به گزارش کردپرس، جشنواره ها معمولا با فاصله زمانی مشخصی برگزار می شود اما جشنواره طنز دیواندره که یکی از پر مخاطب ترین جشنواره های استان است به دلایلی هر دفعه با فاصله زمانی نامنظم و وقفه های طولانی برگزار شده است در این ارتباط با « امید منصوری» دبیر اجرایی جشنواره منطقه ای طنز دیواندره گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه می خوانید.
برگزاری جشواره تئاتر طنز دیواندره با وقفه های طولانی همراه است، آیا امسال برگزار می شود؟
اولین جشنواره طنز دیواندره به خواست اهالی فرهنگ و هنر کردستان به صورت استانی در سال 84 برگزار شد دومین دوره و سومین دوره هم با فاصله های 5 ساله 4 ساله بصورت استانی برگزار شد. از دلایل وقفه در برگزاری جشنواره کمبود اعتبارات و نبود زیرساخت های برگزاری بوده است. چهارمین جشنواره طنز در گستره منطقه ای با تلاش های هنرمندان و نظر مساعد مسئولان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به دبیری جناب دکتر محمد سلیم کریمی با همکاری فرمانداری محترم دیواندره ، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و شورای مبارزه با مواد مخدر کردستان و انجمن نمایش مجوز اجرا را گرفت، فراخوان آن در تیرماه ۹۶ با گستره شش استان غربی کشور آذربایجان غربی، کرمانشاه، لرستان، ایلام، همدان و کردستان منتشر شد.
چند اثر به جشنواره آمد و نحوه انتخاب آنها چگونه است؟
مجموعا ۸۶ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید. بعد از باز خوانی متن ۳۴ اثر مورد تایید هیئت بازخوان قرار گرفت.که در دهه آخر بهمن ماه مورد بازبینی انجام می گیرد .ابتدا قرار بود که در اوایل بهمن جشنواره برگزار شود اما به خاطر مصادف بودن آن با جشنواره بین المللی فجر و اینکه از کردستان 6 اثر در جشنواره فجر حضور دارند ، به ۲۱ تا ۲۴ اسفند سال جاری موکول شد. در بازبینی نهایتاً 10 کار توسط هیئت محترم بازبین انتخاب میشود و یک اسفند به شرکت کنندگان اعلام می گردد .هیئت محترم بازخوان سرکار خانم بهاره لطافتیان کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی، علیرضا اسماعیلی دبیر جشنواره کردی محمد علی عبدالملکی بیش از نیم قرن سابقه کار نمایشی دارد بهره بردیم. برای بازبینی هم رایزنی های بسیار انجام شده اما هنوز به صورت رسمی اسامی داوران این بخش اعلام نشده است اما ترکیبی از اندیشه ها و تواناییهای متفاوت و سرآمد زحمت انتخاب این بخش را بعهده خواهند داشت. در بخش داوری جشنواره نیز سعی می شود از بزرگان طنز کشور کمک گرفته شود تا بهترین کارهای انتخاب و حق کسی تضیع نگردد.
از لحاظ زیر ساختی دیواندره آمادگی برگزاری جشنواره منطقه ای را دارد؟
متاسفانه دیواندره آمفی تئاتر مناسبی ندارد ، برای برگزاری از سالن تازه ساخت اجتماعات مجتمع فرهنگی هنری استفاده خواهیم کرد از لحاظ نور و صدا تکمیل شده است.
در دیواندره هتلی برای اسکان مهمانان وجود ندارد همین موضوع کار را برای برگزار کنندگان سخت کرده است. رایزنی کرده ایم مهمانان را در مهمان سرای ادارات اسکان دهیم. بیش از ۱3۰ نفر مهمان در دیواندره خواهیم داشت یکی از چهره های مطرح طنز کشوری در طول برگزاری جشنواره در این شهر حضور می یابد.
این جشنواره چه مزیت های برای دیواندره خواهد داشت؟
طنز تعریف ها و شیو های مختلفی دارد. اما در کل دردهای جامعه را با ظریفترین شیوه بیان می کند تا نسبت به برطرف کردن آن اقدام شود.
دیواندره در نمایش طنز سابقه طولانی دارد، و این دلیل انتخاب این شهر به میزبانی این جشنواره است. با توجه به شرایط اجتماعی، مردم نیاز به شادی دارند و این جشنواره کمک خواهد کرد این اتفاق بیفتد. امیدواریم در جشنواره طنز با آمدن مسئولان محترم استانی و کشوری به این شهر مکان های فرهنگی رونق بیشتری پیدا کنند.
از مزیت های دیگر این جشنواره برای شهرستان دیواندره می توان به شناسایی بیشتر دیواندره اشاره کرد این جشنواره پتانسیل این را دارد توانمندی های این شهرستان را به سایر مناطق بشناساند.
جشنواره مکانی برای تبادل آرای مختلف هنرمندان و مردم دیواندره است مهمانان با ایده های مختلف وارد این شهر خواهند شد. و مطمئن از نظر اقتصادی و اجتماعی کارکردهای خوبی را برای شهرمان خواهد داشت.
نمایش کردستان در کشور چه جایگاهی دارد؟
خوشبختانه نمایش کردستان در کشور شناخته شده است . و موقعیت آن در کشور برای همه هنرمندان قابل احترام. اما هنوز با ایدآلی که در ذهن و توان هنرمندان این استان کشور عزیزمان هست فاصله دارد. جا دارد از لحاظ فرهنگی توجه بیشتری به این استان شود کردستان می تواند به قطب نمایش کشور تبدیل شود. با توجه به سخنان مقام معظم رهبری که فرمودند کردستان یک استان فرهنگی است پس باید در هر شهر و محله ای نمادهای فرهنگی داشته باشیم که نماد فرهنگی بودن استان باشد در دیواندره و بسیاری از شهرهای استان مشکل مکان فرهنگی داریم. در دیواندره یک کتابخانه عمومی وجود دارد که اولین کتابخانه عمومی استان است و یک مجتمع فرهنگی که با تأخیر تحویل داده شد اما هنوز هم تجهیزات کافی ندارد. کارهای هنری ذهن مردم را تغذیه می کنند در هر کشوری بخواهند وضعیت توسعه عمومی را بسنجد . فرهنگسرا و کتابخانه های آن کشور را بررسی می کنند، اگر این مکان ها فعال باشند نشان از توسعه همه جانبه است.
نظر شما