به گزارش کردپرس، "سیدکامل حسیني" در مراسم هفته درختکاری که در پارک ایثار شهر سردشت برگزار شد، گفت: تعدیل و پالایش کنندگی هوا، تاثیر در بارش باران، جذب ریزگردها، جلوگیری از فرسایش خاک و سیلاب ها، افزایش سفره های آب زیرزمینی، پناهگاه حیات وحش از جمله فواید وجود جنگل ها هستند.
به گفته وی جنگل های بلوط زاگرس شاخه زاد بوده و به برکت بارندگی های خدادادی، بدون نیاز به هزینه و مراقبت در اختیار اهالی این مناطق قرار دارند.
وی افزود: بیش از 80 درصد جنگل های استان در سردشت قرار دارد که وظایف مسئولان و اقشار مختلف مردم را در حفظ، احیا و توسعه جنگل ها سنگین تر می کند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سردشت تصریح کرد: اگرچه عده ای از شهروندان بر آموزش و ترویج حفاظت از اراضی ملی تاکید می کنند اما متاسفانه عمده تصرف و تخریبگران از میان روشنفکران هستند.
وی بیان کرد: بر اساس ارزیابی های کارشناسان این اداره، افرادی در حاشیه شهرهای سردشت، نلاس، ربط و میراباد به بهانه ساخت مساکن مهر، ویلاها، و ساخت جاده ها دست به تخریب اراضی جنگلی می زنند که حاوی معضل و پیام خطرناکی است.
حسیني از معضل دیگری که جنگل های بلوط شهرستان با آن دست به گریبان هستند خبر داد و گفت: آفت جوانه خوار بلوط سالیانه خسارت زیادی به این جنگل ها زده و مبارزه با آن در سطح کم جوابگو نیست البته پیشنهاد شده که سازمان جنگلها در سطح ملی برای سمپاشی این جنگل ها قراردادی با شرکت های اروپایی منعقد کند.
وی همچنین در ادامه، تشکل های مردم نهاد را حلقه اتصال مردم با مسئولان دانست که طبق سیاست سازمان جنگلها انتظار از آنها برای ترویج فرهنگ حفاظت و احیا بسیار زیاد است که مردم را با این دیدگاه که صاحبان اصلی آن هستند توجیه کنند.
نظر شما