به گزارش کردپرس، از شنبه گذشته برخوردی جدی میان دو متحد آمریکا در منطقه یعنی ترکیه که عضو ناتوست و کردهای سوریه با اصرار ترکیه مبنی بر ترویست بودن نیروهای کرد سوریه در منطقه عفرین در شمال سوریه صورت گرفته است. ارتش ترکیه همزمان با حرکت تانک ها و خودروهای زرهی خود به سمت عفرین نیروهای ارتش آزاد را نیز همراه خود دارد. از آن سو هم نیروهای کرد سوریه موسوم به ypg در عفرین مستقر هستند که به گفته فرماندهان آن حدود 50000 نیرو دارد اما بیشتر نیروهای آن در منطقه محصور عفرین حضور ندارند و در امتداد شرق و شمال شرق سوریه مناطقی را تحت کنترل دارند. این نیروها آموزش نظامی را از مستشاران آمریکایی دریافت کرده و واشنگتن تجهیزات نظامی مورد نیاز را برای آنها فراهم کرده است اما آمریکا می گوید کاری با نیروهای کرد حاضر در عفرین ندارد.
ترکیه می گوید تا بیرون راندن نیروهای کرد از تمام مناطق شمالی سوریه به جنگ آنها ادامه خواهد داد. اقدام نظامی ترکیه به دنبال اعلام استراتژی جدید آمریکا در سوریه بوجود آمد که در آن مقامات آمریکایی اعلام کردند با آموزش نیرویی 30000 نفره موسوم به نیروی امنیت مرزی که بخش مهمی از آن نیروهای کرد هستند می خواهد به امن کردن و ایجاد ثبات در مناطقی بپردازد که نیروهای سوریه دموکراتیک متشکل از کردها و اعراب آن را از کنترل داعش خارج کرده اند.
نوا بونسی تحلیل گر گروه بین المللی بحران معتقد است از آن جایی که دو متحد آمریکا یعنی ترکیه و کردهای سوریه در داخل خاک سوریه با هم تنش پیدا کرده اند سرنوشت استراتژی آمریکا آینده نامعلومی دارد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه به روزنامه واشنگتن پست گفت: آمریکا باید برای بقای استراتژی خود همپیمانی را هم با کردها و هم با ترکیه حفظ کند که البته چنین کاری بس دشوار است.
گونول تول مدیر مرکز مطالعات ترکیه در انستیتو خاورمیانه واشنگتن، مشکل را بسیار بزرگ تر می بیند زیرا به گفته وی، حمله ترکیه به منبج دیگر منطقه تحت کنترل کردهای سوریه در شرق فرات که آمریکا هم آنجا حضور دارد مشکل را به معضل تبدیل می کند.
این کارشناس مسائل ترکیه که معتقد است رجب طیب اردوغان هدف اصلی از حملات خود در داخل ترکیه را به دلیل مصارف داخلی انجام داده ناگزیر به کشاندن جنگ به منبج است زیرا به گفته وی، رییس جمهور ترکیه برای این تهاجم تبلیغ زیادی کرده و بنابر این نمی تواند از آن عدول کند.
وی بر این باور است که آمریکا برای ماندن در سوریه به کردها نیاز دارد و از سوی دیگر ترکیه متحد ناتوی واشنگتن است بنابر این ممکن است در نهایت مجبور شود طرف یکی را بگیرد.
یک مقام ارشد آمریکایی که نخواسته نامش فاش شود به واشنگتن پست گفته است حمله ترکیه به عفرین با توافق میان این کشور و روسیه صورت گرفته و روسیه به ترکیه چراغ سبز نشان داده است.
اما فیصل ایتانی مشکل بزرگتر برای آمریکا را جای دیگری می بیند. وی معتقد است آمریکا برای حفظ مناطق گسترده تحت کنترل کردها در سوریه نیروی کافی در آنجا ندارد در صورتی که به قول وی همه در منطقه دشمن کردها هستند. از نظر این کارشناس موسسه شورای آتلانتیک، اعزام 2000 نیرو از سوی آمریکا به مناطق تحت کنترل کردهای سوریه که با مساحت ایالت ایندیانای آمریکا برابر است عدم توازن را به ما گوشزد می کند.
وی تاکید می کند که حمله ترکیه به عفرین نشان داد که آمریکا دوستان کمی در این منطقه دارد.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما