به گزارش کردپرس - روز جهانی پرستار هرساله در ۱۲ ماه مه به منظور قدردانی از پرستاران، در اقصی نقاط جهان گرامی داشته میشود. به این خاطر که زادروز فلورانس نایتینگل پرستار انگلیسی و بنیانگذار حرفه پرستاری مدرن در ۱۲ مه است، این روز به عنوان روز پرستار انتخاب شده است. در ایران روز تولد حضرت زینب روز پرستار و تقدیر از زحمات آنان شناخته میشود. به مناسب همین روز گپ کوتاهی با خانم «کژال کریم نژاد» سرپرستار بخش مردان بیمارستان امام خمینی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید.
در مواقعی که سر شیفت هستید چه چیزهای برای شما لذت بخش است و به شما احساس خوبی می دهد؟
زمانی که مریضی از فعالیت پرستار راضی است و برای او دعای خیر می کند بسیار لذت بخش است. من به شخصه نتیجه این دعاهای خیر را در زندگی ام دیده ام تمام مشاغل سختی خودشان را دارند اما همین رضایتمندی و دعاهای خیر است که سختی ها را از بین می برد.
در نقطه مقابل همین موضوع مواردی هم هستند که واقعا پرستاران را خسته می کنند یکی از آنها خواسته های نابجا همراهان مریض ها است که در جامعه مواردی را شنیده اند و از پرستاران و پزشکان می خواهند که آن کارها را برای مریضشان انجام دهند این موارد وقت گیر و خسته کننده است.
چطور شد شغل پرستاری را انتخاب کردید؟
در ابتدا من کاردانی کودک یاری را گرفتم و در مهد مشغول بکار بودم اما چون از بچگی عاشق کار پرستاری بودم تغییر مسیر دادم و در این حرفه ادامه دادم کارشناسی پرستاری گرفتم و الان 11 ساله سابقه کار دارم.
توصیه می کنم افرادی که می خواهند شغل پرستاری را انتخاب کنند اول روحیات خود را بسنجند از نزدیک کار پرستاران را دنبال کنند بعد انتخاب کنند.
از مشکلات کاری بگوید.
نیروی باسابقه کم هستند و اکثر نیروها طرحی هستند این موارد کار سرپرستاران را سخت می کند. از اردیبهشت ماه کارانه ها واریز نشده که این موضوع سراسری است. درسته عشق به کار در اولویت قرار دارد اما اگر دستمزدها متناسب با فعالیت نباشد بعضا افراد از کار دلسرد می شوند.
با اینکه از پزشکان بیشتر فعالیت می کنیم اما کارانه آنها چند برابر است این را قبول داریم آنها بیشتر درس خوانده اند اما کار پرستاران هم سخت است و بخشی از کارهای را که پرستاران برای بیمار انجام می دهند در سیستم به اسم پزشکان ثبت می شود. رئیس نظام پرستاری باید از خود پرستاران انتخاب شود تا مشکلات آنها را دریابد.
***
حلیمه امیری رئیس پرستاری بیمارستان امام خمینی دیواندره نیز گفت: همانند تمام کشور این بیمارستان هم با کمبود پرستار مواجه است و پرستاران مجبور هستند ساعات بیشتری را به عنوان اضافه کار در سر کار بمانند.
وی ادامه داد: مدام به تخت های بیمارستانی اضافه می شود اما تعداد پرستاران افزایش نمی یابد همین موضوع باعث شده پرستاران استراحت کمتری داشته باشند و بازده کاری آنها پایین بیاید.
امیری تصریح کرد: پرستاری شغلی سخت و دارای استرس است اما متاسفانه تعدادی از همراهان مریضان این موضوع را درک نمی کنند و به عنوان مثال وقتی یک تصادفی به بیمارستان اعزام می شود همه دور مصدوم جمع می شوند و تمرکز را از تیم درمانی می گیرند. این موضوع باید فرهنگ سازی و شان پرستاران حفظ شود.
انتهای پیام/
نظر شما