تعدیل 120 کارگر کارخانه قند کردستان/ لزوم آسیب شناسی و حل مشکل

سرویس کردستان- کارخانه قند کردستان واقع در شهرک صنعتی سقز، حدود 120 نفر از نیروهای خود را تعدیل کرد.

به گزارش کردپرس؛ این مساله، خبر ناخوشایندی برای اهالی منطقه است، در سقز همچون شهرستان های اطراف از حضور واحدهای تولیدی و صنعتی بزرگ و کلان خبری نیست، آمار بیکاری و فقر بالاست، درآمد سرانه و فرصت های شغلی پایین است، لذا از دست رفتن حتی یک فرصت شغلی و تعطیلی یک واحد تولیدی هرچند کوچک هم، فارغ از دلایل آشکار و پنهان آن، خبری ناخوشایند است.

شرکت قند کردستان بعنوان یکی از واحدهای تولیدی موفق منطقه در چند سال گذشته، زیرمجموعه شرکت های متعلق به سرمایه گذار سقزی صدیق غلامی است. واحدهای تجاری- تولیدی غلامی در چند سال گذشته در چند حوزه تجارت، تولید و کارآفرینی از شرکت های موفق منطقه بوده اند.

كارخانه قند کردستان با حدود 230 نفر شاغل، دارای ظرفیت تولیدی سالانه 35 هزار تن قند استاندارد به روش تصفیه شکرخام در چند برند، در مساحت به زیر بنای 14 هزار متر مربع است.

اعلام تعدیل نیروها در ابتدای سال 97

چند نفر از شهروندان و نیروهای تعدیل شده شرکت قند کردستان طی تماس هایی با خبرنگار ما، ضمن اعلام تعدیل نیروی گسترده در شرکت قند کردستان، دلایل و موارد مختلفی را در این رابطه مطرح کردند.

این افراد می گویند: فعالیت کارخانه قند کردستان با افت و خیزهای زیادی مواجه بوده، در اواخر سال 94 مدتی کارخانه به دلیل ممانعت از واردات خام شکر خارجی و لزوم استفاده از شکر داخلی تعطیل شد، پس از حل برخی مشکلات، این کارخانه اقدام به جذب نیرو کرد، اما مجدداً و در اوایل سال 97 به همان دلایل بالغ بر یکصد نفر از شاغلین شرکت قند کردستان، بیکار شده اند.

به گفته این افراد، کارخانه قند کردستان واحد تولیدی موفقی بوده که تمام تولیدات آن به فروش می رسد و در بازار و شبکه های توزیع از استقبال مناسبی برخوردار است، لذا کارخانه و چرخه تولید و فروش آن مشکلی ندارد و بازدهی و سود لازم را دارد، لذا تعدیل نیروها توجیه منطقی ندارد.

این جوانان از سرمایه گذار تقاضا دارند که وضعیت بیکاری منطقه را درنظر بگیرد و با تساهل و تسامح ادامه کار بدهد.

تایید تعدیل 120 نفر از پرسنل شرکت قند کردستان

اسعد قدیمی رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی سقز در پاسخ به خبرنگار ما، خبر تعدیل 120 کارگر شرکت قند کردستان را تایید کرد و گفت: برخی از کارگران و پرسنل تعدیل شده اقدام به تشکیل پرونده بیمه بیکاری در این اداره نموده اند، اما هیچ کدام شکایتی نکرده اند.

انحصار واردات شکر موجب کاهش فعالیت و تعدیل کارگران کارخانه قند شد

مدیر و سرمایه گذار شرکت قند کردستان با تایید تعدیل نیرو در این شرکت، در مورد دلایل کاهش فعالیت این واحد تولیدی و تعدیل کارگران و پرسنل گفت: انحصار واردات شکر خام توسط وزارت جهاد کشاورزی و شرکت بازرگانی دولتی وابسته به این وزارتخانه، باعث ایجاد نوعی رانت و انحصار شده و ما بعنوان تولیدکننده مجبوریم الزاماً از طریق آنان شکر موردنیاز را تامین کنیم و این تبدیل به معضل شده است.

صدیق غلامی گفت: این مشکل موجب شده، فعالیت کارخانه قند کردستان سودده نباشد و حتی در این راستا دچار ضرر و زیان شده ایم، لذا مجبور به تعدیل نیروها و کاهش فعالیت کارخانه شدیم.

