به گزارش کرد پرس، رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی سنندج در این جلسه با بیان اینکه تغییر اراضی دیمی به آبی با بهرهمندی بیشتر استان از منابع آبی و اختصاص کامل حق آبه سدهای استان مطالبه جدی مردم و مسوولان استان است که طی چند سال اخیر به صورت جدی دنبال شده است، گفت: کشاورزی یکی از بخشهای مهم اقتصادی در کشور به ویژه در استان کردستان است. محمدرحیم نیازی گف: استفاده بهینه از منابع آبی با توجه به مشکلات و بحران کمآبی که کشور را تهدید میکند، یک امر مهم است و تقویت منابع آبی از سوی مردم به ویژه کشاورزان ضروری بوده و نقش رسانه ملی در این راستا قابل توجه است.
محمد گویلی، عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج هم در جلسه با بیان اینکه کردستان بیشترین ذخایر منابع آبی و کمترین سهم حق آبه کشاورزی را دارد، گفت: کردستان همین زمین هم آب دارد و ما باید مطالبه گر باشیم و از این ظرفیت در راستای توسعه هرچه بیشتر کشاورزی آبی و تبدیل کشاورزان به کشاورزان نمونه ملی در زمینه کشت آبی استفاده کنیم.
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج تصریح کرد: اینکه دور هم جمع شویم و بگوییم کشاورزان استان دیمکاران خوبی هستند و در این زمینه حائز رتبه های برتر شدهاند ما را به خروجی نمیرساند.
گویلی با انتقاد از سهمآبه استان از دخایر سدهایی که در این استان احداث شده است، گفت: چرا باید حق کشاورزان استان در این زمینه ادا نشود و کمترین سهم را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه متاسفانه امروز واقعیت با آماری که ارائه می شود، فاصله دارد، گفت: زمانی که این میزان کشت گندم دیم با تلاش طاقتفرسا و مشکلات مختلف توسط کشاورزان استان تولید و آمار آن ارائه می شود مسوولان کشوری به این نتیجه میرسند که نیازی به آب نداریم. عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج اضافه کرد: مشکل حقآبه استان کردستان تا زمانی که نیازهایی در این زمینه داریم برای مسوولان به صورت کامل توجیه نشود مطالبه در قالب حرف بدون عمل ارزشی ندارد. گویلی اضافه کرد: امروز به نحوی عمل شده که در سطح کشور کشاورزان کردستان به عنوان کشاورزان دیم کار معرفی شده و متاسفانه خودمان نیز به این باور که کشاورز دیم کار هستیم ایمان پیدا کردهایم. وی خاطرنشان کرد: آبی که با هزینههای زیادی از کردستان برای فعالیت های کشاورزی خارج میشود، چرا نباید در همین استان و به وسیله کشاورزان کردستانی در خدمت تولید بخش کشاورزی قرار گیرد.عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج با بیان اینکه کردستان خودش زمین و هم آب دارد، اذعان داشت: بهترین راه بهرهوری از این منابع و ذخایر آبی استفاده آن در خدمت کشاورزی خود استان است.
پرداخت 342 میلیارد تومان تسهیلات در بخش کشاورزی
مدیر سرمایهگذاری و امور اقتصادی جهاد کشاورزی کردستان هم در این جلسه با بیان اینکه امسال در مجموع 342 میلیارد تومان تسهیلات در بخش کشاورزی استان پرداخت شده است که 200 میلیارد تومان آن، سرمایه در گردش بوده است، گفت: مجموع تسهیلات امسال بخش کشاورزی کردستان در قالب هفت بخش تسهیلات صندوق توسعه ملی، مکانیزاسیون کشاورزی، تامین مالی بنگاههای کوچک و متوسطه، اعتبارات دفتر امور روستایی استانداری، اشتغال فراگیر، اشتغال پایدار روستایی و کم بلاعوض آبیار تحت فشار بوده است.
سیفالله شاهوردی گفت: اعتبارات صندوق توسعه ملی امسال استان در بخش کشاورزی در قالب سرمایهای و سرمایه در گردش بوده است. این تسهیلات در قالب طرحهای گلخانهای، پرورش آبزیان، مکانیزاسیون، آب و خاک و منابع طبیعی با 12.5 تا 14 درصد به متقاضیان پرداخت میشود.مدیر سرمایهگذاری و امور اقتصادی جهاد کشاورزی کردستان تصریح کرد: سود تسهیلات جاری برای تمام فعالیتهای بخش کشاورزی 10 درصد و مدت بازپرداخت این تسهیلات حداکثر 2 سال مشارکت، 6 ماه تنفس و بازپرداخت 5 سال سرمایه در گردش است.
شاهوردی سهم آورده متقاضیان را 15 درصد عنوان کرد و گفت: 2 هزار و 500 میلیارد ریال در کشور بصورت شناور است که 100 میلیارد آن سرمایه در گردش و 150 میلیارد ریال سرمایهای بوده است.
وی گفت: سهم کردستان در بخش تسهیلات مکانیزاسیون 60 میلیارد تومان است که اگر 100 درصد آن را جذب کنیم میتوانیم بیشتر از این نیز برای استان بگیریم هر چند هیچ سالی موفق به جذب 100 درصد آن نشدهایم.
شاهوردی گفت: تامین مالی بنگاههای کوچک و متوسط سامانه بهینساب از دیگر سرفصلهای پرداخت تسهیلات در حوزه کشاورزی است که امسال ۲۴ میلیارد تومان در قالب تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی جذب کردهایم.
به گفته وی، بانکهای کشاورزی، سپه، پست بانک، تجارت، توسعه تعاون، رفاه، کارگران، صادرات، ملت و ملی بانکهای عامل پرداخت این تسهیلات هستند.
مدیر سرمایهگذاری و امور اقتصادی جهاد کشاورزی کردستان گفت: امسال تاکنون 38 میلیارد تومان جذب کردهایم که بیشترین سهم پرداختی مربوط به بانک کشاورزی است.
شاهوردی همچنین به اعتبارات دفتر امور روستایی با عاملیت سه بانک پست بانک، سینا و پارسیان اشاره کرد و افزود: این اعتبارات در قالب تسهیلات سرمایهای و اولویت با طرحهای بخش کشاورزی بجز دام و طیور است که سهم آورده متقاضی 20 درصد و سهم استان به ترتیب بانکهای عنوان شده 100، 200 و 100 میلیارد ریال است.
مدیر سرمایهگذاری و امور اقتصادی جهاد کشاورزی کردستان در زمینه اشتغال فراگیر هم، گفت: سود تسهیلات در این بخش 18 درصد که براساس دستورالعمل بانک سهم آورده متقاضی برای افراد عادی 20 درصد، مناطق محروم 17 درصد، محروم و مرزی 14 درصد و مناطق محروم و مرزی و طرح دانشبنیان 13 درصد است.شاهوردی یادآورر کرد: پرداخت تسهیلات در قالب چهار نوع سرمایه در گردش، طرحهای توسعهای بنگاههای موجود با اجرا در بازه زمانی زیر 6 ماه و بالای ۶ ماه و طرحهای جدید است.
به گفته وی، میزان یارانه به تسهیلات طرحهای سرمایه در گردش 2 درصد، طرحهای توسعهای با بازه زمانی بیش از 6 ماه 3 درصد و بالای 6 ماه 2 دررصد و طرحهای جدید هم 3 درصد است.مدیر سرمایهگذاری و امور اقتصادی جهاد کشاورزی کردستان در ادامه سهم استان در اشتغال فراگیر را 642 میلیارد تومان نام برد و گفت: نوع اعطای یارانه به طرحهای اشتغال فراگیر هم بر حسب مناطق ارزیابی میشود اما در مناطق محروم شهری و روستایی کلا 5 درصد است.شاهوردی ادامه داد: میانگین سود تسهیلات سرمایهای و جاری میانگین روستایی 6 درصد با حداکثر دوره تنفس یک سال و دوره بازپرداخت حداکثر 6 سال است.وی اضافه کرد: میزان اعتبار در کل کشور 12 هزار میلیارد تومان است که سهم استان 260 میلیارد تومان از محل 1.5 میلیارد دلار سهم صندوق توسعه ملی است.مدیر سرمایهگذاری و امور اقتصادی جهاد کشاورزی کردستان تصریح کرد: سهم بخش کشاورزی و منابع طبیعی از این تسهیلات 45 درصد معادل 117 میلیارد تومان، صنایع و معادن 10 درصد، فعالیتهای خدماتی و فناوری اسلاعات 15 درصد و بخش گردشگری 10 درصد است.به گفته شاهوردی، 34 میلیارد تومان از محل تسهیلات بلاعوض آبیاری تحت فشار به استان اختصاص یافته که بیش از 30 میلیارد تومان آن جذب شده است.
پیشبینی تولید ۷۳۸ هزار تن گندم برای سال زراعی جاری
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان هم در این جلسه گفت: در حال حاضر 75 هزار هکتار از اراضی زیرکشت استان در مرحله جوانه زیر خاک است اما پیشبینی میشود در سال زراعی جاری ۷۳۴ هزار تن گندم در کردستان تولید شود.محمدصالح احمدی با ارائه گزارشی در زمینه کشتهای پائیزه استان کردستان، گفت: میزان بارشها در سال زراعی امسال نسبت به سال گذشته 39.2 درصد و نسبت به میانگین بلندمدت 25 ساله نیز افزایش دارد که این نوید سال زراعی بسیار مطلوبی را به ما میدهد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه امسال 580 هزار هکتار از اراضی استان کردستان به کشت محصولات پاییزه اختصاص یافته است، گفت: 33 هزار هکتار آن گندم آبی و 525 هزار هکتار دیم است.
وی با اشاره به اینکه هزار هکتار از اراضی کلزا در سال زراعی گذشته به دلیل شرایط آب و هوایی از بین رفت، گفت: امسال یکهزار و 253 هکتار کلزا در کردستان کشت شده که پیشبینی میشود 4 هزار و 730 تن تولید داشته باشیم.احمدی اضافه کرد: طرح الگویی مزارع پایلوت کلزا ارقام فرانسوی طبق پروتکل مشترک بین معاونت زراعت با شرکت اورالیس فرانسه 150 هکتار است که 75 هکتار آن در دهگلان و 75 هکتار هم در قروه است.
به گفته وی، سال گذشته در این شرایط 300 هزار هکتار از اراضی زیرکشت گندم در حال جوانه زیر خاک بود ولی امسال این میزان ۷۵ هزار هکتار است.
احمدی گفت: بر اساس اراضی زیر کشت، پیشبینی ما تولید بیش از 738 هزار تن گندم است که نسبت به سال گذشته با رشد خوبی مواجه خواهد شد.
وی توزیع مناسب کود، تغذیه درست اراضی و تامین کود را در بین کشاورزان مورد تاکید قرار داد و گفت: وضعیت مناسب که در زراعت داریم بتوانیم کود شیمیایی کشاورزان را تامین و در اختیار آنها قرار دهیم تا شاهد رشد بالای تولید باشیم.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان خاطرنشان کرد: زحمات زیادی در طول سال زراعی کشیده میشود ولی عدم تامین کود کافی برای کشاورزان بسیاری از تلاشها و اقدامات ما را زیر سوال میبرد.
احمدی یادآوری کرد: 99 هزار و 889 تن کود به عنوان سهم استان تعیین شده که 71 هزار و 366 تن از این میزان تامین شده و 57 هزار تن آن به شهرستانها حمل و 3 هزار و 949 تن در مراکز خصوصی قرار دارد.
وی از تامین و توزیع میزان 12 تن بذر کلزا ارقام هیبرید خارجی خبر داد و گفت: تامین و توزیع میزان 69 تن بذر نخود ارقام مختلف شامل«آزکان 10 تن، منصور 15 تن و عادل 44 تن» برای کشت پائیزه و انتظاری و توزیع 12 هزار تن بذور گندم آبی و دیم طبقات "پرورشی، مادری و گواهی شده" در استان تامین شده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان ضمن اشاره به خرید 33 دستگاه بذرکار ریزکارنده کلزا از خریداری 28 دستگاه حبوباتکار و 66 دستگاه بذرکار در سال زراعی امسال خبر داد.
نظر شما