ماجرای هفت آسیاب آبیدر، پرونده ساخت و سازهای غیر مجاز سنندج را باز کرد

سرویس کردستان- حساسیت ویژه افکار عمومی و رسانهها در مسئله احداث مجمتع رفاهی در هفت آسیاب آبیدر باعث سرباز کردن زخمهای کهنه ساخت و سازهای غیر مجاز شده و همین مسئله نشست کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی راه تحت تاثیر قرار داد.

به گزارش کردپرس، رئیس کمیسیون عمران شورای شهر سنندج شامگاه چهارشنبه در سی امین نشست کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی سنندج قبل از ارایه توضیحات در خصوصا اقدامات شورای اسلامی شهر سنندج برای عملیاتی کردن مصوبات مربوط به این حوزه تلاش کرد به انتقادات وارد شده به شورای اسلامی شهر در موضوع ساخت و ساز در آبیدر پاسخ دهد که البته پاسخ‎ها یا شاید بهتر باشد بگوییم انتقادات او سوالات مهم‏تری را دامن زد.

مجید شاه ا‌ویسی در این نشست با بیان اینکه احداث مجتمع تجاری و خدماتی آبیدر هیچ ارتباطی به شورای شهر ندارد، گفت: اعضای جدید شورا 5 ماه است کارشان را شروع کرده‎اند در حالی که این مسئله مربوط به 5 سال قبل است.

وی با بیان اینکه فضای مجازی عواید خوبی برای جامعه دارد از انتشار این خبر در فضای مجازی گلایه کرد و موضع گیری‎ها در برابر احداث این مجموعه و متهم کردن اعضای شورای اسلامی را از اثرات مخرب فضای مجازی عنوان کرد. البته این موضع گیری آقای شاه ویسی خود جای سوال دارد چرا که افزایش حساسیت مردم نسبت به محیط زیست‎شان پدیده نامناسبی نیست و اینکه مردم اعضای شورا را خطاب قرار داده‎اند شاید به این دلیل باشد که آنها مستقیم از سوی مردم انتخاب شده‎اند و انتظارات از آنها بیش از سایر مقامات است.

اوقاف یا کمیسیون ماده 5؛ مقصر کیست؟

رییس کمیسیون عمران شورای شهر سنندج در ادامه اما مباحثی را مطرح کرد که هر کدام خود مسئله‎ای مهم‎تر و یک چالش جدی‏تر از ساخت و ساز در آبیدر است و اگر ادعاهای او صحت داشته باشد فعالان محیط زیست استان کردستان باید به صورت جدی وارد ماجرا شده و مسئولان اجرایی هم باید شهر را از دست برخی نهادهای دیگر نجات دهند.

براساس گفته‎های شاه ویسی 30 درصد زمین‎های شهر سنندج متعلق به اداره اوقاف است و این سازمان در اکثر نواحی شهر سنندج در حال ساخت و ساز غیر قانونی بدون رعایت طرح تفصیلی است به طوری که به ادعای شاه ویسی اوقاف بدون پروانه ده‎ها هزار متر ساختمان سازی کرده است.

شاه اویسی گفت: همین پروژه مورد بحث هم مربوط به ادره اوقاف است و زمین از سوی این اداره به شخص مورد نظر واگذار شده و کمیسیون ماده 5 هم مجوز داده است. اینکه عده‎ای پای شورا به میان می‎آورند می‎خواهند شورا و فرماندار را زیر سوال ببرند.

او با اشاره به اینکه اعضای شورای شهر در کمیسیون ماده 5 حق رای ندارند، گفت: اینکه اداره اوقاف زمینی را به شخصی واگذار کرده و آن شخص هم از کمیسیون ماده 5 مجوز گرفته چه ارتباطی با شورای شهر و شهرداری دارد! یک سری سازمان‎ها از جمله اوقاف خود را فراتر از قانون می‎دانند. سوال ما این است که دوستانی که این مسائل را می‎دانستند چرا الان صداشون در آمده است؟

وی افزود: کسانی که زمین‎هایشان را با نیات خیر وقف کرده‎اند اگر بدانند اینگونه از آن استفاده می‎شود روحشان راضی نخواهد شد. الان ساخت و ساز غیر مجاز و حتی رهاسازی زمین‎های وقفی را از سوی اداره وقف شاهد هستیم.

تپه‎های سنندج را باید نجات داد

انتقادات شاه ویسی تنها به این مسئله ختم نشد و از اینکه هر نهادی بدون هیچ ضابطه‎ای یکی از تپه‎های سنندج را در اختیار گرفته و در حال ساخت و ساز غیر قانونی در آنهاست به شدت گلایه کرد و گفت: تپه‎های سنندج نماد این شهر هستند و این منابع طبیعی و گردشگری را باید نجات داد.

وی اذعان کرد: متاسفانه در دهه‌های گذشته بر روی یا اطراف برخی از تپه‌های شهر سنندج ساخت و سازهایی صورت گرفته است که هویت تاریخی این تپه‌ها را به خطرانداخته و حتی سازمان‌های دولتی نیز خود مسبب این امر و خود اقدام مشابه را انجام داده‌اند. وی افزود: طرح پهنه‎ بندی تپه‌های سنندج در حال انجام است و در حال قانومند شدن است و در حال حاضر هیچ نهادی بدون نظر مشاور طرح حق بهره‎برداری از تپه‎ها را ندارد.

شاه ا‌ویسی نصب تابلوی مسیریابی و معرفی تپه‌های سنندج را برای شناسایی این‌ تپه‌ها از لحاظ جذب گردشگری مهم عنوان کرد وگفت: هر کدام از این تپه‌ها نام و نشان خوبی دارند که اگر نامگذاری آنها روی تابلو نصب نشود، این میراث فرهنگی به فراموشی سپرده می‌شود.

آب های زلالی که فاضلاب می‎شود

شاه اویسی با بیان اینکه براساس اطلاعات ما 1600 لیتر بر ثانیه از تصفیه خانه ننله آب وارد شهر می‎شود و در کمال تعجب به جای مصرف این مقدار و کاسته شدن از مقدار آن 2 هزار لیتر بر ثانیه از آن خارج می‎شود، علت این اتفاق را ورود آب چشمه‎ها به شبکه فاضلاب دانست و گفت: در واقع در حال تبدیل آب چشمه‎ها به فاضلاب هستم و این چشمه‎ها و قنات‎ها در حال شناسایی است و این آب ها باید به صورت جاری به رودخانه‌ها برگردد.

این مقام مسوول اظهار کرد: ۳۰۰ نفرساعت در کمیسیون عمران سنندج از قدیمی‎های سازمان‎ها و ... را جمع کردیم 11 جلسه 55 کانی و قنات قدیمی را شناسایی کردیم برنامه ریزی کرده‎ایم که شهرداری مکلف به احیای این منابع است.

کد خبر 52039

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha