به گزارش خبرگزاری کُردپرس، مرز سیرانبند بانه اگرچه بیش از 10 سال است که از سوی ایران به عنوان مرز رسمی شناخته شده اما این مسئله سال هاست که از سوی دولت مرکزی عراق معلق مانده است و آن را به رسمیت نمی شناسد. طی این سال ها چندین بار استاندار سلیمانیه به این مرز سفر کرده و قول رسمی شدن آن را داده است اما مسئله دولت مرکزی عراق است که همچنان به رسمی شدن آن رضایت نمی دهد.
در سال 93، آسو فریدون استاندار وقت سلیمانیه عراق در یک نشست خبری مشترک با استاندار وقت کردستان ایران اعلام کرد که اقلیم کردستان عراق از رسمی شن مرز سیرانبند بانه استقبال می کند و با آن موافقت کرده است اما نظر دولت مرکزی هم باید اخذ شود. او در این نشست عنوان کرد که قرار است که در آینده نزدیک این مهم در بغداد نیز پیگیری شود تا هر چه سریعتر به نتیجه برسد. او در سال 94 و چند ماه بعد از این نشست هم به منظور بررسی وضعیت مرز سیرانبند بانه سفری به این منطقه داشت و در این بازدید ابراز امیدواری کرد که این مرز با توجه به ظرفیت هایی که دارد از سوی دولت مرکزی عراق هم رسمی شناخته شود و حتی از سفر مسوولان دولت مرکزی عراق در یک ماه آینده برای بررسی وضعیت مرز سیرانبند بانه خبر داد اما این مسئله محقق نشد و 6 سال از آن زمان گذشت و همچنان این مرز رسمی نشده است.
رسمی شدن مرز سیرانبند در طول این سال ها همواره مورد بحث بود تا اینکه حدود دو ماه پیش، استانداری کردستان اعلام کرد که دولت مرکزی عراق با رسمی شدن مرز سیرانبند بانه موافقت کرده است اما ظاهرا اعلام این موضوع صرفا جنبه تبلیغاتی داشته چرا که دولت مرکزی عراق همچنان به این مسئله رضایت نداده است.
روز گذشته همزمان با ورود معاون وزیر داخله اقلیم کردستان و هیئت همراه به مرز سیرانبند و استقبال استاندار و مسئولان استان از این هیئت، برخی از خبرگزاری های ایران، از زبان فرماندار بانه رسمی شدن مرز سیران بند از سوی دولت مرکزی عراق را اعلام کردند اما با پایان یافتن سفر هیئت مذکور به ایران، این خبر تکذیب شد و برخی از آنها از جمله خبرگزاری وابسته به دولت تیتر خود را به «مرز سیران بند در یک قدمی رسمی شدن قرار گرفت» تغییر داد. چرا که استاندار کردستان در نشست خبری خود در سفر هیات مذکور به مرز سیرانبند بانه مجددا اعلام کرد از طرف ایران مشکلی در خصوص رسمی شدن مرز سیرانبند و گشودن مرز به روی مسافران وجود ندارد، اما اقلیم کردستان عراق برای آماده شدن برخی زیرساخت ها نیاز به زمانی حدودا یکماهه دارد و امیدواریم در زمانی کمتر از یکماه این امر عملیاتی شود.
حالا مرز سیرانبند بانه پس از سال ها، همچنان بلاتکلیف است و رسمی شدن آن معلق و در هاله ای از ابهام باقی مانده ، این در حالی است که این مسئله آرزوی دیرینه مرزنشینان کردستان است و با توجه به نقش مهمی که در توسعه منطقه دارد، انتظار می رود مسئولان با جدیت بیشتری به این مسئله ورود کنند و این آرزوی دیرینه را محقق کنند.
نظر شما