ضرورت اصلاح ساختاری برای حمایت از کالای ایرانی/ بحران آب نیازمند مدیریت علمی

سرویس کردستان- اصلاح ساختاری و فرهنگ سازی در استفاده از کالای ایرانی و رونق تولید، همچنین بهره گیری از مدیریت علمی برای مقابله با بحران آب از مباحثی بودند که در نشست شورای اداری قروه مطرح شدند.

به گزارش خبرنگار کردپرس، نخستین نشست شورای اداری شهرستان قروه ظهر امروز یکشنبه با محوریت راهکارهای تحقق حمایت از کالای ایرانی به عنوان شعار سال در حالی برگزار شد که تمامی راهکارهای سال گذشته برای اجرای اهداف اقتصاد مقاومتی در قالب همان حرف های همیشگی ماند و نه رضایت تولید کننده جلب شد و نه اقتصاد رونق گرفت.

گرچه چند سالی است که بیشترین اهداف مسئولان حول محور اقتصاد و رونق تولید می چرخد اما طبق گفته های خود مسئولان مرتبط باید از شعار و حرف جدا شده و به مرحله عمل رسید.

فرماندار قروه در این نشست با اشاره به شعار سال قبل حمایت از کالای ایرانی را ادامه روند اقتصاد مقاومتی دانست و بیان کرد: حمایت از کالای ایرانی تنها وظیفه مصرف کننده نیست بلکه شامل مجموعه ای از مصرف کننده، تولید کننده و دولت به عنوان پشتیبان اصلی بوده که به صورت زنجیره ای حمایتی باید همگام و همراه حرکت کنند.

پرویز کولانی یکی از راه های حمایت از کالای ایرانی را توجه مسئولان به مصرف کالاهای داخلی دانست و از تدوین دستورالعملی برای این مهم خبر داد.

وی خطاب به تمامی مسئولان دستگاه های اجرایی، استفاده از هرگونه کالای خارجی دارای مشابه داخلی را ممنوع اعلام کرد و گفت: لازم است مسئولان نسبت به خرید و مصرف کالای داخلی با اولویت محصولات تولیدی داخل استان و حتی شهرستان اقدام کنند.

به گفته کولانی دستگاه های اجرایی باید لیست خرید کالاهای مصرفی خود را هر سه ماه یکبار به فرمانداری ارسال کنند و در واقع صد این مسئله برای تحقق هرچه بهتر شعار سال مدنظر خواهد بود.

وی این روند را سرآغاز رونق تولید و اشتغال دانست و معتقد است زمانی دغدغه اشتغال در جامعه رفع می شود که از تولید کننده داخلی حمایت همه جانبه صورت گیرد.

تشکیل کمیسیون ویژه برای نظارت بر مصرف کالای ایرانی در کنار انتشار فراخوانی در سطح شهرستان برای بهره گیری از ایده ها و پیشنهادات نخبگان و صاحب نظران اقتصادی در این زمینه از دیگر مسایلی بودند که فرماندار قروه در این نشست از آن خبر داد.

هرچند تمامی این گفته ها هم در سال گذشته همزمان با شعار اقتصاد مقاومتی بیان شدند و هر بار هم در نشست های مختلف روی چرخه تکرار بودند و تنها روی میز ماندند حال باید دید تا چه میزان حمایت از کالای ایرانی در سال جدید به طور واقع عملی می شود.

حمایتی که جدای از فرهنگ سازی برای مصرف داخلی نیازمند ریشه کن کردن فساد اقتصادی در کنار برداشتن دست اندازهای تولید و هموارسازی راه سرمایه گذاران است. چرا که حمایت نباید ظاهری باشد بلکه پوسته تولید داخلی باید با یک اصلاح ساختاری نشکن شود.

مدیریت علمی آب

فرماندار قروه در ادامه این نشست گریزی هم داشت به بحران آب در شهرستان که به گفته وی با این وضعیت نامطلوبی که در شهرستان وجود دارد اگر فکر علمی نباشد، آب به عنوان یک تهدید جدی مطرح خواهد شد و این مسئله تمامی حوزه ها به خصوص بخش اقتصادی را درگیر خواهد کرد.

کولانی با اشاره به اینکه بیشترین اقتصاد منطقه بر پایه کشاورزی است و این بخش هم متکی به آب است از ترویج فرهنگ مصرف و عمل به گفته ها و اندیشیدن به آینده گفت و همچنین به تشکیل کارگروه ویژه آب با حضور صاحب نظران این حوزه اشاره کرد.

گرچه گفته می شود بحران آب باید رفع شود اما باید پرسید در این چند سال که وضعیت در حال قرمز شدن بود چه راهکارهایی برای عبور از این بحران تدوین شد و چرا مسئولان امر شفاف نبوده و هر کدام حرفی می زنند و به نوعی وضعیت پیش رو را بحرانی تر می کنند؟! باید پرسید آیا صرف گفتن تلاش برای رفع مشکل آب این تهدید را خنثی می کند یا پیش رفتن به سوی حوزه عمل و کوتاه کردن دست سوءاستفاده گران این حوزه؟ یکی وعده انتقال آب می دهد و دیگری از راهکار علمی می گوید و این وسط هیچکس از نفوذ خشکسالی در آینده ای نه چندان دور نگران نمی شود. با این وصف باید دید که چرخه تکرار حرف چه زمانی به ایستگاه عمل و اقدام می رسد؟/

کد خبر 56849

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha