پدیدار شدن نشانه های عادی شدن روابط میان اربیل و بغداد

سرویس جهان- حیدر العبادی نخست وزیر عراق به بخشی از تعهد خود در قبال پرداخت حقوق کارمندان اقلیم کردستان با ارسال 268 میلیون دلار عمل کرد. همزمان فعالیت فرودگاه اربیل مرکز اقلیم کردستان عراق نیز آغاز شده است. مسعود بارزانی رییس سابق اقلیم کردستان عراق نیز پدیدارشدن نشانه های عادی شدن روابط میان اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق را پس از پیامدهای برگزاری رفراندوم استقلال در 25 سپتامبر 2017 یک تحول توصیف کرده است.

به گزارش کردپرس، دولت مرکزی عراق که پس از برگزاری رفراندوم در 25 سپتامبر 2017 که آن را تلاش برای جدا کردن بخشی از عراق توسط کردها توصیف کرده بود به بخشی از تعهد خود در برابر پرداخت حقوق کارمندان اقلیم کردستان عمل کرد و اقدام به ارسال 268 میلیون دلار کرده است. هرچند این اقدام نسبت به حقوق تمامی کارمندان ناچیز شمرده شده اما برخی کارشناسان و حتی رهبران اقلیم کردستان آن را نشانه پشرفت در روابط میان اربیل و بغداد و حرکت هر دو به سمت عادی شدن روابط توصیف کرده اند.

همزمان برخی خبرها حاکی از بازشدن فرودگاهها در اقلیم کردستان به روی پروازهای بین المللی پس از توقف چند ماهه است.

مسعود بارزانی رییس سابق اقلیم کردستان عراق و پرچم دار برگزاری رفراندوم استقلال که پاییز گذشته از سمت خود کنار رفت درباره تمایل بغداد به عادی شدن روابط با اقلیم کردستان و اقدام آن به پرداخت بخشی از حقوق کارمندان در اقلیم کردستان به روزنامه نیویورک تایمز گفته است:« لازم است فرمول جدیدی در راستای کسب منافع مشترک پیدا کنیم به طوری که به عنوان دو همسایه خوب و با اعتماد کامل به یکدیگر بتوانیم روبه جلو حرکت کنیم. امیدواریم که این اقدام بتواند بخشی از سختی معیشت مردم ما را که در حال حاضر با آن روبه رو هستند از میان بردارد.»

اعلام دو روز تعطیلی با آمدن نوروز از سوی دولت عراق و نیز تبریک این مناسبت باستانی به کردها از سوی حیدر العبادی در سخنرانی هفتگیش در روز سه شنبه، نشانه دیگری از استقبال بغداد از عادی شدن روابط با کردها عنوان شده است.

کارمندان دولت اقلیم کردستان روز دوشنبه گفتند که فقط نصفی از حقوق ماهانه خود را دریافت کرده اند و این مسئله این سوال را ایجاد می کند که اربیل یا بغداد، کدام یک به تعهد خود در برابر پرداخت حقوق کارمندان اقلیم کردستان عمل نکرده است؟ دولت عراق گفته است آنچه را که بر سر آن توافق کرده پرداخت نموده اما اربیل گفته به اندازه کافی پول از بغداد ارسال نشده است.

اتفاق مهم دیگر شروع دوباره فعالیت فرودگاه های اقلیم کردستان بویژه فرودگاه اربیل است. به نوشته نیویورک تایمز، روز دوشنبه دو هواپیهای خارجی یکی از جده و دیگری از دبی روی باند فرودگاه اربیل نشستند و به این ترتیب تحریم هوایی و مسدود شدن آسمان اقلیم کردستان به روی پروازهای خارجی شکسته شد. برخی شرکت های هوایی خارجی نیز برنامه خود را برای تبادل مسافر با اربیل اعلام کرده اند. این مسئله می تواند بخش گردشگری اقلیم کردستان را که به دلیل لغو پروازها دچار رکود شدید شده بود احیا کند. اقلیم کردستان که از طبیعت بکرتری نسبت به سایر نقاط عراق برخوردار است در گذشته گردشگران زیادی بویژه از جنوب عراق و حتی برخی کشورهای غربی جذب کرده و کمک زیادی به اقتصاد اقلیم کردستان کرده است.

اتفاقات این هفته امید به بهبودی روابط میان اربیل و بغداد و در نتیجه بهبود وضعیت مردم را افزایش داده است اما تحولات آینده از جمله برگزاری انتخابات در عراق که به گفته برخی تحلیل گران ممکن است توازن قدرت را به ضرر کردها تغییر دهد می تواند بر این امیدواری تاثیر منفی بگذارد.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 55959

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha