به گزارش خبرنگار کرد پرس، محمد فلاحی روز یکشنبه در نشست با فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران شهرستان بانه گفت: در اجرای طرح پیله وری 200 روستای شهرستان بانه ثبت شده در حالی که در دفترچه های کولبری حدود 70 روستا از این طرح برخوردار بودند.
وی اجرای طرح پیله وری را حمایت از تجارت مرزی دانست و اظهار کرد: هر کارت الکترونیکی پیله وری در ماه 500 هزار تومان از تخفیف گمرکی برخوردار می شوند و شان و جایگاه مرز نشینان حفظ می شود و منافع انها در اجرای طرح پیله وری حفظ می شود.
فلاحی خاطر نشان کرد: زیرساخت های لازم برای اجرای این طرح ازجمله فیبرنوری و استقرار گمرک در بازارچه سیرانبند آماده است و تا هفته آینده هم همه زیرساخت ها فراهم می شود.
وی گفت: در برنامه های حمایتی دولت از مرزنشینان علاوه بر اجرای طرح پیله وری فرصت های تولید و اشتغال فراهم می شود و تسهیلات با کارمزد بسیار کم در اختیار تولید کنندگان قرار می گیرد.
فلاحی با اشاره به سیستم تجارت خارجی گفت: در سیستم تجارت خارجی کولبری وجود ندارد و تجارت با سازکار منظم و بر اساس ضوابط خاس انجام می شود اما کولبری علاوه بر آسیب رساندن به اقتصاد داخلی کرامت و جایگاه انسانی را هم زیر سوال می برد.
وی افزود: 50 درصد تغییر و تحولات مرزی در داخل تصمیم گیری می شود سیاست های خارجی نقش مهمی در این تحولات ایفا می کنند.
فرماندار بانه تاکید کرد: باید وابستگی مرزنشینان را به مرز کاهش دهیم و زمینه را برای اشتغالزایی فراهم کنیم که این مهم با اعطای وام های اشتغالزایی محقق می شود.
نظر شما