وی اظهار امیدواری کرد این مشکلات برطرف و زمینه بکارگیری مجدد نیروها فراهم شود.

این سرمایه گذار به موارد دیگری نظیر تامین سرمایه در گردش، فشارهای مالیات ماده 169 و همچنین رکود فعلی حوزه اقتصاد و برخی نوسانات اشاره و گفت: این موارد نیز در کاهش فعالیت شرکت قند موثر بوده اند.

وی این شایعه را گفته می شود برخی واحدهای تولیدی دیگر این مجموعه در شهرهای مرکزی فعال هستند، ولی تعمداً کارخانه قند سقز با کاهش فعالیت مواجه نموده اند، قویاً رد کرد و گفت: کارخانه قند ورامین حدود 2 سال است تعطیل شده و فعالیت کارخانه قند مشهد نیز به نصف کاهش یافته است و تعداد شاغلین این کارخانه از 240 به حدود 100 نفر به همان دلایل فوق الذکر کاهش یافته است.

غلامی در مورد برخی موارد از جمله پرداخت به موقع حقوق و مزایای کارگران مطابق قانون کار گفت: جزو معدود شرکت هایی هستیم که حقوق، مزایا و سنوات کارگران را به موقع پرداخت کرده ایم و هیچ گونه مشکلی در این رابطه نداشته ایم و به هیچ فرد، نهاد یا ارگانی بدهکار نیستیم و با هدف گذاری مناسب، امورات را پیش برده ایم.

سیاست خودکفایی شکر و ساماندهی واردات

برای پیگیری موضوع واردات شکر با یکی از مدیران وزارت جهادکشاورزی تماس گرفتیم، که وی درخصوص انتقاد از انحصار واردات شکر و ایجاد مشکل برای تولیدکنندگان گفت: وزارت جهادکشاورزی در 5-4 سال گذشته سعی در مدیریت تولیدات داخلی و ساماندهی واردات داشته که شکر یکی از این محصولات است، که علیرغم برخی فشارها، با تلاش فراوان توانستیم آن را محقق سازیم.

وی افزود: برنامه این وزارتخانه حمایت از تولیدکنندگان داخلی و رسیدن به خودکفایی در تولید شکر بوده و در این سیاست نیز پیشرفت مناسبی حاصل شد، لذا برای تحقق این امر نیاز به ساماندهی واردات و جلوگیری از ورود بی رویه شکر بود.

این مدیر خاطرنشان ساخت: اصرار برخی کارخانه داران برای واردات شکر، شاید مربوط به تفاوت قیمت ها در گذشته باشد، اما در حال حاضر استفاده از شکر داخلی مناسب تر است، اگر مشکلی هم وجود داشته باشد وزارت جهاد و نهادهای مرتبط آماده همکاری هستند.

لزوم آسیب شناسی و حمایت از توسعه چرخه های تولید

آنچه که مشخص است که سرمایه گذاری های زیادی در واحدهای تولیدی مثل شرکت قند کردستان انجام شده، به یکی از واحدهای مولد و اشتغالزای موفق در منطقه تبدیل شده، بخشی از چرخه اشتغال و تجارت شهرستان با اینگونه واحدهای تولیدی در ارتباط است، لذا تعطیلی و کاهش فعالیت آن تبعات ناخوشایندی به لحاظ اقتصادی و اجتماعی دارد.

افکار عمومی از کمیته رفع موانع تولید و سرمایه گذاری استانداری کردستان، وزارت جهادکشاورزی و شرکت دولتی بازرگانی ایران انتظار دارد ضمن آسیب شناسی موضوع با اقدامات حمایتی نظیر: تخصیص مواد اولیه شکر خام یا تامین سرمایه در گردش و ارائه تسهیلات به حل مشکلات و توسعه فعالیت های اینگونه شرکت ها کمک نماید.

همچنین از سرمایه گذار انتظار دارند که شرایط و مشکلات اقتصادی و اشتغال منطقه را در نظر گرفته، لذا اهتمام و برنامه ریزی لازم برای توسعه فعالیت کارخانه قند کردستان را داشته باشد.

کد خبر 57268

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha