تشدید اقدامات   پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد طیور در آذربایجان غربی

سرویس آذربایجان غربی- مدیر کل اداره دامپزشکی آذربایجان غربی از تشدید اقدامات کنترلی جهت پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد طیور در استان خبرداد.

به گزارش کردپرس، کامیار داهیم با تشریح تابلوی بالینی حاکم بر آذربایجان غربی از نظر رخداد بیماری و تعداد کانونهای بیماری در جمع خبرنگاران گفت : بیماری آنفلونزای فوق حاد پرندگان بیماری ویروسی بسیارخطرناکی است که اهمیت کنترل آن از دو جنبه ایجاد خسارات سنگین اقتصادی ناشی از تلفات وسیع بیماری در گله های پرورشی طیور و دیگری تهدید علیه بهداشت عمومی قابل تامل است.

داهیم افزود: در موج اول اپیدمی بیماری از آبان 95 و نیز در موج دوم بیماری مورد بحث از اواخر شهریور 96 جمعا بتعداد دو کانون درنزد واحد های پرورشی مرغ مادر و گوشتی (یک واحد مرغ مادر در ارومیه و یک واحد گوشتی در مهاباد ) و نیز تعداد45 کانون رخداد بیماری نزد طیور بومی (9 کانون باغ ویلایی و 36 کانون روستایی ) در استان شناسایی گردید که عملیات معدوم سازی و ضد عفونی در این کانونها صورت گرفت.

وی از استمرار پایش و مراقبت و پیشگیری بویژه در محیط های روستایی خبر داد و گفت: برای بررسی های بیشتر در این راستای تعداد 12 هزار رو 455 نمونه سوآب نای و کلوآک توسط کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان و شبکه های دامپزشکی اخذ و اقدام به بررسي بيماري و نمونه برداري و مطالعات آزمايشگاهی مولکولی قرار گرفته است و اين فعاليت ها در حال حاضر نيز كماكان و به صورت مستمر ادامه دارد .

داهیم در همین راستا به اقداماتی که در زمینه کنترل و مراقبت و پیشگیری از بیماری توسط اداره کل دامپزشکی استان صورت گرفته اشاره کرد وادامه داد: این اقدامات شامل اقدامات پایش بیماری ،نظارت بر کشتارگاههای طیور به لحاظ حصول اطمینان از عدم وجود هر گونه احتمال آلودگی در کشتارگاههای طیور استان قبل و بعد از کشتار، تشدید نظارت های قرنطینه ای در مبادی ورودی استان در زمینه کنترل نهاده های طیور به لحاظ داشتن گواهیهای قرنطینه ای و بهداشتی حمل نقل است .

وی همچنین بر ضرورت کنترل ورود و خروج فرآورده های طیور در استان تاکید کرد و گفت: به هیچ وجه نباید فرآورده های طیور مثل مرغ و تخم مرغ، بدون مجوز و بدون داشتن گواهی بهداشت، به استان وارد و یا از استان خارج شود

کد خبر 52285

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha