به گزارش کرد پرس، حسین فیروزی در مراسم تکریم و معارفه مدیر کل منابع طبیعی با تاکید بر اینکه تکریم و پاسداشت سرمایه انسانی مهم ترین رکن توسعه است، گفت: استان کردستان به دلیل شرایط خاص توپوگرافی و اقلیمی متفاوت در بحث منابع طبیعی نسبت به سایر استان های کشور متفاوت است.
وی افزود: وقتی سخن از حفاظت از منابع طبیعی و ملی می شود استان های شمال غرب کشور و استان های زاگرس نشین بیش از بقیه نقاط کشور در کانون توجه قرار می گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان عنوان کرد: در کردستان زمین مناسب برای کشاورزی کم و بسیار با ارزش است لذا حفظ و حراست از منابع آب و خاک و طبیعی و ملی بسیار مهم است.
وی گفت: علاقه مندی در کردستان به بهره مندی از آب و خاک در حال افزایش است بر همین اساس حفظ و نگهداری از این منابع خدادادی در این استان حایز اهمیت بوده و ما استدعا داریم که مسوولان کشوری این مهم را بیشتر مورد توجه قرار دهند.
فیروزی افزود: با توجه به اینکه تعرض و تخریب منابع طبیعی در استان کردستان بسیار کم است، متاسفانه امروز نسبت به 20 سال گذشته وضعیت منابع طبیعی استان نامناسب است و همه تغییرات زود هنگام اقلیم در کردستان را پذیرفته ایم، لذا باید چشم انداز و چگونگی هدایت منابع طبیعی در کردستان طی چهار سال آینده تدوین و برنامه ریزی شود.
وی، بر مشارکت مردمی برای حفظ منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: دولت و مردم باید دست در دست هم در راستای جلوگیری از نابودی این آب و خاک و غیر قابل سکونت شدن این سرزمین بجنبند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان با تاکید بر اینکه کردستان برای توسعه نیازمند عطف توجهات دولت است گفت: کردستان یک استان تولید کننده آب در کشور است در حالی که تمامی زمین های آن در کنار این آبها از تشنگی رنج نی برد و در حال نابود شدن است و ما به این سیاست همواره گله مند بوده ایم.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر 12 سد در کردستان وجود دارد و 4 سد دیگر هم در دست احداث است عنوان کرد: اطراف این سدها باید با جنگل کاری و پوشش گیاهی مناسب محافظت شود تا بتواند برای کشور و استان آب تولید کند.
فیروزی با بیان اینکه طبق آمار، مردم استان کردستان از مشارکت پذیرترین مردم کشور هستند گفت: درصددیم تا با مشارکت و کمک مردم به اهداف دولت برسیم بر همین اساس رفع تصرف و تداخل در زمین های کردستان بسیار مهم است.
وی خاطرنشان کرد: مالکیت ها در استان کردستان در گذشته معلوم نبوده است و بر همین اساس دولت و مردم محدوده مالکیت خود را به درستی نمی دانند و این یکی از موانع توسعه در کردستان است .
وی یادآور شد:بنابراین انتظار داریم تهیه نقشه زمین های استان و رفع مشکل تصرف و تداخل زمین های مردم به صورت صد درصدی تحقق یابد.
نظر شما