گردشگری روستایی مسیری پایدار برای توسعه روستاها

سرویس کردستان- یکی از ابزارهای مهم برای توسعه اقتصادی و اجتماعی روستایی، گردشگری روستایی است. در شرایطی که اکثر روستاها با محرومیت دست و پنجه نرم می کنند و چشم امید به تزریق اعتبارات محدود دولتی دارند، جذب گردشگر می تواند روشی مطمئن و سازنده جهت ارتقای روستاها باشد.

به گزارش کردپرس، شهرستان دهگلان منطقه ای با ظرفیت بالای کشاورزی در استان کردستان محسوب می شود و به تبع آن شغل اکثر افراد این منطقه کشاورزی است که جزو مشاغل فصلی محسوب می شود و در نتیجه بیکاری یکی از معضلات این شهرستان شمرده می شود، دهگلان علاوه بر دارا بودن پتانسیل بالای کشاورزی، دارای جاذبه های طبیعی بسیار زیبا و بکر می باشد که می تواند به کمک اقتصاد این منطقه بیاید و به ایجاد یک شغل با ثبات و مطمئن و کاهش بیکاری کمک شایانی کند.

بیشتر کشورهای اروپایی امروزه توجه خود را بر روی جذب توریست و گردشگر جهت داشتن اقتصادی پویا گذارده اند و به نتایج بسیار مطلوبی نیز دست یافته اند اما سهم استان کردستان از این ظرفیت خدادادی و به ویژه سهم شهرستان دهگلان چه میزان بوده است؟

محمد حسینی در گفت و گو با خبرنگار کردپرس ضمن اشاره به وجود جاذبه های بکر طبیعی در روستاهای شهرستان دهگلان گفت: متاسفانه دهگلان با وجود ظرفیت بالای گردشگری طبیعی هیچ سهمی در این حوزه ندارد.

این کارشناس حوزه گردشگری با "گذر توریست" خواندن دهگلان گفت: باید قبول کرد که دهگلان یک منطقه "هدف توریست" نیست بلکه فقط محلی جهت عبور توریست ها به مناطقی توریست پذیر همچون بانه و مریوان است و خود هیچ سهمی از این حوزه ندارد.

وی دلیل گردشگر پذیر نبودن دهگلان را عدم وجود زیر ساخت در این شهرستان عنوان کرد و گفت: متاسفانه اکثر روستاهای ما که طبیعتی بکر و زیبا دارند فاقد جاده های دسترسی مناسب و یا محلی جهت اسکان گردشگران هستند و وچود این نواقص باعث عدم تمایل گردشگران برای ورود به این منطقه می شود.

حسینی همچنین با انتقاد از ضعف اراده در حوزه گردشگری گفت: متاسفانه کسی که به عنوان سرمایه گذار وارد این حوزه می شود انتظار دارد به سرعت کارها پیش برود، سرمایه گذاران انگیزه و پایداری در کار ندارند و همین امر باعث می شود که بسیاری از طرح های گردشگری نیمه کاره رها شوند.

حسینی راهکار پیشنهادی برای برون رفت از رکود در حوزه گردشگری را معرفی روستاهای هدف گردشگری و جذب سرمایه گذار دانست و تصریح کرد: NGO ها از جمله ظرفیت هایی هستند که می توانند قدم های بسیار خوبی در این زمینه بردارند، آنها می توانند اهداف گردشگری را با توجه به پتانسیل خود مشخص کنند و جهت معرفی این مناطق به سرمایه گذاران تلاش کنند.

وی خواستار ورود تحصیلکرده ها و متخصصین بخش گردشگری به این حوزه شد و گفت: با توجه به منابع محدود دولتی، استفاده از این بخش می تواند باعث ترقی در توسعه شهرستان شود.

با تمام این تفاسیر باید به این نکته نیز اشاره کرد که اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان دهگلان فاقد هرگونه امکاناتی از جمله وسیله نقلیه و یا نیروی انسانی کافی می باشد، بودجه های اختصاصی از طرف استان به این بخش بسیار محدود و قطره چکانی است و می شود گفت که این حوزه در دهگلان به نوعی مورد بی مهری از طرف استان واقع شده است، با بیان مزایای توسعه گردشگری و نیز علم به وجود کمبودهای بسیار در روستاهای این شهرستان لازم است استان نگاه جدی تری به این حوزه در دهگلان داشته باشد.

هرچند به نظر می رسد خرج کردن ذوق و سلیقه نیز همچون برپایی نمایشگاه های صنایع دستی و غذاهای محلی در مسیر عبور مسافران می تواند تا حدی به بهبود وضعیت گردشگری در شهرستان دهگلان کمک کند که این کار امسال در ایام عید و با برپایی 10 غرفه در مسیر جاده همدان-سنندج به همت بانوان شهرستان دهگلان صورت خواهد گرفت، همچنین تهیه بروشورهایی که بتواند مناطق گردشگر پذیر دهگلان را به خوبی توصیف کند می تواند جزو مقدمات کار برای ایجاد تحول در حوزه گردشگری دهگلان باشد.

گزارش از ظریفه احمدی

کد خبر 55839

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha