امکان حمل یکسره از خسروی، رونق تازه ای به اقتصاد کرمانشاه می بخشد /  فعلا مجوز حمل یکسره  برای مرزهای همجوار با اقلیم کردستان صادر نشده است

سرویس کرمانشاه_ بهزاد باباخانی عنوان کرد: معرفی مرز خسروی از طرف عراق برای حمل یکسره کالا به این مرز قدیمی و معتبر رونقی دوباره خواهد بخشید و چشم انداز جدیدی پیش روی تجارت مرزی استان و کشور خواهد گشود.

مدیرکل اقتصادی استانداری کرمانشاه در این باره به خبرنگار کردپرس گفت: یکی از بزرگترین مشکلات کنونی مرزهای تجاری استان رویه های سنتی صادرات کالاست که یکی از مصادیق آن نبود حمل یکسره و صادرات به شیوه تخلیه و بارگیری است. انجام این عملیات از یکسو موجب اتلاف زمان و ایجاد ترافیک سنگین در مرزهای تجاری شده است و از طرف دیگر کیفیت کالاهای صادراتی بویژه در محصولات کشاورزی را بشدت تحت تاثیر می دهد.

وی ادامه داد: فرآیند سنتی صادرات باعث شده است با وجود هزینه های فراوان برای زیرساخت پایانه های مرزی، این مرزها همچنان شلوغ و بی نظم جلوه نماید. در این شرایط موثرترین راه برای عبور از این مشکل، حمل یکسره کالا از مبدا تا مقصد است که روشی شناخته شده در تجارت بین الملل می باشد.

باباخانی در مورد دلیل اصلی اجرایی نشدن حمل یکسره در مرزهای استان کرمانشاه تا پیش از این گفت: این موضوع به دلیل فراهم نشدن شرایط از طرف کشور عراق بوده است زیرا این کشور تا چندی پیش عضو کنوانسیون T.I.R (كنوانسيون بین المللی سازمان ملل متحد در ارتباط با تسریع حمل و نقل بين ‌المللي كالاهای تحت پوشش كارنه) نبود اما با مصوبه اخیر مجلس عراق، این کشور به کنوانسیون مذکور پیوست و امکان حمل یکسره کالا به این کشور فراهم شده است.

مدیرکل اقتصادی استانداری عنوان کرد: دولت عراق در گام اول، دو مرز مهران و خسروی با جمهوری اسلامی ایران و یک مرز با دیگر کشورهای همسایه خود را برای حمل یکسره کالا معرفی کرده است.

وی با اشاره به اینکه معرفی مرز خسروی از طرف عراق برای حمل یکسره کالا به این مرز قدیمی و معتبر رونقی دوباره خواهد بخشید در ادامه عنوان کرد: در همین راستا پیگیری های لازم استانداری کرمانشاه با استانداری دیالی عراق برای هماهنگی و اجرای حمل یکسره در دست اقدام است و پس از هماهنگی شاهد راه اندازی رسمی آن خواهیم بود و چشم انداز جدیدی پیش روی تجارت مرزی استان و کشور خواهد گشود.

این مدیر اقتصادی عنوان کرد: با توجه به اینکه استان کرمانشاه دارای ۵ مرز رسمی با کشور عراق است باید تلاش شود حمل یکسره کالا در تمامی مرزهای تجاری استان اجرایی گردد تا شاهد تحول در میزان و کیفیت صادرات به عراق باشیم.

وی همچنین به مهمترین موانع اجرای حمل یکسره در سایر مرزهای استان اشاره کرد و گفت: اختلاف داخلی دولت مرکزی عراق با اقلیم کردستان در خصوص مرزها، موجب شده است دولت عراق مجوز حمل یکسره را فعلا برای مرزهای اقلیم کردستان به رسمیت نشناسد.

باباخانی اظهار داشت: لذا درنظراست پیگیری های لازم از طریق وزارت امور خارجه به منظور رفع مشکل حمل یکسره در مرزهای مشترک با اقلیم کردستان از جمله پرویزخان، شیخ صله، شوشمی و همچنین دیگر مرز مشترک با بخش عربی یعنی مرز سومار بعمل آید.

وی همچنین عنوان کرد: نکته مهم در خصوص برقرای حمل یکسره موضوع اشتغال ایجادشده کنونی در مرزهای تجاری است که در سیاستگذاری مسئولان استان به آن توجه ویژه ای وجود دارد و تاکید بر این است که روند برقراری حمل یکسره به تدریج در کنار ایجاد فرصت های شغلی جدید صورت گیرد تا اشتغال مرزی کمترین اثرپذیری از این موضوع را داشته باشد.

کد خبر 5276

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha