مونیخ فرصتی مغتنم برای خروج اقلیم کردستان از انزوای سیاسی بود

سرویس عراق و اقلیم کردستان - نخست وزیر اقلیم کردستان ضمن مفید توصیف کردن دیدارهای خود در اجلاس امنیتی مونیخ تأکید کرد که این اجلاس فرصتی مغتنم برای خروج اقلیم کردستان از انزوای سیاسی بود.

به گزارش کردپرس به نقل از سایت رسمی حزب دمکرات کردستان، نیچروان بارزانی که به همراه هیئتی عالی‌رتبه از اقلیم کردستان در اجلاس امنیتی مونیخ شرکت کرد، در پایان این اجلاس در مورد دیدارهایی که در حاشیه اجلاس با سران و مقامات کشورهای جهان، از جمله با عبادی نخست وزیر عراق، انجام داد، به خبرنگاران گفت: دیدار با عبادی دیداری خوب بود، هرچند نمی‌توان گفت که در این دیدار تمامی مشکلات فی‌مابین حل شده، اما درهای گفتگو میان اربیل و بغداد گشوده شده و قرار است که این دیدار و گفتگوها ادامه داشته باشد و بتوانیم پیش از برگزاری انتخابات برای برخی مشکلات، از جمله مسئله حقوق کارمندان اقلیم و از سرگیری پروازهای خارجی در فرودگاه‌های اقلیم راه‌حل‌های فنی بیابیم و گفتگوها تا رسیدن به انجام ادامه می‌یابد.

همچنین تأکید کرد که اختلافات میان اربیل و بغداد با استفاده از کارت فشار حل نمی‌شوند و لازم است که این اختلافات همچنان که اقلیم بارها تأکید کرده در چارچوب قانون اساسی عراق حل شوند و این اختلافات در سطحی نیست که نتوان آن‌ها را با گفتگو حل و فصل کرد و اگر دولت عراق همکاری لازم را انجام‌ دهد می‌توان به حل آن‌ها امیدوار بود.

نخست وزیر اقلیم کردستان دیدارهای خود در حاشیه اجلاس امنیتی مونیخ را مفید توصیف کرده و گفت با وزیر خارجه ایران به عنوان دو همسایه روابط دو جانبه را بررسی کرده اند.

همچنین گفت که معاون رئیس جمهور آمریکا نیز به هیئت اقلیم قول داده که به عنوان دوست کردها، با استفاده از نفوذ خود در میان دمکرات های آمریکا، برای کمک به حل اختلافات بغداد و اربیل تلاش کند.

وی وضعیت عفرین را بسیار حساس و پیچیده توصیف کرده و گفت که این مسئله به سیاست و مواضع کشورهای بسیاری از جمله ترکیه، ایران، روسیه، آمریکا، بستگی دارد و این شرایط را در دیدار با نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه بررسی کرده است.

بارزانی ابراز امیدواری کرد که مسئله عفرین به نحوی حل شود که مردم آن دچار آسیب بیشتری نشوند.

در مورد وضعیت داخلی اقلیم کردستان نیز گفت که پس از دیدار با احزاب سیاسی اقلیم، موعد قطعی انتخابات پارلمانی تعیین می شود و تمرکز دولت اقلیم نیز حل اختلافات با بغداد خواهد بود.

همچنین اجلاس مونیخ را فرصتی برای اقلیم دانست که بتواند از بن بست سیاسی و دیپلماسی که پس از رفراندوم استقلال ایجاد شده بود، خارج شده و افزود کشورهای جهان مانند گذشته خواستار روابط مستحکم با اقلیم هستند و این اجلاس و اجلاس اقتصادی داووس، دستاوردهای مهمی برای اقلیم کردستان به دنبال داشته و این اجلاس ها و سفر های هیئت اقلیم به فرانسه، آلمان و واتیکان نقش مهمی در بازگردان جایگاه سیاسی اقلیم در سطح جهان داشتند.

کد خبر 54017

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha