به گزارش خبرگزاری کردپرس، دکتر علی اشرف صندوق آبادی، هنرمند برجسته خوشنویسی ایلام و ایران در ایتدای جلسه حوزه فرهنگ را یک ظرفیت صددرصدی برای سرمایهگذاری دانست و گفت: هدف از توسعه و محور آن، انسان است و آنچه که در حوزهی فرهنگ و هنر میتوانیم بر روی آن سرمایه گذاری کنیم، نیروی انسانی کارآمد است.
وی ادامه داد: کشورهای دیگر در این حوزه سرمایه گذاریهای وسیع و خوبی انجام دادهاند و توانستهاند با این کار، فرهنگ خود را بر کشورهای دیگر تحمیل کنند؛ چیزی که در ایران از سوی مقام معظم رهبری به عنوان تهاجم فرهنگی صورتبندی شد، در این مقوله میگنجد.
صندوق آبادی در مورد هنرمندان ایلام توضیح داد: هنرمندان استان ایلام در حوزهی توسعهی فرهنگی استان میتوانند بسیار کارآمد باشند و سرمایهی اصلی ما نیز همین ظرفیتهاست.
وی تصریح کرد: اگر بستر مناسب برای کار و فعالیت و خلاقیت هنرمندان استان فراهم شود، در سطح کشور میتوانند تحولآفرین باشند.
وی به نمایندگی از هنرمندان از استاندار خواست که در مورد تکمیل زیرساختهای فرهنگی استان کمک بیشتری بکند. وی افزود: حضور استاندار و مسئولین در برنامههای فرهنگی و هنری خواست همهی هنرمندان است و باید با حضور خود باعث رونق هنر و دلگرمی هنرمندان استان شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به خوشنویسان برجستهی استان اشاره کرد که در سطح ملی و بینالمللی مطرحند ولی در استان خویش آنطور که باید به مردم شناسانده نشدهاند.
صندوق آبادی از استاندار برای تکمیل ساختمان نیمهکاره انجمن خوشنویسان درخواست کمک کرد و خاطرنشان کرد: ساختمان انجمن خوشنویسان در صورت تکمیل میتواند به جز خوشنویسی به مأمنی برای سایر هنرهای استان تبدیل شود.
میدان فرهنگ و هنر در استان ایلام با مشکل مواجه است
دکتر بهروز سپیدنامه یکی دیگر از کسانی بود که در دیدار نوروزی استاندار و هنرمندان به ایراد سخن پرداخت. وی با تجلیل از رویکرد استاندار ایلام در تکمیل پروژه برج هنر، گفت: در تمام میدانهای فرهنگ، هنر، اقتصاد، سیاست و حتی دین، نگاه بازار حاکم است و طبق این نظریه، هر کدام از این میدانها دارای مؤلفههای سرمایه، عرضه و تقاضا هستند.
این شاعر و مترجم ایلامی افزود: با توجه به این تعریف، میدان فرهنگ و هنر در استان ایلام با مشکل مواجه است.
وی توضیح داد: ما از لحاظ تولید هنری و فرهنگی در استان مشکلی نداریم و تولیدکنندههای قدرتمندی در این زمینهها داریم اما عرضهی محصول و مصرف آن با مشکل مواجه است.
سپیدنامه گفت: نمیتوان انتظار داشت که خود هنرمند زمینه را برای مصرف اثرش فراهم کند بلکه تولید معنا در درون یک جامعه باید از طریق ارگانها صورت بگیرد.
وی پیشنهاد داد: با توجه به این ظرفیت عظیم هنرمندان ما در عرصهی تولید، بایستی بستر مناسب را برای مصرف تولیدات نیز فراهم کنیم، تا چرخهی آن خوب بچرخد و هنرمند ما محتاج نباشد.
این استاد دانشگاه با توجه به نامگذاری سال 97 به عنوان سال حمایت از کالای ایرانی، از استاندار ایلام خواست: اگر قرار است هدیهای به مهمانان بدهید، بخشنامه کنید که تولیدات هنری و فرهنگی ما هدیه داده شود و یا در ادارات نصب شوند.
سپیدنامه در پایان خواهان مساعدت استاندار برای تجلیل از سرمایههای هنری و فرهنگی استان ایلام شد که در خارج از استان زندگی میکنند و شهرت جهانی دارند. وی با بیان اینکه استان ایلام پتانسیل برگزاری جشنوارههای بزرگ هنری را دارد، از استاندار خواست که برای برگزاری دومین کنگره ملی شعر نو در استان ایلام مساعدت لازم را انجام دهد.
ضرورت حضور مسئولان در رویدادهای هنری
رحیم رضا پسند، هنرمند عکاس ایلامی به نمایندگی از هنرمندان بخش هنرهای تجسمی عنوان کرد: بسیاری از آثار فاخر هنرمندان حوزهی هنرهای تجسمی استان ایلام در کنج خانههایشان خاک میخورند و کسی آنها را حمایت نمیکند.
او گفت: اگر چه ما استان ایلام را به عنوان دروازهی عتبات عالیات در کشور مطرح کردهایم اما از لحاظ هنری هزینهی زیادی برای معرفی این حماسهی پرشور نگذاشتهایم تا از دریچهی دوربین عکاسی، فیلم کوتاه و بلند، پوستر، گرافیک و نقاشی بتوانیم ظرفیتای عظیم اربعین را به جامعه منتقل کنیم.
رضا پند از استاندار و سایر مسئولین خواست که در نمایشگاهها و جشنوارههای هنری و فرهنگی استان حضور به هم رسانند و از هنرمندان حمایت کنند. او گفت: هنرمندان نیاز به حضور شما در نمایشگاههایشان دارند.
رضا پسند در پایان صحبتهای کوتاهش به شعار سال و حمایت از کالای ایرانی اشاراه کرد و افزود: با خرید آثار هنری و کالای هنری ایرانی باید از هنرمندان استان دفاع کرد.
نظر شما