رابطه حضور نظامی آمریکا در عراق با  انتخابات این کشور /محمد سعید ادریس

سرویس عراق و اقلیم کردستان- محمد سعید ادریس نویسنده روزنامه «الاهرام» مصر در مقاله ای در پایگاه خبری«المسله» عراق به بررسی رابطه انتخابات پارلمانی پیش روی عراق با حضور نیروهای آمریکایی دراین کشور پرداخته است.

به گزارش کردپرس، ادریس در این مقاله می‌نویسد: نظامیان آمریکایی پس از خروج از عراق در پایان سال 2011 دوباره به بهانه جنگ با گروه تروریستی داعش به این کشور بازگشتند.

آمریکایی‌ها رهبری ائتلافی بین‌المللی را برای آزادسازی مناطقی در عراق از قبضه گروه تروریستی داعش را بر عهده داشتند و حضور نظامی خود را در عراق به وجود گروه داعش در این کشور و جنگ با این گروه مرتبط دانستند و دولت عراق و حیدر العبادی نخست وزیر این کشور نیز این اهداف آمریکا را تائید کردند، اما سؤالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که پس از شکست داعش در عراق، آمریکایی‌ها چه وقت از این کشور خارج خواهند شد؟

جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا در نخستین دیدار خود از عراق در بیستم فوریه 2017 در پاسخ به این سؤال بر دو مسئله مهم تأکید کرد که نخستین مسئله این است که ارتش آمریکا برای استیلا بر منطقه مشخصی به عراق نیامده است که درواقع توجیه موضوعی بود که در اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در خصوص حقوق آمریکایی در نفت عراق مطرح‌شده بود و خشم عراقی‌ها را برانگیخته بود. ترامپ در این اظهارات خود از باراک اوباما سلف خود به خاطر عقب‌نشینی نظامیان آمریکایی از عراق انتقاد کرده بود.

آنچه آمریکایی‌ها در پی اعلام سیاست راهبردی امنیتی جدید آمریکا در منطقه به‌طور شفاف از آن سخن نمی‌گویند، مسئله پافشاری آن‌ها برای تداوم حضور نظامی و نفوذ سیاسی در عراق و سوریه در پی تهدید امنیت ملی آمریکا از سوی، ایران، چین، روسیه و کره شمالی است.

آنچه مسلم است، آمریکا پس از شکست داعش در عراق برای محدود کردن نفوذ ایران در منطقه تلاش می کند و ایران و هم‌پیمانانش در عراق به‌خوبی این واقعیت را درک می‌کنند و از خطرات این حضور برای منافع ایران و عراق آگاه‌اند.

اعتراض‌ها به حضور نیروهای آمریکایی در عراق ابتدا از سوی گروه‌های وابسته به حشد الشعبی و بعد مجلس نمایندگان عراق و سپس ایران آغاز شد تا جایی که این مخالفت‌ها از زبان علی‌اکبر ولایتی، مشاور رهبری ایران در خلال دیدار از عراق در 17 فوریه 2018 مطرح شد. ولایتی در پی دیدار با ابراهیم جعفری، وزیر خارجه عراق گفت: آمریکا بزرگ‌ترین مشکل در خاورمیانه است، لذا ایران، عراق و سوریه از خلال همکاری‌های مستمر خود به آمریکایی‌ها اجازه نخواهند داد در مناطق کردنشین که منظور وی مناطق تحت سیطره حزب اتحاد دمکراتیک کردهای سوریه و همچنین اقلیم کردستان عراق است، حضور یابند.

این سؤال نیز مطرح می شود که آیا رویارویی با آمریکا در عراق صورت خواهد گرفت؟ آیا این رویارویی چه تأثیر مثبت یا منفی بر روند انتخابات پیش روی پارلمانی در عراق خواهد داشت؟

حضور نظامی آمریکا در عراق اکنون به محور مهم و تأثیرگذاری بر انتخابات تبدیل‌شده و نتایج این انتخابات و سرنوشت عراق به این حضور مرتبط دانسته شده است.

کد خبرنگار: 20103

کد خبر 55344

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha