به گزارش کرد پرس به نقل از پايگاه اطلاع رسانى استاندارى كردستان، حسين فيروزى در جلسه مشترك كارگروه توسعه صادرات و شوراى ساماندهى مبادلات مرزى، حجم ٥ ميليارد و ٥٠٣ ميلون دلار مبادلات مرزى را خوب و قابل تقدير ارزيابى كرد و افزود: بايد گمرك تلاش كند فرايندها در مرز باشماق سرعت بيشترى بگيرد.
وى از فرماندهى مرزبانى استان نيز خواست با افزايش تعداد نيرو به تسريع ترددها در مرز كمك كنند. فيروزى در خصوص خبر اعمال تعرفه ٣٥ درصدى از سوى دولت مركزى عراق در آينده نزديك براى واردات كالا از مرز باشماق، خواستار انعكاس مشكلات از سوى فعالان اقتصادى بخش خصوصى جهت ارائه گزارش به وزارت امور خارجه شد و افزود: بايد تلاش كنيم با ديپلماسى، توان رقابت در بازارهاى عراق را حفظ كنيم و در اين راستا پيگيرى هاى جدى داشته باشيم.
معاون استاندار كردستان در ادامه يادآور شد: تدابير كارگروه توسعه صادرات بايد در راستاى افزايش سرعت در مرز باشد و هر دستورالعمل يا ساختار زائد و اضافه اى كه موجب معطلى، كندى كار و تحميل هزينه اضافه شود با روح اين كارگروه مغاير است.
معاون هماهنگى امور اقتصادى و توسعه منابع استاندار كردستان اعلام كرد: تا زمان تعيين تكليف لايحه منطقه آزاد بانه و مريوان در مجلس شوراى اسلامى، تا شعاع ٢٠ كيلومترى مرز هيچ مجوزى توسط هيچ دستگاهى صادر نخواهد شد و هر اقدامى در اين محدوده با مجوز شوراى مبادلات مرزى استان خواهد بود. فيروزى در خصوص بحث برگزارى نمايشگاه ها، بر نياز سنندج و كردستان به محلى دائمى و مناسب به عنوان محل دائمى نمايشگاه ها تاكيد و ابراز اميدوارى كرد اتاق بازرگانى سنندج عمليات اجرايى احداث نمايشگاه سنندج را با سرعت پيش ببرد.
وى خاطرنشان كرد: برپايى نمايشگاه علاوه بر اينكه دسترسى آسان را براى مصرف كنندگان فراهم مى كند مى تواند زمينه رقابت توليدكنندگان را نيز ايجاد نمايد و اهداف اقتصادى را دنبال كند.
معاون اقتصادى استاندار كردستان برپايى نمايشگاه هاى توانمندى هاى استان را مورد تاكيد قرار داد و خواستار افزايش برگذارى نمايشگاه كالاهاى فرهنگى و كتاب در شهرستان هاى استان شد.
وى در ادامه از اعزام هيات هاى تجارى به كشورهاى ديگر استقبال كرد و اظهار داشت: مهمترين هدف از اعزام هيات هاى تجارى، پيدا كردن بازارهاى جديد صادراتى است اما اگر اعزام هيات هاى تجارى در سال هاى قبل را بازنگرى كنيم، موفقيتى نداشته اند، بازار صادراتى جديدى ايجاد نشده و كمكى به توسعه اقتصادى استان نكرده است بنابراين بايد اعزام ها هدفمند باشد.
فيروزى افزود: براى رسيدن به اهداف سفرهاى اقتصادى لازم است هيات ها تركيب متنوعى از فعالان هر بخش (صنعت، كشاورزى و ...)و كارشناسان مرتبط ادارات باشد. معاون هماهنگى امور اقتصادى و توسعه منابع استاندار كردستان، از اتاق بازرگانى و اتحاديه صادركنندگان استان خواست با توجه به نياز عراق و سوريه به بازسازى، با اعزام و پذيرش هيات هاى تجارى، زمينه بازاريابى براى مصالح ساختمانى توليد شده در استان را فراهم كنند.
نظر شما