به گزارش کردپرس، علی محمد صالح در گفتگو با خبرگزاری آناتولی، اعلام کرد که اگر اربیل و بغداد چنانکه از قرائن پیداست نتوانند به توافق دست یابند، اقلیم کردستان دچار بحران اقتصادی شدیدتری از آنچه اکنون با آن روبروست می شود و سال 2018 برای اقلیم بسیار دشوار خواهد بود.
نماینده جنبش تغییر در پارلمان کردستان افزود که دولت اقلیم کردستان اعلام کرده بدهی های بسیاری دارد از جمله به ترکیه، شرکت نفتی روسنفت، شرکت های نفتی دیگر و این در حالی است که نفت خود را تا سال 2021 پیشفروش کرده و مبلغ آن را نیز دریافت کرده است.
وی تأکید کرد که اقلیم پیشتر روزانه 600 هزار بشکه نفت را صادر کرده و به فروش رسانده، اما توانایی پرداخت بدهی خود و حقوق کارمندان را نداشته و ناچار به دریافت وام خارجی شده و حال که صادرات نفت اقلیم به 262 هزار بشکه در روز رسیده، به هیچ عنوان توانایی پرداخت هزینه ها و بدهی های خود را ندارد.
علی محمد صالح افزود که بدهی های دولت اقلیم یکی از موانع توافق با بغداد است؛ چراکه اقلیم دارای 27 میلیارد دلار بدهی است و بغداد حاضر به بازپرداخت این بدهی نیست و اگر دولت اقلیم نفت خود را به دولت عراق تحویل دهد، توانایی بازپرداخت این بدهی ها را ندارد و با عدم پرداخت بدهی ها افزایش سود آن بدهی اقلیم را افزایش داده و بحران اقتصادی را تشدید می کند.
وی کنترل میدان های نفتی اقلیم از سوی بغداد را یکی دیگر از مشکلات میان طرفین دانسته و گفت که عراق خواهان کنترل میدان نفتی خورمله است که روزانه 105 هزار بشکه نفت از آن استخراج می شود و اگر این امر صورت بگیرد اقلیم دیگر درآمد نفتی برای تأمین هزینه های خود ندارد.
همچنین هشدار داد که منابع نفت میدان نفتی تق تق در کرکوک به دلیل استخراج بی رویه نفت و عدم توسعه این میدان رو به پایان است و پیشبینی می شود که تا دو سال آینده نفت کرکوک به اتمام برسد.
نظر شما