واکنش نماینده بوکان و مهاباد به سخنان عجیب قاضی پور

سرویس آذربایجان غربی- بعد ازآنکه «نادر قاضی پور» نماینده ارومیه اعلام کرد که در آذربایجان غربی پست به اقلیتهای قومی داده نمی شود، نماینده بوکان نوشت: بعضى ها هنوز در فضاى دهه شصت مانده اند، نماینده مهاباد نیز اعلام کرد که اجتناب از تنگ نظري و نفرت پراكني تنها راه برون رفت از وضعيت كنوني استان آذربايجان غربي است.

به گزارش خبرنگارکردپرس، سخنان «نادر قاضی پور» در واکنش به سئوال چهار نماینده کرد آذربایجان غربی در خصوص علت عدم واگذاری پستهای مدیریتی به کردها در این استان، واکنش «مهندس جلال محمودزاده» نماینده مهاباد و « دکتر محمد قسیم عثمانی» نماینده بوکان در قالب دو یادداشت جداگانه را به همراه داشت.

محمودزاده در یادداشتی نوشت: «سوال اينجانب بهمراه سه نفر ديگر از نمایندگان كرد استان آذربایجان غربی از وزیر کشور راجع به عدم استفاده از نخبگان و شایستگان كرد در مناصب مدیریتی آذربایجان غربی، واکنش عجیب و نامتعارف نماینده ای را در پی داشته که به ناپرهیزی در سخن شهره است. بدون شک گفتگو از روی آمار و ارقام و تاریخ و جغرافیا در اینباره گرچه ضروری است، اما با جناب ایشان که اساسا اهدافی دیگر در سر دارد، نمی تواند چندان کارساز باشد. شاید تنها فایده اینگونه اظهار لحیه ها، هویدا شدن نوعی نگرش و تفکر است که با مدیریت خود یکی از مهمترین استانهای کشور را به قعر جدول توسعه رانده است. به همین خاطر علیرغم تلخی و مرارت و ملال آوری اینگونه سخنان، اما این فرصت را در اختیار متولیان و اصحاب امر قرار می دهند تا دریابند چگونه و توسط چه کسانی، استانی دارای مرز با سه کشور نسبتا برخوردار و دارای ظرفیتهای فراوان آبی و خاکی و تجاری و گردشگری به چنین حال و روزی افتاده است.

بحث مدیریت در آذربایجان غربی پیوندی تنگاتنگ و گسست ناپذیر با مساله توسعه و عقب ماندگیهای آن به نسبت استانهای هم طراز دارد. به عبارت بهتر هر تلاشی برای توسعه این استان متنعم و بالقوه برخوردار بدون وارد کردن تمام آحاد آن در حیات سیاسی و اداری استان و بهره گیری از سرمایه های مادی و معنوی آنان، به کوششی عقیم و ابتر تبدیل می شود و بدون شک این حلقه مفقوده محرومیت و توسعه نیافتگی آذربایجان غربی است.

خوشبختانه در چند سال اخیر این مهم مطمح نظر کارشناسان و اندیشمندان قرار گرفته و در میان نخبگان و دانش آموختگان کرد هم تمایلی قوی و تحسین برانگیز برای خدمت در عرصه های مدیریتی دیده می شود. یقینا اگر با این خواسته مواجهه ای ایجابی و مثبت صورت گیرد، به سود وحدت ملی و افزایش اقتدار و توان ملی خواهد بود و بالعکس بی توجهی به آن خسران و ضرر بسیاری متوجه دولت و ملت خواهد کرد.

شوربختانه در این هنگامه حساس نغمه هایی ناخوشایند از جانب معدودی افراد هم به گوش می رسد که در مقام وکیل و مسئول، در مقام سخن گفتن و اظهار نظر باری سنگین بر دوش دارند.

بدون شک سخن گفتن با زبان امنیه ها و آژانهای عصر پهلوی اول نه تنها زیبنده نظام نیست، بلکه موجب ابتذال و حاشیه دار کردن بحثهایی می شود که ماهیتی کارشناسی و علمی دارند. همچنین نیاز به گفتن ندارد که کیسه دوختن برای رای آوری از طریق حاشیه سازی و نفرت پراکنیهای قومی و زبانی، راهی بسیار پیش پاافتاده و ظلمی بزرگ به مملکت و ملت شریف ایران است. نظام جمهوری اسلامی دارای دو رکن جمهوریت و اسلامیت است و همگان در برابر قانون برابرند و کسی نمی تواند با پنهان شدن پشت ارزشهای مذهبی و شعارهای انقلابی و تحریفهای تاریخی مبتذل، تیشه به ریشه نظام بزند.

کردهای آذربایجان غربی با داشتن نیمی از جمعیت استان، حق دارند در کنار خواهران و برادران آذریشان در تمامی عرصه های خرد و کلان حضور داشته و برای توسعه و آبادانی آن بکوشند. این تنها راه خروج استان از عقب ماندگی و تضمینی برای زیست برابر و مسالمت آمیز و تحسین برانگیز تمام گروهای قومی و مذهبی آن است.»

«محمد قسیم عثمانی» نماینده بوکان نیز در یادداشتی نوشت: مردم استان آذربايجان غربى مردم فهيم و آگاهى هستند كه زندگى مسالمت آميز و درهم آميخته اى دارند و هيچ كس نمى تواند منكر اين واقعيت باشد. اين مردم محروميت ها، درگيري ها، ناامنى ها و بى تدبيرى ها را مشتركاً و در كنار هم در مقاطع مختلف تجربه كرده اند و امروز همين مردم حافظ نظام و امنيت منطقه و كشورند و هيچكس نمى تواند خود را بر ديگرى برتر بداند و چنانچه كسى تصورى غير از اين داشته باشد، نه فهم درستى از اسلام يافته است و نه از قانون اساسى و نظام تصور صحيحى دارد.

امروز داشتن فرصت برابر براى همه و شايسته سالارى به عنوان دو اصل، در كشور پذيرفته شده است و قوميت، نژاد، رنگ و زبان و غيره طبق قانون اساسى و آموزه هاى قرآنى، نمى تواند عامل برترى و ارجحيت باشد و با مرورى بر گذشته مى توان دريافت كه بخش قابل توجهى از مسائل قومى خصوصاً در استان ما ناشى از عدم توجه به اين اصول مهم بوده است و از دولت تدبير و اميد و مديران آن انتظار مى رود در جهت اصلاح ساختارى مديريت استان، اقداماتى مبتنى بر عقلانيت و قانون، انجام دهند تا با تقويت احساس مالكيت سرزمينى، دشمن نتواند از فضاى نابرابر و فرصت هاى نامتعادل سواستفاده كند و احساسات قومى در جهت تقويت باورهاى ملى مورد استفاده قرار گيرد و هيچ كس در كشور نمى تواند به واسطه زبان و مذهب خود را از سايرين برتر و دلسوزتر بداند كه اين نوع برداشت ها و اظهار نظرها، باعث ايجاد تفرقه مى شود و به فرمايش مقام معظم رهبرى هر كس بين شيعه و سنّى اختلاف ايجاد كند، عامل دشمن است، چه بداند و چه نداند و باز مى فرمايند هر كس بين شيعه و سنى تفرقه ايجاد كند نه شيعه است و نه سنّى.

معقول اين است كه به دور از تعصبات كور قومى، راه را بر شايستگان آذرى، كُـرد، فارس، لُـر، عرب ، تركمن و همه اقوام ايرانى باز كنيم و مديريت را به شايستگانى بسپاريم كه بتوانند استان و كشور را به جايگاه شايسته آن برسانند.

وضعيت نامناسب استان آذربايجان غربى در شاخص هاى مختلف از جمله درآمد سرانه، توليد سرانه، فضاى آموزشي سرانه، نرخ بالاى بيكارى و عدم استفاده از ظرفيت هاى ويژه استان همه و همه ناشى از نگاه يك سويه و تك بعدى در مديريت استان و اغفال از اصل شايسته سالارى در مديريت كلان آن بوده است و استمرار اين شرايط هرگز به مصلحت استان و مردم آگاه آن نيست. عقل حكم مى كند كه براى رفع محروميت ها از تواناترين مديران در سطح استان استفاده شود تا هم عقب ماندگى هاى ناشى از مديران حداقلى و كم توان گذشته به سرعت جبران شود و هم از ساير استانهاى كشور بيش از اين عقب نمانيم.

قطعاً نگاه متعالى نظام و مردمسالارى و دين مدارى حكم مى كند كه استاندار محترم در اين حوزه ها دست به تغييراتى منطقى و عقلايي بزنند و تحت تأثير افرادى قرار نگيرند كه همواره از آتش اختلاف، تنور خود را داغ نگه داشته اند و با فعال كردن گسل هاى قومى و مذهبى به نان و نوا رسيده اند.

اين مطالبه نه فقط مطالبه مردم كُـرد زبان استان بلكه خواسته نظام و همه مردم است و تلاش در اين جهت، عين انجام وظيفه است و بايد به اين اصلاح روند، كمك كرد تا استان ما به دژى مستحكم تر در مقابل دشمن، تبديل شود و بايد پذيرفت كه سركوب كردن خواسته ها و مطالبات قانونى و بحق بخشى از مردم، تنها آتش زير خاكستر ببار مى آورد و به اقتدار كشور لطمه مى زند.

بنده بر اين باورم كه بايد به شايستگان فرصت داد تا مردم از شايستگى آنان منتفع شوند و بيش از اين مردم از ناتوانى مديران در استان متضرر نگردند. حال اين مديران شايسته قطعاً نه همه كُرد زبانند و نه همه آذرى زبان. بايد معيار شايستگى جايگزين معيار قوميت شود تا شاخص هاى مهم توسعه در استان ارتقاء يابد و مردم بيش از پيش از نعمات نظام مقدس جمهورى اسلامى منتفع شوند.

طرح جريانات اوايل انقلاب و مطرح نمودن جريانات معاند كردى و يا جريانات پانتوركى هر دو باعث انحراف از موضوع مى شود و امروز همه مردم استان خود را از نظام و نظام را از خود مى دانند و طرح موضوعات انحرافى نوعى فرار سياسى براى انكار واقعيت ها و پاك كردن صورت مسئله بجاى حل آن است كه اين روش خوشبختانه منسوخ و از رده خارج شده است و امروز آگاهى و اشراف مردم بر موضوعات مختلف، آنقدر وسيع و عميق است كه با شيوه هاى كُـهن گذشته نمى توان بر مسائل روز آنان سرپوش گذاشت

زدن اتهام به نمايندگانى كه براى مردم مظلوم كُـرد و مسلمان در عفرين و كوبانى، فرياد مى زنند كار شايسته اى نيست و ما هرگز آن را رفتار پانتوركيستى اردوغانى تحليل و تفسير نمى كنيم چون معتقديم بموجب قانون اساسى هر نماينده حق دارد در مورد تمام مسائل داخلى و خارجى اطهار نظر كند و حتى مردم كُـرد و بي دفاع را تروريست ناميدن، اظهار نظرى آزاد از يك نماينده مى دانيم و از كسى كه آريائيان اصيل را مهاجر معرفى مى كند نمى توان انتظارى بيش از اين داشت.

بياييد مسائل را درست مطرح و منطقى حل كنيم كه ديگر مردم بدون دليل و چرايي موضوعات، هيچ چيز را از ما نمي پذيرند و نمى توان خواست و اراده فردى خود را به نام خواست نظام معرفى و به آنان تحميل نمود و رسالت نظام، انقلاب و رهبرى و خون پاك شهدا باور به مردمسالارى بجاى قوم سالارى است كه در استان ما هنوز با بايدهاى نظام فاصله زيادى داريم كه اميد است با تدبير، عقلانيت و اميد آفرينى، دست در دست هم براى انجام اصلاحات لازم گام هاى اساسي و قانونى برداريم.

هفته گذشته، «جلال محمود زاده» نماینده مردم مهاباد، «محمد قسیم عثمانی» نماینده بوکان، «عبدالکریم حسین زاده» و «رسول خضری» نماینده سردشت و پیرانشهر در سئوال کتبی مشترک از وزیر کشور سئوال کردند که چرا انتخاب مدیران کرد در بدنه استانداری آذربایجان غربی، در ادارت کل استان و معاونین ادارات کل نزدیک به صفر است و چرا در هفته وحدت دوازده ربيع الاول (به روايت اهل سنت) را هر ساله در مناطق اهل سنت كشور تعطيل اعلام نمي كنيد.‏

«نادر قاضی پور» نماینده مردم ارومیه در واکنش به این سئوال گفت: ساکن شدن گروهی از اقلیت ها در آذربایجان غربی و افزایش تعداد آن ها هیچ گاه به معنای داشتن مسئولیت و به اختیار گرفتن مدیریت استان نبوده و نخواهد بود، البته این از روی غرض ورزی نبوده و حتی با وجود جمعیت حداقل چهل درصدی ترک زبان در تهران پایتخت ایران اسلامی، نمیتوان مانند برخی نمایندگان مجلس ادعای تصاحب و مدیریت داشت.

وی ظهار کرد: استان ما تا چندی پیش توسط احزاب منحله دموکرات و کموله نا امن بود و امروز این اشرار به عضویت گروهک های تروریستی پ. ک. ک و پژاک درآمده، جوانان رشید ما را به شهادت رسانده اند.

قاضی پور افزود: اگر مدیریت صحیح و مقاومت سردار شهید کاظمی و سردار اوصانلو در این روزها وجود نداشت هم چنان این قشر بلای جان استان بوده و البته امروز هم برخی با صحبت هایی در خصوص دفاع از پ. ک. ک و پژاک در قالب کوبانی افکار و اهداف تروریستی خود را دنبال می کنند.

وی ادامه داد: ایجاد تفرقه و سوال از وزیر کشور راجع به حضور پنجاه درصدی اکراد در مدیریت استانی آذربایجان غربی توسط بعضی از افراد، آیا می تواند ریشه در این افکار منحرف داشته باشد و در این صورت جای تاسف دارد که در نظام اسلامی برخی به دنبال استفاده از تفاوت های قومیتی باشند.

کد خبر 54272

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha