کردستان در محاصره آنفولانزای حاد پرندگان/ طغیان آفات تهدیدجدی مزارع و باغ ها

سرویس کردستان- مسئولان ادارات مختلف در کارگروه خشکسالی، سرمازدگی و مخاطرات بخش کشاورزی کردستان به ریاست رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان دور هم جمع شدند. موضوعات مهمی در این جلسه مطرح شد که مهمترینش از زبان رییس سازمان دامپزشکی این بود که کردستان در محاصره آنفولانزای پرندگان قرار گرفته است.

به گزارش کرد پرس، مدیرکل دامپزشکی استان کردستان در این جلسه با بیان اینکه کنترل های جدی در مرغدذاری های استان انجام گرفته که باعث شده تا این لحظه استان کردستان از نظر آنفولانزای پرندگان استان پاک باشد، گفت: اما در حال حاضر این بیماری در اکثر استان های کشور به شدت گسترش یافته به طوری که گله های تخمگذار مرغ در کشور در حد بالایی معدوم شده است.

مجتبی ورمقانی افزود: استان کردستان در محاصره جدی این بیماری قرار گرفته است. امسال یک‌ هزار و 838 بازدید در راستای تشدید مراقبت و پایش واحدهای صنعتی و روستایی، 4 هزار و 135 مورد نمونه‌برداری و 6 هزار و 430 مورد آزمایش از نمونه‌های مشکوک انجام شده است.

وی با بیان اینکه برای تسریع در روند شناسایی بیماری و عدم ارسال نمونه‌ها به تهران، آزمایشگاه «پی‌سی‌آر» اداره‌کل دامپزشکی استان راه‌اندازی شده است، گفت: سویه‌ای که جدیدا در کشور شناسایی شده است، سویه مشترک بین انسان و طیور است، لذا باید هرگونه تلفات غیر مادر طیور را سریعا به ادارات دامپزشکی اطلاع دهند.

وی در مورد تب برفکی و مقابله با این بیماری هم گفت: بر خلاف سایر استان‌ها، با پیگیری مسوولان تمام عملیات واکسیناسیون تب برفکی به صورت تمام رایگان انجام شده است.

وی با بیان اینکه40 اکیپ در همین راستا فعال شده است، گفت: در فاز نخست این طرح 140 هزار دام سبک و 800 هزار دام سنگین در مقابل با تب برفکی واکسینه شده‌اند.

ورمقانی تصریح کرد: 2 هزار و 700 مراجعه به واحد انجام گرفته و تا الان کانونی از بیماری تب برفکی در استان مشاهده نشده است.وی با بیان اینکه فاز سوم این طرح هم شروع شده است، افزود: پیش‌بینی ما مایه‌کوبی یک‌میلیون دام سبک و 700 هزار راس دام سنگین در این مرحله است.به گفته وی، تا الان 50 درصد از کار جلو رفته است و دام‌های حساس همه واکسیناسیون شده‌اند.

تهدید طغیان آفات

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان از پیش‌بینی طغیان آفت ملخ در مزارع کشاورزی در این استان خبر داد و با اشاره به آسیب‌های ناشی از آفت سن، اظهار کرد: آفت سن مربوط به خاورمیانه نیست و در سال یک نسل دارد.

محمد غفوری با بیان اینکه این نوع آفت در طول پاییز و زمستان تغذیه‌ای ندارد و در سال‌هایی که زمستان سردی داشته باشیم، تلفات می‌دهد، گفت: با برودت هوا، مصرف چربی ذخیره شده در این نوع آفت افزایش یافته در نتیجه تولید مثل کمتری خواهد داشت.سال 90 طی دو مرحله 627 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کردستان سمپاشی شده بود که این میزان در سال جاری181 هزار هکتار است که 8.5 درصد اراضی استان را شامل می‌شود.مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: براساس بررسی‌های صورت گرفته، امسال تعداد آفت سن بیشتر از سال گذشته است.مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: امسال احتمالا طغیان ملخ خواهیم داشت و بر همین اساس باید حداقل 77 دستگاه سمپاش موتوری خریداری کنیم که اعتباری بالغ بر 180 میلیون تومان نیاز داریم.

معاون برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این جلسه با بیان اینکه با توجه به کاهش بارندگی‌ها در سال زراعی جاری احتمال طغیان آفات کشاورزی در استان وجود دارد، گفت: با توجه به کاهش بارندگی‌ها در سال زراعی جاری، احتمال طغیان آفات کشاورزی در استان وجود دارد.محمد پیشداد گفت: استفاده به موقع از سموم برای مقابله با آفات سن و ملخ و همچنین بیمه کامل اراضی کشاورزی باید مورد توجه کشاورزان و فعالین این حوزه در استان قرار گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان هم با بیان اینکه آفت جوانه‌خوار بلوط که بخشی از جنگل‌های استان را درگیر کرده بود، با مبارزه هدفمند مهار شد.

پیمان باباپیری گفت: استفاده از سموم شیمایی چه در حوزه منابع طبیعی و چه جنگل، منع قانونی دارد. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان خاطرنشان کرد: مجبور هستیم برای مهار برخی از آفت‌ها از یک نوع سموم بیولوژیکی استفاده کردیم. باباپیری گفت: از بین بردن محیط زیست واقعی سن گندم، دلیل افزایش آنها در مزارع گندم است.

وی گفت: امسال متاسفانه با طغیان آفت جوانه‌خوار بلوط در جنگل‌های استان مواجه بودیم، ولی با مبارزات به موقع و خوبی که داشتیم این آفت بعد از طی شدن یک دوره، کاهش پیدا کرد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم گفت: در سال زراعی امسال 33 هزار هکتار گندم آبی و 525 هزار هکتار گندم دیم در استان کشت شده است.

محمد صالح احمدی با اشاره به آسیب‌های ناشی از آفت سن، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت کشت گندم در سال زراعی جاری اظهار کرد: در سال زراعی امسال 33 هزار هکتار گندم آبی و 525 هزار هکتار گندم دیم در استان کشت شده است.رویش گندم در استان با توجه به پراکنش‌ بارندگی‌ها وضعیت خوبی دارد.

به گفته احمدی، سال گذشته در این شرایط 300 هزار هکتار در حال جوانه زیر خاک بود ولی خوشبختانه امسال وضعیت بسیار مناسبی داریم.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 100 هزار هکتار از اراضی زیرکشت استان در مرحله جوانه زیر خاک است و شهرستان‌های قروه و دهگلان بهترین وضعیت را در سال زراعی جاری دارند.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: بر اساس اراضی زیر کشت، پیش‌بینی ما تولید 740 هزار تن گندم است که با تولید این میزان گندم در استان، نسبت به سال گذشته 10 درصد رشد خواهیم داشت.

احمدی با تاکید بر اینکه توزیع و مصرف کودهای شیمیایی در موقع مناسب از اهمیت ویژه‌ای برای کشاورزان برخوردار است، گفت: کود مورد نیاز کشاورزان باید در حد نیاز تامین شود و در زمان مناسب در اختیار آنها قرار گیرد.

کد خبر 53813

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha