به گزارش خبرنگار کردپرس، «رسول خصری» در جلسه بررسی طرح ساماندهی معابر کولبری مناطق مرزی کشور گفت: استانهای آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان چهار استان محروم کشور هستند که درگیر معابر مرزی و کولبری هستند.
وی افزود: مرزنشینان در این چهاراستان به علت فقر مطلق و بیکار به کولبری روی آورده اند که دچار آسیبهای جسمی متعددی می شوند و بر اساس آمار هنگ مرزی و استانداریهای این چهار استان، 75 هزار کولبر در کشور داریم که آمار واقعی بیشتر از این رقم است.
خضری در ادامه گفت: طرح معابر مرزی از عنایت مقام معظم رهبری است که از سال 79 به هدف ایجاد اشتغال پایدار در مناطق مرزی ایجاد شده است اما درآمدهای این معابر توسط بنگاه های تعاون ناجا و هنگهای مرزی به تهران ارسال می شود.
نماینده سردشت و پیرانشهر که طراح طرح ساماندهی معابر کولبری مناطق مرزی کشور است، در ادامه تاکید کرد: عملا درآمدهای معابر مرزی در حوزه های بهداشت، آموزش و اشتغال مناطق مرزی صرف نشده است.
وی افزود: در طرح ساماندهی معابری کولبری پیشنهاد شده که درآمدهای ناشی از معابر مرزی در بحث اشتغالزایی در مرز صرف شود به گونه ای که هر سال برای10 درصد کولبران شغل ایجاد و در عرض چند سال کولبری حذف شود که در بودجه امسال نیز از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، اعتباراتی برای این مهم در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه گفت: سال گذشته دولت مصوب کرد که از محل صندوق بیمه تامین اجتماعی کشاورزان وعشایر، کولبران بیمه شوند که به علت نبود اعتبارات تنها سه تا هفت درصد کولبران بیمه شده اند.
خضری در یاپان گفت: می توان بخشی از درآمدهای معابر مرزی را به بیمه کولبران، خانواده های تحت پوشش بهزیستی، کمیته امداد، بیماران خاص و صعب العلاج و اقشار آسیب پذیر جامعه اختصاص داد.
نظر شما