به گزارش کردپرس، امروزه درآمد صنعت گردشگری از درآمدهای نفتی حاصلخیزترین کشورهای نفتی سبقت گرفته است و ده کشوری که بیشترین درآمد از صنعت گردشگری را دارند سالانه ده ها میلیارد دلار درآمد این حوزه را به جیب می زنند. استان کردستان به مانند سایر استان های کشور دارای جاذبه تاریخی و طبیعی است که در کمترین کشوری می توان آنرا یافت اما متاسفانه آنچنان که باید و شاید است نتوانسته ایم گردشگران بین المللی را جذب کنیم.
نوروز اوج گردشگران در کردستان
مدیر پایگاه زویه و کرفتو در گفت و گو با کردپرس بیان کرد: با توجه به اینکه اقلیم ما مقداری سرد است معمولا از اول نوروز تا اواخر شهریور پیک مسافر را داریم و از مهرماه تا پایان سال بازدیدهای زیویه و کرفتو حالت تخصصی به خود می گیرد و معمولا گروه های علمی تحقیقاتی و یا دانشجویی در این مدت از آثار تاریخی بازدید می کنند. تعداد اندکی هم به مسافرات در فصل سرما علاقمند هستند. معمولا سالانه افزایش میانگین 15 تا 20 درصدی را خواهیم داشت.
صابر وفایی در ارتباط با اینکه چطور می توانیم از این بازدیدها صرفه اقتصادی برای استان داشته باشیم اظهار کرد: برای صرفه اقتصادی از بحث گردشگری نباید فقط بر فروش بلیط برای بازدید متکی باشیم باید شهر برندی را در مسیر آثار تاریخی تعریف کنیم.
وی ادامه داد: مثلا در مسیر زیویه و کرفتو شهرهای سقز و دیواندره صاحب مجتمع های گردشگری باشند. مسیرهای بین راهی داشته باشند در مسیرهای بین راهی خدماتی که گردشگر می خواهد عرضه شود به عنوان مثال کافه های احداث و محصولات فرهنگی استان عرضه شود. قطعا این موارد به اشتغال منجر می شود.
وفایی افزود: باید کاری کنیم گردشگری که در مسیر قرار می گیرد امکاناتی برایش فراهم کنیم و جذبه های ایجاد کنیم که سبب ماندگاری گردشگر شود. بعنوان مثال گردشگری در دبی در حوزه تاریخی نیست و اخیرا بزرگترین برج دنیا را افتتاح کردند یا برجی را افتتاح کردند که تمام طبقات آن حالت چرخش 360 درجه را دارد این موارد سبب جذب گردشگری می شود.
صنایع دستی کردستان را رونق دهیم
این مسئول بیان کرد: حالا که ما وارد آن حوزه ها نشده ایم تنها چیزی که می توانیم به آنها اکتفا کنیم صنایع دستی، فرهنگ و آثار تاریخی است که باید بعنوان یک جذبه توسعه دهیم و گردشگر را در استان ماندگار کنیم. گردشگری که حتی یک شب ماندگار شود در تمام زمینه ها اشتغال ایجاد می شود و بهره اقتصادی آن را خواهیم برد.
مدیر پایگاه زویه و کرفتو درباره اینکه بتوانیم آثار تاریخی و جذبه های کردستان را در سطح بین المللی معرفی کنیم، گفت: اولا باید بتوانیم آثار را در نمایشگاه های دوره ای که در کشورهای مختلف با عنوان نمایشگاه های گردشگری و آثار تاریخی برپا می شود معرفی کنیم.
صابر وفایی ادامه می داد: دومین راه این است این آثار دارای تبلیغاتی باشند و چارتی تبلیغاتی در کشور مقصد و مبدا داشته باشند. بهترین راه فرودگاه های بین المللی است در کشورهای که توریست پذیر هستند باید جایگاهی برای تبلیغات آثار ایران داشته باشیم. و باید در فرودگاه های شهرهای مادر مانند فرودگاه امام خمینی و مهرآباد آثار کردستان معرفی شود.
وی افزود: در سال های گذشته شیراز و اصفهان را معرفی کرده اند که هرچه گردشگر وارد کشور می شود به سمت آن شهرها سرازیر می شوند اگر تبلیغات ما در آن فرودگاه ها قرار گیرد گردشگر می داند ایران فقط آن دو شهر نیست و در استانی مانند کردستان علاوه بر زیبایی های طبیعی آثاری تاریخی مانند کرفتو و زیویه وجود دارد.
تغییر روش سنتی در تبلیغات معرفی جاذبه ها
رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سنندج نیز گفت: بعد از برجام روند ورود گردشگران خارجی برای کل کشور افزایش یافت و در کردستان هم شاهد این افزایش بودیم. با توجه به اینکه کردستان در حوزه فرهنگ و پتانسیل های گردشگری و آداب و رسومی که در آن وجود دارد باعث شد هر ساله این روند رو به رشد باشد.
کورش قادری ادامه داد: افزایش تبلیغات و تغییر روش سنتی معرفی جاذبه ها، آموزش شاغلین، بخش گردشگری و جامعه میزبان بصورت مستمر، ایجاد برند از ظرفیت های گردشگری استان، توسعه بخش طبیعت گردی و بوم گردی و ایجاد اقامتگاهها ی بوم گردی اقدامات اساسی است که می تواند سبب جذب گردشگر به کردستان باشد.
وی اضافه کرد: در کنار این موارد می توانیم به توسعه گردشگری سلامت، تخفیف نرخ هتل ها، تغییر نگرش های منفی نسبت به استان، ترغیب و حمایت از آزانس ها برای افزایش تورهای ورودی ، حمایت از سرمایه گذاران بخش گردشگری و توسعه زیر ساخت ها اشاره کرد.
قادری بیان کرد: ارزیابی آثار اقتصادی صنعت گردشگری، سبب فراهم نمودن اطلاعات لازم، جهت شکل گیری سیاستهای توسعه گردشگری می شود. گردشگری، مفیدترین بخش صنعتی جهان است و برچند فعالیت اقتصادی از جمله: اشتغال، منابع انسانی، توسعه، تجارت بین المللی و تراز پرداخت ها تاثیرگذار است.
این مسئول گفت: هزینه های بازدیدکنندگان، دارای نقشی مستقیم در سودآوری، ایجاد فرصت های جدید شغلی و ایجاد درآمد مالیاتی برای بخش عمومی است. مخارجی که بازدید کنندگان برای تاسیسات اقامتی، غذا و پذیرایی و خرید سوغات به طور مستقیم پرداخت می کنند به صورت دستمزد به کارکنان پرداخت می شود و در نتیجه باعث تقویت اشتغال و افزایش فعالیت اقتصادی و چرخش مالی بالا در سایر بخش ها می شود.
ایجاد شرکت های گردشگری
یک کارشناس بازاریابی اظهار کرد: امروزه صنعت گردشگری در جهان توسعه فراوانی یافته است و بسیاری از کشورها از این رهیافت توانسته اند وضعیت خویش را تا حد در خور توجهی بهبود بخشیده و بسیاری از مشکلات خود از قبیل بیکاری، پایین بودن سطح درآمد، سرانه و کمبود درآمد ارزی را پوشش دهند.
آرمان سلیمی بیان کرد: در سال ۲۰۱۶ بیش از یک میلیارد و ۲۳۵ میلیون سفر بینالمللی در سطح جهان انجام شد که در این میان سهم بازار آسیا از همه بیشتر بود. وضعیت اقتصاد در جهان تاثیر زیادی در تعداد گردشگران دارد سال ۲۰۱۶ به عنوان هفتمین سال از نظر رشد گردشگری پس از بحران جهانی اقتصادی سال ۲۰۰۸ شناخته شده است. امروز جهان بیش از ۳۰۰ میلیون گردشگر بیشتر را به نسبت سال ۲۰۰۸ پذیرا شده است.
وی افزود: با اینکه یک چهارم این گردشگران به آسیا سفر کرده اند اما سهم ایران کمتر از کشورهای مانند امارات است و طبق آمارها گردشگران بیشترین پول را در دبی هزینه می کنند. با افزایش ورود گردشگران به ایران قطعا سهم کردستان هم افزایش می یابد. کردستان ظرفیت این را دارد بیشترین درآمد را از بحث گردشگری داشته باشد.
سلیمی گفت: ایجاد شرکت های گردشگری می تواند راهکار مناسبی برای جذب گردشگران به استان باشد. از آنجا که دولت وقت کافی برای تبلیغات و معرفی آثار ندارد. شرکت های گردشگری با تبلیغات گسترده و ایده های نو می توانند گردشگران را به کردستان هدایت کنند و هم خود آنها سودی دریافت کنند و هم تعداد گردشگران افزایش یابد.
نظر شما