به گزارش کردپرس به نقل از پايگاه اطلاع رسانى استاندارى كردستان؛ حسين فيروزى در مراسم تقدير از زنان كارآفرين استان، كه با همت كانون زنان بازرگان استان برگزار شد، نرخ مشاركت زنان پيش از انقلاب را ١٣/٥درصد و پس از انقلاب ١٧ درصد اعلام كرد و افزود: عليرغم اينكه حدود ٧٠ درصد از كرسى هاى دانشگاهى را دختران تصاحب كرده و باسواد شده اند اما به همين ميزان توانمند نشده اند لذا نرخ مشاركت آنان رشد چندانى نداشته است.
وى پيشينه تاريخى و فرهنگى را بخشى از علت كندى رشد مشاركت هاى زنان و بخشى ديگر را متوجه سيستم آموزشى دانست و خاطرنشان كرد: در دانشگاه ها دختران دانشمند تربيت مى شوند كه اين روند بايد به سمت تربيت دختران توانمند برود.
فيروزى با اشاره به اينكه صرفاً دانش، جامعه را تغيير نمى دهد بلكه ظهور و بروز توانمندى ها در توسعه موثرتر است، افزود: نهادهاى واسطه اى مانند كانون زنان بازرگان، از جمله مكانهايى است كه زمينه ظهور و بروز دانش، معلومات و توانمندى هاى زنان و تبديل آن به توليدات اقتصادى، اجتماعى و فرهنگى را فراهم مى كند.
وى با تاكيد بر اينكه بايد در راه توسعه سريعتر گام برداريم خاطرنشان كرد: ما مردها هم باور داريم ادامه روند توسعه نيازمند وجود زنان است و شما مى توانيد اين عقب ماندگى و كندى توسعه را جبران كنيد اما تا زمينه را براى مشاركت فعالانه اين ٥٠ درصد از جامعه در همه زمينه ها فراهم نكنيم، توسعه ميسر نمى شود.
معاون استاندار در ادامه اظهار داشت: زنان از گذشته تاريخى ما تاكنون جايگاه ويژه و ارزشمندى داشته و محور خانواده بوده اند و زنان كُرد در هر حوزه اى كه وارد شوند توانمند بوده و هميشه تلاش كرده اند تعاملات اجتماعى را درست تنظيم كنند.
فيروزى افزود: زن توانمند مادر توانمندى است كه فرزندى توانمند تربيت مى كند و خانواده اى توانمند دارد و در هر نقشى كه باشند، زنجيره اى از ارزش هاى اجتماعى، فرهنگى و اقتصادى توليد مى كنند.
وى در پايان ضمن يادآورى تاكيد رييس جمهور بر استفاده از توانمندى زنان در پست هاى مديريتى كشور، خاطرنشان كرد: بخشى از توانمندى زنان مطالبه گرى آنهاست و بايد براى مشاركت در توسعه، بيش از اين مطالبه گر باشند.
نظر شما