به گزارش کردپرس حملات نظامی ترکیه به منطقه تحت کنترل کردها در عفرین با وجود تصویب قطع نامه شورای امنیت سازمان ملل به منظور برقرای آتش بس یک ماهه در سوریه همچنان ادامه دارد. ترکیه تاکید می کند که این قطع نامه شامل عفرین نمی شود.
حسن کانی استاد دانشگاه در ترکیه به خبرگزاری شین هوای چین گفته است اگر ترکیه به قطع نامه پایبند نباشد ممکن است با تحریم روبه رو شود. با توجه به اینکه قطع نامه همه اعضا را پایبند می کند فشارهای بین المللی علیه ترکیه در روزهای آینده ممکن است بیشتر شود.
جاهد ارمغان دیلک افسر سابق ارتش ترکیه نیز به شین هوا گفته است ممکن است از قطع نامه شماره 2401 در مورد لزوم برقراری آتش بس یک ماه در سوریه، برای متوقف کردن حملات ترکیه در عفرین استفاده شود.
هیتر نوئرت سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز دو روز پیش به ترکیه پیشنهاد کرد دوباره متن قطع نامه را با دقت بخواند شاید متوجه بشود که عفرین نیز شامل برقراری آتش بس می شود.
دیلک که اکنون مدیر اندیشکده قرن 21 است باور دارد که عملیات تهاجمی ترکیه در عفرین قبل از رسیدن نیروهای این کشور به شهر عفرین بر اثر فشارهای بین المللی متوقف خواهد شد.
هر دو پژوهشگر معتقدند که قطع نامه مذکور درباره لزوم برقرای آتش بس در سوریه شامل عفرین هم می شود و با توجه به این که نیروهای کرد سوریه مانند پ.ک.ک از نظر جامعه جهانی تروریست محسوب نمی شوند احتمال اعمال آتش بس در عفرین و فشار بر ترکیه برای رعایت آن زیاد است.
سنان اولجن رییس مرکز مطالعات سیاسی و اقتصادی در استانبول نیز معتقد است اگر همچنان ادعاها در مورد تلفات غیرنظامیان در عفرین ادامه پیدا کند فشارهای بین المللی علیه ترکیه بیشتر خواهد شد و اگر مسئله عفرین در شورای امنیت سازمان ملل مطرح شود آنگاه موضع ترکیه نیز تغییر می کند.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما