به گزارش کردپرس، براساس اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان بورس سیمان کردستان در دوره 3ماهه منتهی به 30 آذر ماه 96 مبلغ 67 ریال زیان به ازای هر سهم کنار گذاشت که نسبت به مدت مشابه سال قبل 15 درصد کاهش داشت. این کاهش زیان دهی هر چند به معنی بهبود وضعیت این شرکت در حد نرمال و قابل انتظار نیست اما نشان می‎دهد این شرکت در مسیر بهبود قرار گرفته است. سوال مهم اما این است که این بهبود از چه طریقی به دست آمده است؟
براساس این اطلاعات، سیمان کردستان اطلاعات و صورتهای مالی میاندورهای 3 ماهه منتهی به 30 آذر ماه 96 را حسابرسی نشده و با سرمایه معادل یک هزار و 200 میلیارد ریال منتشر کرده است و در دوره یاد شده مبلغ 80میلیارد و 890 میلیون ریال زیان خالص کسب کرد و بر این اساس مبلغ 67 ریال زیان به ازای هر سهم محقق کرد. این شرکت در دوره مشابه سال مالی قبل مبلغ 79 ریال زیان شناسایی و در پایان سال مالی قبل به ازای هر سهم 257 ریال زیان محقق کرد. با افزوده شدن زیان انباشته ابتدای سال به سود خالص دوره در نهایت مبلغ یک هزار و یک میلیارد و 121 میلیون ریال زیان انباشته پایان دوره در حسابهای این شرکت منظور شد.
زیان دهی چگونه متوقف می‏شود؟
شرکت سیمان کردستان هنوز راه درازی تا پایان دادن به وضعیت زیان دهی خود در پیش دارد اما روند کاهش زیان دهی این شرکت در صورتی که از محل افزایش تولید باشد نکته مثبتی است. پایان این وضعیت اما نیازمند راهکارهایی است که شاید در پهنه اقتصادی کشور برای همه شرکت‎ها ضروری باشد. همین دو هفته قبل استاندار کردستان در جلسه شورای فنی استان کردستان از مدیران حاضر در جلسه گلایه کرد که چرا نیازهای استان به سیمان را از این شرکت تامین نمی‎کنند. به گفته بهمن مرادنیا این گلایه‎ای بوده که مدیران این کارخانه در جلسه با او مطرح کرده‎اند. هر چند هنگام جلسه مخالفت علنی با این خواسته استاندار مطرح نشد اما در حاشیه جلسه می‎شد از فحوای کلام برخی مدیران دستگاه‎های اجرایی ابراز نارضایتی از کیفیت تولیدات این کارخانه را استماع کرد. آنچه به باور کارشناسان می‎تواند سیمان کردستان و شرکت‏های مشابه را احیا کند تلاش در جهت کاهش هزینه‎ها، افزایش بهره‎وری، نوسازی خطوط تولید، افزایش تولید و افزایش کیفیت محصولات باشد. بازارهای صادراتی دم دست این کارخانه است و انتظار می‏رود سیمان کردستان بتواند محصولاتش را هم به خارج از کشور به هم به استان‎های همجوار صادر کند. باید دید کارخانه سیمان کردستان این کاهش زیان از محل دوپینگ‎های معمول در اقتصاد ایران مانند افزایش سرمایه‎های دستوری به دست آورده یا اینکه در حقیقت طرحی برای عبور از این وضعیت دارد؟
نظر شما