نگرانی اهل تسنن از تقلب در انتخابات پارلمانی عراق

سرویس عراق و اقلیم کردستان- هم‌زمان با نزدیک شدن تاریخ برگزاری انتخابات شماری از نمایندگان اهل تسنن از احتمال تقلب در استان‌های همچون نینوا، الانبار، صلاح الدین و دیاله که شاهد عملیات نظامی بوده اند؛ خبر داده و خواستار دخالت نیروهای آمریکایی برای محافظت از فرآیند انتخاباتی شدند.

به گزارش کردپرس، به دنبال آن‌که برخی رسانه‌های محلی اظهارات یک عضو کمیته امنیت و دفاع مجلس عراق مبنی بر تصمیم داعش برای انجام عملیات مسلحانه باهدف تکرار سناریوی کنترل شهرهای شمال و غرب این کشور با استفاده از نیروهای خود در برخی مناطق مرزی با سوریه‌ را منتشر کردند، یک منبع نزدیک به نوری المالکی، رهبر ائتلاف دولت قانون برنامه‌ریزی این گروه تروریستی برای انجام حملات مسلحانه هم‌زمان با برگزاری انتخابات پارلمانی در ماه مه آینده را تکذیب کرد.

منبع مذکور که خواسته نامش فاش نشود در گفت‌وگو با القدس العربی اخبار مذکور را عاری از صحت دانسته و تأکید کرد که نیروهای ائتلاف بین‌المللی و آمریکا اجازه چنین کاری را نمی‌دهند جایی که به گفته وی واشنگتن برای تمدید دوره نخست‌وزیری حیدر العبادی تلاش می کند و درنتیجه اجازه بروز هیچ‌گونه مشکلی در دوران انتخابات را نمی‌دهد.

این منبع ضمن تأکید بر این‌که با توجه به نبود پشتیبان بین‌المللی از داعش، سناریوی سقوط موصل و شماری از شهرها و استان‌های عراق بار دیگر تکرار نمی‌شود، انجام برخی حملات پراکنده و عملیات آدم‌ربایی محدود را بعید ندانسته و خاطرنشان ساخت که پشتیبانی ترکیه از عراق، گسترش روابط با عربستان و تبلیغات انتخاباتی واشنگتن برای ادامه نخست‌وزیری العبادی نشان می‌دهند که این گروه حتی اگر نقشه هم داشته باشد نمی‌تواند آن را اجرا کند.

منبع مذکور افزایش اتهام زنی و بهانه‌جویی و همچنین صحبت درباره تقلب احتمالی در انتخابات، تأثیر حشد الشعبی بر خواست رأی‌دهندگان و فعالیت نیروهای امنیتی برای حذف برخی سیاستمداران از صحنه سیاسی در مناطق آزادشده را غیرمسئولانه برشمرده و تأکید کرد که قانون اساسی عراق اجازه دخالت نیروهای خارجی در مدیریت و نظارت بر فرآیند انتخاباتی را نمی‌دهد و انتخابات پیش رو نیز شاهد نظارت مشترک با همکاری سازمان ملل خواهد بود.

در همین حال، هم‌زمان با نزدیک شدن تاریخ برگزاری انتخابات شماری از نمایندگان اهل تسنن از احتمال تقلب در استان‌های همچون نینوا، الانبار، صلاح الدین و دیاله که شاهد عملیات نظامی بوده اند؛ خبر داده و خواستار دخالت نیروهای آمریکایی برای محافظت از فرآیند انتخاباتی شدند.

سعد المطلبی، عضو ائتلاف دولت قانون و نایب‌رئیس کمیسیون امنیتی شورای استان بغداد در گفت‌وگو با القدس العربی ضمن تائید درخواست شماری از نمایندگان اهل تسنن از ائتلاف بین‌المللی برای بر عهده گرفتن مسئولیت نظارت بر انتخابات در شهرهای آزادشده بدون آن‌که اسامی آن‌ها را اعلام کند، چنین درخواستی را بهانه‌ای برای اعلام شکست زودهنگام برشمرده و تأکید کرد بسیاری از نمایندگان سنی نگران هستند چراکه به دلیل مخالفت مردمی با سیاست‌های آن‌ها، دیگر امیدی برای پیروزی در انتخابات آینده ندارند.

به گفته المطلبی، اهل تسنن از عملکرد سیاستمداران و نمایندگان خود در مجلس راضی نیستند و سیاستمداران نیز به‌خوبی می‌دانند که بازگشت دوباره آن‌ها به صحنه سیاسی محال است چراکه شهروندان سنی به‌ویژه در مناطق آزادشده اطمینان دارند که نمایندگان سیاسی آن‌ها باعث فاجعه کنونی در مناطق غرب و شمال عراق هستند.

این سیاستمدار عراقی ضمن اعلام این‌که نیروهای ارتش، پلیس فدرال و پلیس محلی مسئولیت تأمین امنیت مراکز انتخاباتی و فرآیند اخذ رأی در مناطق اهل تسنن را بر عهده می‌گیرند، تأکید کرد که پلیس محلی از اهالی همان مناطق هستند و از بغداد و استان‌های جنوبی راهی آنجا نمی‌شوند تا بتوان آن‌ها را به تأثیرگذاری بر خواست رأی‌دهندگان متهم کرد.

المطلبی بابیان این‌که در اردوگاه آوارگان نیز نیروهای ارتش به‌تنهایی مسئولیت محافظت و تأمین فرآیند انتخاباتی بر عهده خواهند داشت، اذعان کرد که احتمال انجام تقلب محدود در مناطقی که پرونده رأی‌دهندگان به‌روزرسانی نشده وجود دارد.

کد خبر 55320

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha