گزارش کردپرس از نشست هم اندیشی هنرمندان و رییس ارشاد کردستان

سرویس کردستان- نشست هم اندیشی مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی استان کردستان با اصحاب فرهنگ و هنرمندان شهرستان مریوان در حالی برگزار شد که هنرمندان مریوانی ضمن درخواست از مدیران در مورد تغییر نگاه به حوزه فرهنگ خواستار افزایشز حمایت های مادی و معنوی از حوزه فرهنگ شدند.

به گزارش کرد پرس، یکی از هنرمندان شهرستان مریوان در این نشست با انتقاد از فضای بسته فرهنگی استان گفت: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی امورات فرهنگی است و این در حالی است که این اداره هیچ گونه حمایت های مالی از انجمن های زیرمجموعه خود ندارد.

پرویز رستمی افزود: مشکلات مالی یکی از مهمترین دغدغه های موجود در بین هنرمندان است و اگر برای ان فکری اساسی نشود نمی توان برای بازدهی امورات فرهنگی اقداماتی شایسته و در شان این مردم انجام داد لذا رفع دغدغه های مالی هنرمندان از سوی مدیران فرهنگی باید در راس فعالیت های خود قرار گیرند.

رستمی عنوان کرد: هرچند در بسیاری از شهرستان های کشور مسکن مهر خبرنگاران و هنرمندان مورد توجه قرار گرفته است، اما این امر در شهرستان مریوان هنوز محقق نشده است و می طلبد که مدیران و مسئولان نسبت به آن اقدام کنند.

وی خواستار ایجاد یک تعاونی برای هنرمندان شهرستان مریوان شد و اظهار کرد: بودجه اداره های فرهنگی به ویژه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به صورت عادلانه هزینه شود تا هیچ یک از بخش های هنری خود را جدای از بدنه این امر ندانند.

نگاه های امنیتی مدیران فرهنگی تیشه به ریشه فرهنگ مردم می زند

هیمن کانی سانانی دیگر هنرمند مریوانی در این نشست با بیان اینکه تلطیف شرایط خشن در سطح شهرها و ایجاد نشاط و امید در آن نیازمند یک فضای مساعد برای فعالیت های هنری است، گفت: بسیاری از مشکلات موجود را هنرمندان می توانند رفع کنند اما به دلیل عدم وجود اعتبارات کافی و نبود اسپانسرهای مالی برای این هنرمندان امکان فعالیت بسیار کمی وجود دارد.

وی تصریح کرد : متاسفانه امروزه شهرستان مریوان پر است از المان های بسیار بد شهری که هم چهره شهر را زشت کرده و هم امکان بروز حوادث را افزایش داده است و این امر زمانی رفع می گردد که هنرمندان واقعی شهر جدی گرفته شده و از توانائی و افکارشان در امورات مربوط به فرهنگ سازی و زیبا سازی شهر مورد استفاده قرار گیرند.

هیمن کانی سانانی بیان کرد: زمانی این شهر دروازه ای زیبا داشت که در هنگام ورود به آن می دانستی که به محوطه شهری مریوان ورود یافته ای اما به دلایل نامعلومی از سوی اعضاء شورا و شهردار سابق مریوان تخریب شد و امروزه ورودی این شهر بسیار زشت است.

یکی دیگر از هنرمندان مریوانی نیز بیان کرد: با حرکات پوپولیستی و عوام فریبانه کارها انجام نمی گردد و مسئولان به جای پاک کردن صورت مسئله های موجود مشکلات را باید رفع کنند.

فاتح مصطفایی خاطرنشان کرد: مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان باید به گونه ای رفتار و اعمال فعالیت کند که زمانی در این سمت خود باقی نماند یاد وی به نیکی از سوی هنرمندان این استان یاد شود.

وی افزود: امروزه تابلوی تمامی انجمن های دارای مجوز اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی که به نوعی زیر مجموعه ای از فعالیت های این اداره نیز هستند بر سردرب این اداره نصب شده اند اما مشخص نیست که این تابلوهای موجود تنها برای این است که مردم بدانند در این شهر انجمنی وجود دارد یا این که واقعا به آنها بهائی داده می شود؟

این هنرمند مریوانی با انتقاد از لغو مجوز فعالیت های فرهنگی و هنری انجمن های مریوان اظهار کرد: امروزه برای گرفتن مجوز اجرای برنامه های فرهنگی در شهرستان مریوان با مشکلات عدیدی مواجه هستیم و این سوال برایمان پیش آمده است که آیا انجمن های موجود به رسمیت شناخته می شوند یا تنها برای این است که مردم بگویند در مریوان انجمن های زیادی وجود دارد؟

فاتح مصطفایی گفت: افرادی در این شهرستان هستند که برای برگزاری مراسم و برنامه های فرهنگی شهرستان حتی مبلغ دریافتی یارانه های خود را به انجمن می دهند و باید عنوان کرد که آیا اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان و شهرستان مریوان در حد کمک های این افراد که از یارانه خود گذشت می کنند توان کمک مالی ندارد ؟

وی در پایان خواستار روشنگری و شفاف سازی اداره ارشاد در امورات فرهنگی شده و عنوان کرد: متاسفانه چندی است که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نه تنها کمک های مالی به انجمن های موجود نمی کنند بلکه در اعطای مجوز برنامه های فرهنگی و هنری نیز مانع تراشی می کنند لذا در این باره از مسئولان انتظار می رود که روشنگری و شفاف سازی کنند.

یکی دیگر از هنرمندان شهرستان مریوان با اشاره به اجرای سمینارها و کنگره های متعدد انجمن های فرهنگی و ادبی شهرستان مریوان در سال های گذشته اظهار کرد : انجمن های موجود در این شهرستان با قوانین جمهوری اسلامی ایران آگاهی کافی داشته و آن را رعایت می کنند لذا انتظار می رود مسئولان نیز با احترام به قوانین موجود در اعمال رفتارهای خود به ویژه در اعطای مجوز برنامه های فرهنگی اقدام نمایند.

اقدامات لازمه برای برگزاری جشنواره تئاتر خیابانی مریوان صورت نگرفته است

یکی دیگر از هنرمندان شهرستان مریوان در این نشست عنوان کرد: متاسفانه بلعکس روال عادی و در طول سال های گذشته هنوز برای جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان فراخوانی اعلام نشده است.

کژال راست بین تصریح کرد: انجمن هنرهای نمایشی شهرستان مریوان هنوز دارای شماره حساب خود نیست و میطلبد که از سوی مسئولان ذیربط برای ایجاد این امر مهم اقدامات لازمه صورت گیرد.

راست بین نبود محوطه برای تمرین گروه های نمایشی را یکی از معضلات موجود هنرمندان تئاتر عنوان کرده و اظهار کرد: امید است که ایجاد یک مکان مناسب برای تمرین گروه های نمایشی این شهرستان از سوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان و همچنین رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مریوان به زودی انجام شود.

امید رشیدی یکی دیگر از هنرمندان مریوانی در ادامه این نشست لغو مجوز فعالیت های هنری در این شهرستان را توهین به مردم عنوان کرده و اظهار کرد: مهمترین سرمایه انجمن های موجود اطمینان مردم است و امروزه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با روند لغو مجوز فعالیت های هنری ان هم دقیقا دو ساعت قبل از برگزاری این مراسم ها لطمه ای بزرگ به میزان اعتبارات موجود انجمن ها میزند.

رشیدی افزود: متاسفانه این نشست ها را ما به نوعی تئاتر می دانیم و باوری به رفع مشکلات از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نداریم و بسیاری از فعالیت های موجود این اداره ها را به نوعی معضلی در زمینه توسعه فرهنگی می دانیم.

سینمای مریوان در مرز بسته شدن

یکی دیگر از هنرمندان مریوانی با انتقادتند از نحوه اعلام مجوزهای فرهنگی اظهار کرد : اگر روند گرفتن مجوز فعالیت های فرهنگی وهنری در این شهرستان به همین منوال کنونی ادامه یابد دیگر کسی برای گرفتن مجوز اقدام نخواهد کرد.

فاتح بادپروا با اشاره به مشکلات عدیده تنها سینمای مریوان افزود: متاسفانه سینما کردستان مریوان هیچ گونه حمایتی از سوی مسئولان را به خود ندیده است و به زودی بدلیل مشکلاتی که دارد و هم این که مالک این مکان درب آن بسته خواهد شد.

برخوردهای سلیقه ای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی باعث مشکلات عدیدی بین هنرمندان شده است

در ادامه این نشست یکی دیگر از هنرمندان مریوانی با انتقاد از نحوه برخوردهای مسئولان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مریوان و استان کردستان عنوان کرد: حوزه های مختلف هنری و فرهنگی این شهرستان هر کدام جداگانه مشکلات خاص خود را دارند که مهمترین آنها عدم حمایت های مادی و معنوی مسئولان است.

فرید نیکخواه بیان کرد: به مدت دو سال است که مجوز اکران دو فیلم به صورت نمایش های خانگی را گرفته ام که متاسفانه به دلیل عدم حمایت های اداره های متولی امورات فرهنگی به ویژه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این امر همچنان در حد یک مجوز مانده است.

نیکخواه افزود: در سال گذشته شش ماه برای ایجاد یک نمایشگاه عکس در ایام یوم الله دهه فجر فعالیت کردم که متاسفانه بدلایلی از برگزاری این نمایشگاه از سوی افرادی امتناع شد که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی حتی برای رفع این معضل اقدامی نکرد.

وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران استان کردستان را یک استان فرهنگی عنوان کرد و این در حالی است که متاسفانه برای انجام فعالیت های فرهنگی و هنری از سوی هنرمندان مسئولان نه تنها کمک نمی کنند بلکه در بسیاری از مواقع نیز خود به معضلی تبدیل شده و مانع از به وقوع پیوستن این رخداد فرهنگی می شوند.

فرید نیکخواه بیان کرد: عدم نبود بانک اطلاعاتی در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی که بتواند هنرمندان و خبرنگاران این شهرستان را بشناسد وجود ندارد و این نیز خود یک معضل برای هنرمندان است.

خواسته های هنرمندان عجیب غریب نیست

یکی دیگر از هنرمندان مریوانی مطالبه گری هنرمندان را به حق عنوان کرده و اظهار کرد : در راستای ایجاد فضای سالم روانی در جامعه می طلبد که از نخبه ها و افکار و توانایی های هنرمندان به شیوه ای صحیح استفاده گردد.

فیروز عارفی خاطرنشان کرد: متاسفانه در شهرستان مریوان متولی امورات فرهنگی بسیار زیاد است و هر فردی خود را متولی آن می داند و این امر دغدغه تمام هنرمندان است چرا که نباید اجازه دخالت غیر مسئولانه به افراد سودجو داده شود.

عارفی افزود : یکی از ویژگی های هنرمندان این است که به صورت خودجوش برای شهر خود در زمینه های فرهنگی و هنری فعالیت می کنند ولی نباید از یاد ببریم که هرچند این امر به صورت خودجوش است اما باید از این هنرمندان کمک های مادی و معنوی از متولیان اصلی فرهنگ و هنر صورت گیرد تا هنرمندان بتوانند فعالیت های خود را بهتر انجام دهند.

وی تصریح کرد: بحث حقوق شهروندی که در بدنه دولت به آن اشاره شده است باید مورد توجه ویژه قرار گیرد و این امر تنها در قالب شعار نباشد.

فیروز عارفی افزود: بحث حقوق شهروندی حداقل در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نباید در قالب شعار باشد و این امر باید محقق گردد و این متاسفانه در حالی است که کمترین کمک از هنرمندان برای ایجاد سیاست های فرهنگی از سوی مدیران و مسئولان ذیربط صورت می گیرد.

عارفی بیان کرد: انجام فعالیت های فرهنگی هر استانی باید با استان های دیگر متفاوت باشد چرا که فرهنگ هر استان و شهرستانی با دیگر استان ها و شهرستان های موجود متفاوت است.

در ادامه این نشست خبرنگاران شهرستان مریوان با انتقاد از نحوه برخورد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با خبرنگاران اظهار کردند که ساماندهی خبرنگاران، بیمه خبرنگاری و مسکن خبرنگاران از مهمترین معضلات موجود خبرنگاران این شهرستان است.

ارشاد از رسالت خویش دوری گرفته است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان نیز در پایان این نشست اظهار کرد: بنا بر قانون اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی اصلی امورات فرهنگی است اما متاسفانه برخی از امورات در کل کشور به گونه ای نامناسب است.

جلال قلعه شاخانی با ابراز معذرت از لغو مجوز برگزاری کنگره های که قرار بود انجمن فرهنگی هنری و ادبی مریوان برگزار کند بیان کرد: متاسفانه بسیاری از امورات از سوی افرادی بزرگ نمایی شده و مانع از اعطای مجوزها می شوند.

وی تصریح کرد: زمانی برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی مریوان به عنوان یک نماد خاص در سایر شهرستان های کشور مورد تمجید و تعریف قرار گرفته بود که متاسفانه امروزه انجام نمی شود و امید است که با همکاری هنرمندان این شهرستان این جشنوارهدوباره احیاء گردد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان عنوان کرد: بسیاری از فعالیت های فرهنگی هنری گذشته در شهرستان مریوان همانند برگزاری جشنواره های هنرهای تجسمی می تواند احیا شده و دوباره از نو برای آن فعالیت نمود.

جلال قلعه شاخانی اظهار کرد: هنرمندان باید به یاد داشته باشند که محصولات فرهنگی و هنری خود را بر طبق نیازهای امروزه جامعه مهیا نموده وبرای آن مخاطبین خاص خود را شناسایی کنند تا بتوانند بهترین اقدامات لازمه را انجام داده باشند.

قلعه شاخانی با اشاره به سیاست های کلی کشور در بحث های فرهنگی و هنری بیان کرد: امید است که هنرمندان و اصحاب هنر برای بهتر شدن و افزایش کیفیت و کمیت فعالیت های فرهنگی هنری استان کردستان با ارائه نظرات و ایده های تازه خود ما را یاری رسانند.

وی افزود: مهمترین خواسته فعلی استاندار جدید استان کردستان از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان انجام فعالیت های فرهنگی در حوزه های مختلف همچون موسیقی، سمینارها و کنگره های فرهنگی و هنری و غیره در تمامی شهرستان های استان به صورت مستمر انجام گیرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان خاطرنشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارای مشکلات ساختاری است و تمامی مشکلات و معضلات موجود که امروزه وجود دارد خود گواه بر این امر سات.

جلال قلع شاخانی افزود: با توجه به تمامی مشکلات و معضلاتی که امروزه وجود دارد باید عنوان کرد که متاسفانه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کل کشور از رسالت، اهداف و اموراتی که برایش تعریف شده است دور شده است.

قلعه شاخانی عنوان کرد: رسالت و اهداف اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی چیزی است و فعالیت های امروزه آن در واقع به گونه ای دیگر است و این دو دنیای کاملا مواضی است و متاسفانه مسئولان نوعی نگاه به این اداره دارند که از وظایف آن نیست.

جلال قلعه شاخانی در پایان سخنان خود با اشاره به ضرورت تغییر نگاه مدیران و مسئولان نسبت به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: واگذاری فضاهای فرهنگی به بخش خصوصی یکی از رخدادهای مهم در دولت بوده است اما شیوه این امر باید مورد بازنگری قرار گیرد.

کد خبر 53702

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha