کم ترین خواسته های جامعه معلولین استان هم بر زمین مانده است

سرویس کردستان- مدیر انجمن ضایعات نخاعی کردستان با اعلام اینکه گرامیداشت روز جهانی معلولین در غیاب مسئولینی که «دعوت بودند ولی نیامدن!»، برگزار شد؛ گفت: در این روز تنها خواسته‌ای که از جانب توانخواهان کردستانی خطاب به استاندار کردستان مطرح شد «انتخاب فردی از جامعه معلولین به عنوان مشاور استاندار در امور معلولین استان» بود.

سینا کریمی کردستانی در گفت و گو با کردپرس گفت: هرچند در غیاب استاندار از سوی نماینده استاندار، قول مساعد در راستای پیگیری این مهم داده شد، اما هنوز هم محقق نشده است.

کریمی با اشاره به اینکه «معلولیت» کلکسیونی از مشکلات جسمی، روحی، اقتصادی و اجتماعی است که از هر 10 نفر یک نفر را گاهی از بدو تولد و گاه در طی حادثه‌ای، تا پایان عمر درگیر خود ساخته، اظهار کرد: بدان دلیل که تنها راه رهایی از تبعات معلولیت، همراهی و حمایت دلسوزانه‌ و به دور از نگاه مسموم و ترحمی مردم و مسئولین است، می‌طلبد تا برای انتقال این مشکلات به مسئولین، نماینده‌ای از خود معلولین از طرف استاندار پذیرفته شود تا این امر تحقق یابد.

وی با بیان اینکه «روز گرامیداشت معلولین» فرصتی بود مغتنم برای یادآوری وظایف و تعهدات جامعه نسبت به توانخواهان، افزود: متأسفانه این روز در کردستان تنها با حضور تنی چند از مسئولین برگزار شد و امیدهای معلولین برای بهبود شرایط به نقشی بر آب بدل شد.

مدیر انجمن ضایعات نخاعی کردستان با ابراز تأسف از اینکه در کردستان معلولين تنها در روز ١٢ آذر آن هم درمراسمي كاملا تشريفاتي ونمايشي که به همت خودشان برگزار می شود در معرض دید هستند، تصریح کرد: هدف حمایت از حقوق معلولان، پیشبرد و دفاع از حقوق انسانی و حرمت افراد معلول و رسیدگی به مشکلات اجتماعی آنها، دسترسی به عدالت، شرکت در اجتماع، تحصیلات، سلامتی، توانمندسازی و توانبخشی، مشارکت در زندگی فرهنگی با فرصت‌های مساوی است.

به گفته وی بخشی از مطالبات جامعه معلولین استان کردستان در این برهه از زمان، اشتغال، مناسب سازی، نگهداری و مراقبت، بیمه و سلامت، آموزش، آگاه‌سازی و تغییر نگرش همگانی به وضعیت آنان است که متأسفانه این خواسته‌ها کماکان محقق نشده است.

کریمی ‌کردستانی با تأکید بر اینکه اصل بنیادی و اساسی کرامت انسانی، زیربنای تمامی حقوق اساسی است، تصریح کرد: مقوله‌ ای که در گرد و غبار فراموشی گرفتار شده است این است که معلولین بخشی از جامعه هستند و بر مبنای این اصل، از همه حقوق اساسی مقرر در قانون اساسی و سایر قوانین جمهوری اسلامی ایران برخوردارند، اما در واقعیت شاهد اجرایی شدن این قانون نیستیم.

وی با اشاره به اینکه 16 ارگان در کنار بهزیستی تعریف وظایفی جهت رسیدگی به قشر توانخواه برایشان شده است، گفت: متأسفانه به خوبی بر همگان مبرهن است که این موضوع در حد حرف و حدیث باقی ماند و در اکثر موارد حتی سنگ‌اندازی‌ها و مخالفت‌هایی نیز صورت می‌پذیرد.

کریمی کردستانی با اشاره به اینکه«انتخاب مشاور امورمعلولان برای انعکاس مشکلات و خواسته های آنان از میان خود معلولان» تنها خواسته‌ای است که در روز گرامیداشت روز جهانی معلولین خطاب به استاندار مطرح شد، خاطرنشان کرد: این درخواست بدان دلیل است که هرگز نمیتوان انتظار داشت از زاویه دید یک فرد سالم مشکلات و دغدغه های معلولین را منعکس کرد.

به نظر می رسد پس از گذشت 5 ماه از روز گرامیداشت روز جهانی معلولین در کردستان،آنچه امروزمی بینیم تداوم همان کم توجهی‌های مسئولان استان به معلولان به طور عام و توانخواهان ضایعات نخاعی به طور خاص است.

کد خبر 57249

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha