شرایط توافقنامه برجام بدون حضور آمریکا

سرویس ایران- عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شرایط توافقنامه برجام بدون حضور آمریکا را تشریح کرد.

به گزارش کردپرس، حشمت الله فلاحت پیشه در خصوص مواجه با توافقنامه برجام بدون حضور آمریکا، گفت: باید اذعان کرد که برجام بدون آمریکا در واقعیت دیگر برجام نیست؛ زیرا اصولا اروپایی ها در موضوعات مختلف از جمله هسته ای استقلال نظر و رای ندارند و تابع ایالات متحده هستند.

نماینده مردم اسلام آباد غرب در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: باید یادآور شد که اولین بار مذاکرات هسته ای با اروپایی ها آغاز شد و همزمان با موضوع تروئیکا، وزراء خارجه کشورهای اروپایی با همدیگر مذاکراتی را با کشورمان برگزار کردند و البته نباید فرامشو کرد که همان زمان نیز هر توافقی که با ایران انجام می دادند با آمریکایی ها هماهنگ می کردند.

وی ادامه داد: بر این اساس یکی از دلایل اینکه مذاکرات آقای روحانی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی با شکست مواجه شد این بود که آمریکایی ها تعهدات مشخص شده را نمی پذیرفتند.

این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: البته در دور بعدی مذاکرات ایالات متحده به طور جدی وارد گفتگوها شد و همچنین روسیه و چین نیز مواضعشان را نسبت به کشورمان شفاف تر بیان کردند.

نماینده مردم اسلام آباد غرب در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ترامپ هم اکنون برجام را قبول ندارد، تصریح کرد: به عبارتی برجام را به عنوان اتاق تفهیم اتهام برای ایران اسلامی درنظر گرفته که بر این اساس کشورمان فقط باید پاسخگو باشد؛ به عنوان مثال در حال حاضر موضوع موشکی را دردستور کار خود قرار داده اند.

وی ادامه داد: به طور طبیعی اروپایی ها به جای عمل به انجام وظایفشان در برجام و همچنین بازخواست آمریکا به دلیل عدم توجه به تعهداتش، در حال فشار آوردن به ایران هستند.

فلاحت پیشه با اشاره به اینکه کشورهای اروپایی تلاش می کنند برجام را به عنوان یک دستاورد سیاسی حفظ کنند اما می خواهند باب گفتگو و مذاکرات در خصوص موضوعاتی مانند موشکی و حقوق بشر را باز نگه دارند، گفت: باید اذعان کرد که خروج آمریکا عملا باعث شکست توافقنامه مذکور می شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه برجام نقاط قوت و ضعف های متفاوتی دارد، اظهار کرد: پاشنه آشیل بندهای یازده الی سیزده قطعنامه 2231 است که بر اساس آن هر طرفی که خطا کند برای برخود ضامن نیاز دارد و باید شورا تشکیل شود اما اگر آمریکایی ها یکطرفه خارج شوند توافقنامه آسیب می بیند لذا با این شرایط کمیت برجام بدون ایالات متحده لنگ می زند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت خاطرنشان کرد: سایر طرف ها در برجام بیشتر نقش میانجی را بازی کرده و راهبرد مستقلی نداشته اند و صرفا تلاش کردند نظر ایران و آمریکا را به همدیگر نزدیک کنند./

کد خبر 56118

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha