به گزارش کرد پرس، محمدنجیب اداک شست کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد و هنر گفت: عید نوروز و مراسمهای ویژه آن در کردستان از ظرفیتهای ویژهای است که باید به آن توجه شود. گردشگر با مقصد معینی وارد کردستان میشود، راه ماندگار کردن مسافران در استان، از منظر تلاش و توجه ویژه بخش خصوصی میگذرد و به همین خاطر همه فعالان این بخش باید وارد عمر شوند.
رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق سنندج، افزود: اقتصاد گردشگری در دنیا به سمت نهادینه شدن در حرکت است و در کشور ما هم که در ابتدای راه هستیم باید با تسریع در فعالیت ها خود را پایه پای کشورهای توسعه یافته پیش بریم.
وی با تاکید بر مکمل شدن بخش خصوصی برای دولت در این راستا، گفت: باید با معرفی فرهنگ و تاریخ و هنر کردستان، ارزش افزوده ناشی از گردشگری را برای استان تعریف کنیم.
اداک در ادامه بر لزوم واقعی شدن آمار مسافران و گردشگران استان تاکید کرد و افزود: با آمارهای اشتباه نمی توان برنامه ریزی درستی داشت.
وی با اشاره به اینکه هنوز مردم و ودلت به این باور نرسیده اند که گردشگری از عوامل اصلی توسعه است، افزود: اگر این باور مطرح بود، الزام سند ملکی برای بومگردی مطرح نمیشد. وی خواستار برپایی نمایشگاه و فروشگاه دائمی صنایع دستی در سنندج شد.
مغفول ماندن پتانسیل فرهنگی کردستان
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی سنندج هم در این نشست گفت:یکی از ویژگیهای اصلی کشور ما، فرهنگ غنی آن است که در کردستان هیچ وقت از این پتانسیل برای درآمدزایی استفاده نشده است.
یوسف اسدی بابیان اینکه در زمینه گردشگری و فعالیتهای فرهنگی کم کاری مردمی و نبود فکر کارآفرینی مانعی مهم برای شکوفاکردن این ظرفیت است، افزود: این دو عامل باعث شده تا گردشگران اطلاع چندانی از ظرفیتهای استان نداشته باشند.
وی گفت: برخی نقاط استان مانند پالنگان و هورامان هر کدام به دلیل جاذبههای چهار فصل میتواند از منابع اقتصادی مهم گردشگری باشند.زریوار به تنهایی قابلیت درآمدزایی از محل گردشگری برای کل استان را داراست اما هم مردم و هم دولت در این زمینه کوتاهی کردهاند.
اسدی با اشاره به اینکه امروز بخش عمدهای از گردشگران را گردشگر فرهنگی تشکیل میدهد، افزود: در کشور ما تنوع قومی و فرهنگی بسیاری وجود دارد که تنوعی ارزشمند به شمار میرود.
نظر شما