به گزارش کردپرس، ایل علیشروان شهرستان بدره استان ایلام که از کردهای فیلی به حساب می آیند یکی از اقوامی بوده که بیش از 80 سال است که در کشور عراق و خصوصاً بغداد و دیگر شهرهای بزرگ آن کشور حضور داشته اند و در واقع بخشی از تاریخ آن کشور را تشکیل داده اند.
ایلامی ها و علی شروانهای مقیم عراق در پی حضور چند دهه ای خود در کشور عراق علاوه بر موفقیت های اقتصادی و تجاری توانسته اند منصب های عالی رتبه سیاسی را چه در دوران صدام و چه حکومت فعلی عراق به دست آورند.
روی کار آمدن رژیم بعث صدام در کشور عراق همزمان با انقلاب اسلامی ایران مشکلاتی را برای ایرانی های مقیم عراق و خصوصاً ایلامی ها و علی شروانهای عراق به وجود آورد و در مدت بیش از یک دهه حکومت صدام ، صدها نفر از هم وطنان ایرانی و ایلامی مقیم عراق به بهانه های مختلف توسط حکومت صدام به شهادت رسیدند.
حالا چند دهه پس از این رویدادها قرار است یادواره شهدای ایل علیشروان شهرستان بدره که در مبارزه علیه دیکتاتوری صدام در کشور عراق و همچنین در جنگ 8 ساله ایران و عراق در راه آرمانهای کشورمان به شهادت رسیده اند در آینده نزدیک در استان ایلام برگزار شود.
عضویت علیشروانها در سازمانهای مبارز کشورعراق
دبیر برگزاری این یادواره در این زمینه در گفتگو با خبرگزاری کردپرس می گوید:ایل علیشروان شهرستان بدره ه در داخل کشور عراق و در مبارزه علیه حکومت صدام و چه در دوران جنگ هشت ساله شهدای زیادی را تقدیم آرمانهای کشورمان کرده اند.
یاسین خسروی افزود:ایل علیشروان بدره که سابقه حضور آنها در کشور عراق به قبل از انقلاب بر می گردد در مبارزه علیه دیکتاتوری صدام چند صد نفر آنان به شهادت رسیده اند.
وی افزود: این شهداء اغلب پس از دستگیری توسط عوامل حکومت صدام سالها در زندانهایی همچون زندان ابوغریو،نگره سلمان و زندان شعبه 5 استخبارات عراق زندانی بوده و پس از آن نیز به شهادت رسیده اند.
پدیده مهاجرت و حضور ایل علیشروان در کشورهای مختلف
خسروی تصریح کرد: بسیاری از این افراد از فرماندهان و مبارزان سازمانهایی همچون سپاه بدر،اسلامی کردستان،مجلس اعلای عراق اتحادیه میهنی کردستان عراق و سازمانهای مبارز دیگر بوده اند و به همین خاطر مورد خشم حکومت صدام واقع شدهئ که در این راه دستگیر و به شهادت رسیده اند.
وی افزود: هم اکنون شهدای ایل علیشروان شهرستان بدره در کشور عراق که در نتیجه سیاستهای سرکوبگرانه حکومت صدام در زندانهای آن کشور شهید و یا مفقود شده اند بر اساس قوانین جاری کشور عراق از شهداء آن کشور به حساب آمده و از مزایای این طرح برخوردار هستند.
به گفته آقای خسروی از آنجایی که ایل بزرگ علیشروان علاوه بر شهرستان بدره و استان ایلام در مناطقی دیگری همچون استان کرمانشاه، استان تهران ، کشور عراق و ندین کشور دیگر ساکن هستند تهیه آمار دقیقی از شهدای این ایل در راه مبارزه با رزیم بعث عراق دشوار است اما تعداد انها بیشتر از 200 نفر برآورد شده است.
وادی السلام نجف محل دفن شهدای ایلامی مقیم عراق
وی در ادامه از اختصاص قطعه ای از قبرستان بزرگ و معروف سابقه وادی السلام شهر نجف عراق به ایل علیشروان استان ایلام خبر داد و گفت:سابقه دفن مرده های این ایل و همچنین دیگر اقوام استان ایلام در وادی السلام به بیش از 80 سال می رسد.
دبیر برگزاری یادواره شهدای ایل علیشروان افزود: تعداد زیادی از شهدای ایل علیشروان که توسط حکومت دیکتاتوری بعث صدام به شهادت رسیده اند در همین قبرستان وادی السلام دفن شده اند.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری یادواره این شهداء گفت: این یادواره با همکاری چند سازمان ،در بهمن ماه امسال در یکی از مناطق محل سکونت ایل علیشروان در استان ایلام برگزار می شود. در این یادواره برنامه هایی همچون تجلیل از خانواده های شهدا و سوگواری به روشهای سنتی تدارک دیده شده است.
گزارش : علی صفری
سرویس ایلام- سابقه حضور مردم استان ایلام در کشور عراق برای کسب و کار و فعالیت اقتصادی و تجاری به دهه های قبل از انقلاب اسلامی ایران بر می گردد.
کد خبر 52398
نظر شما