توصیه های مرد درختی ایران در آستانه روز طبیعت

سرویس ایلام- مردم ایران هرساله بر اساس یک سنت دیرینه و کهن در سیزدهمین روز از بهار و سال نو برای گذراندن آخرین روز تعطیلی خود به دل طبیعت می روند.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، مهدی نظری یکی از فعالان زیست محیطی استان ایلام که به مرد درختی معرف است با توجه به در پیش بودن ایین 13 به در و روز طبیعت یادداشتی را در اختیار کردپرس گذاشته که در پی می آید:

حضور در طبیعت برای مردمان زاگرس نشین و کورد اما نه فقط در ایام نوروز بلکه در روزهای بیشتری از سال و در هر وضعیت تعطیلی و حتی در هر بعداز ظهر کاری،همواره وجود دارد و این می تواند در صورت در نظر نگرفتن برخی ملاحظات تهدیدی برای طبیعت و محیط زیست اطرافمان باشد.

شکی نیست ، که ورود انسان به طبیعت ، خواهی نخواهی آثار مخربی بر جای میگذرد، ولی میتوان با دلسوزی بیشتر ، فرهنگ سازی مناسب و استفاده صحیح از طبیعت جلو آثار تخریبی بیشتر گرفته شود.

اگر به فکر خودمان و نسل آینده خود هستیم، پس لطفا روز طبیعت را به اقداماتی علیه طبیعت تبدیل نکنیم و در هنگام حضورمان در طبیعت زیبای زاگرس موارد زیر را مدنظر داشته باشیم:

۱.هنگام حضورمان در طبیعت تا جایی که امکان پذیر هست از برپایی چادر در طبیعت خودداری کنیم .چادر نشینی، باعث خشک شدن گیاهان آن محدوده، گرم شدن آن منطقه و آثار تخریبی آن بر درختان، بعلت روشن کردن آتش و همچنین خاکستر باقیمانده از آن هم باعث از بین رفتن خاک و عدم رشد گیاهان میشود.

۲.تا وقتی که در طبیعت حضور داریم سعی کنیم از هیزم کمتری برای پخت و پز استفاده نموده و عادت کنیم همیشه از کپسول گاز برای تهیه غذا استفاده نماییم.

۳.هیچ زباله ای را در دل طبیعت رها نکرده و همه زباله ها را جمع آوردی و به باکسهای زباله شهری انتقال دهیم.

۴.مواظب پرنده ها و حیوانات وحشی اطراف بوده و سعی کنیم باقیمانده سالم مواد غذایی خود را برای آنها جا بگذاریم.

۵.در هر بار حضور خود در طبیعت آب اضافی همراه خود را به پای درختان اطراف خود بریزیم.

۶.هسته میوه های قابل کشت همراه خود ، را در چاله های مناسب و جاهایی که آبگیر دارند بکاریم و آنها را آبیاری کنیم چرا که در طبیعت زاگرس امکان رشد بسیاری از گونه های درختی وجود دارد.

۷. سعی کنیم حضورمان در طبیعت همواره به نفع طبیعت باشد بنابر این از فرصت استفاده کرده و با اره و تبر همراه خود ،آفت های درختان، نظیر لورانتوس را قطع کنیم.

۸. از ذغال گیری هیزم جدا خودداری کنیم.

۹. کودکان را با رفتار صحیح زیست محیطی با طبیعت ،آگاه کنیم و آنها را افرادی مشتقاق به طبیعت به بار آوریم.

۱۰. حتی الامکان یک نهال را همراه خود برده و در جای مناسب و مکانی که مرطوب و آبگیر است و در اطراف و حاشیه رودها بکاریم .

۱۱. از رها کردن سبزه های نوروزی در خیابان و جاده خودداری نموده و سعی کنیم آنرا در دل طبیعت رها نموده و در جایی خاص که دارای نم کافی است ظرف پلاستیکی آنرا جدا کرده و بکاریم.

۱۲. ماهی های نوروزی را هرگز در طبیعت رها نکرده و سعی کنید آنها را به مکانهایی که شهرداری ها تعیین میکنند بسپارید.

۱۳. مواظب سلامتی خود و فرزندانمان و البته محیط زیست زیبا و کم نظیر اطرافمان و این موهبت بزرگ الهی باشیم.

مهدی نظری -مرد درختی ایران

کد خبر 56412

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha