به گزارش کردپرس، محمد مهدی شهریاری در همایش روز ملی شوراها که با حضور اعضای شوراهای اسلامی استان در محل استانداری برگزار شد، ضمن تشریح اهمیت جایگاه شوراها در جمهوری اسلامی گفت: شوراهای اسلامی بعنوان نماد واقعی مردم سالاری در جمهوری اسلامی از مهمترین موضوعاتی است که در قانون اساسی مورد توجه قرار گرفته است؛ هرچند که در تشکیل شوراها دو دهه تعلل در کشور صورت گرفت اما خوشبختانه در دولت اصلاحات شاهد برگزاری اولین انتخابات آن و تشکیل شوراهای اسلامی در کشور بودیم.
وی افزود: در برخی دولت ها به شوراهای اسلامی کمتر و در برخی دولت ها بیشتر توجه شده اما آنچه که مهم است تشکیل و فعالیت شوراهای اسلامی بر اساس اصول و مبانی اسلام و تاکیدات پیامبر اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) در جمهوری اسلامی است در حالیکه در بسیاری از کشورهای منطقه حتی نمایندگان مجلس نیز با رای مردم انتخاب نمی شوند.
استاندار آذربایجان غربی در ادامه به برخی از وظایف و مسئولیت های شوراهای اسلامی اشاره کرد و گفت: شوراهای اسلامی وظایف بسیار سنگینی را بر عهده دارند که مهمترین آن بویژه در روستاها ارتقای وحدت و همبستگی است.
شهریاری گفت: افرادی که بعنوان نمایندگان مردم در شوراهای اسلامی انتخاب می شوند باید به دور از تعصبات و دیدگاه های قومیتی، صرفا در جهت توسعه و پیشرفت شهر یا روستای خود تلاش کنند و اجازه ندهند که برخی با ایجاد اختلاف و تفرقه، مانع فعالیت و خدمتگزاری شوند.
وی بهره گیری از نظرات مردم را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: شوراهای اسلامی در تصمیم گیری ها و برنامه ریزی های خود، حتما باید نظرات مردم را لحاظ کنند چرا که رضایتمندی مردم بسیار مهم است؛ نباید تصمیمات و اقداماتمان موجب نارضایتی مردم شود.
استفاده شوراها از ظرفیت، توانمندی و امکانات سازمان های مردم نهاد از دیگر موارد مورد تاکید مقام عالی استان در این همایش بود.
وی در این رابطه گفت: بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی و تحصیلکرده های ما در سازمان های مردم نهاد مشغول فعالیت هستند که باید از این ظرفیت و توانایی به بهترین شکل ممکن استفاده شود.
شهریاری در ادامه گفت: در شرایطی که امروز بسیاری از شهرداری ها مشکلات مالی دارند و پروژه های عمرانی شهرداری ها راکد مانده، شوراهای اسلامی باید سعی کنند با بهره گیری از ظرفیت های مردمی و بخش خصوصی، درآمدهای پایدار برای شهرها و روستاها ایجاد کنند.
وی افزود: سرمایه گذاران زیادی وجود دارند که علاقمند به سرمایه گذاری در استان آذربایجان غربی هستند باید زمینه های لازم را برای حضور و فعالیت این افراد در استان فراهم کنیم.
مقابله و پیشگیری از آسیب های اجتماعی، توجه به نشاط و تفریح مردم و جلب اعتماد عمومی از دیگر موارد مورد تاکید مقام عالی استان در این همایش بود.
استاندار آذربایجان غربی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت تلاش همگانی در جهت احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد و گفت: در کنار تمامی طرح ها و برنامه هایی که برای احیای دریاچه ارومیه وجود دارد، شوراهای اسلامی بویژه در روستاها نیز باید آثار و تبعات خشک شدن دریاچه را به کشاورزان و روستاییان اطلاع رسانی کنند تا با یک مشارکت همگانی و با همکاری خود مردم، برنامه های احیای دریاچه ارومیه اجرایی شود.
شهریاری همچنین لزوم صرفه جویی در مصرف آب در بخش کشاورزی، کاهش مقدار اراضی زیرکشت چغندرقند و ارتقای بهره وری در بخش کشاورزی با بهره گیری از شیوه های نوین آبیاری و اصلاح الگوی کشت بعنوان برنامه هایی که می تواند به احیای دریاچه ارومیه کمک کند را مورد تاکید قرار داد.
وی به موافقت دولت با استفاده از فاینانس برای احیای دریاچه ارومیه نیز اشاره کرد و گفت: در این خصوص با تعدادی از سرمایه گذاران و شرکت های خارجی مذاکره شده است که در صورت نهایی شدن توافقات، روند احیای دریاچه ارومیه شتاب بیشتری به خود می گیرد.
استاندار آذربایجان غربی در ادامه سخنان خود در خصوص واگذاری بخشی از اختیارات دولت به شوراهای اسلامی گفت: بنده نیز با این طرح موافقم که تحقق آن نیازمند پیگیری نمایندگان مجلس است.
شهریاری همچنین از تهیه سند توسعه استان ها و شهرستان ها خبر داد و گفت: سند توسعه هر استان و شهرستان ها در چهارچوب برنامه ها و سیاست های شورای توسعه پایدار شرق و غرب تنظیم خواهد شد که این امر می تواند به رشد و توسعه متوازن استان ها بسیار کمک کند.
وی اضافه کرد: طرح آمایش سرزمینی استان آذربایجان غربی توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی در حال انجام است و مراحل پایانی خود را طی می کند؛ تهیه این طرح نیز در رشد و توسعه استان موثر خواهد بود.
استاندار آذربایجان غربی در ادامه این همایش از فرمانداران، بخشداران و شوراهای اسلامی و مدیران ذیربط خواست نسبت به جلوگیری از تخریب منابع طبیعی توجه ویژه ای داشته باشند.
شهریاری تصریح کرد: منابع طبیعی ثروت خدادادی است که نابودی آن منجر به تغییرات اکوسیستمی شده و خسارات زیادی را به بار می آورد لذا از مسئولان ذیربط در استان می خواهم بدون اغماض و به شدت با کسانی که منابع طبیعی را تخریب می کنند برخورد نمایند.
وی همچنین در رابطه با اجرای طرح بیمه منازل روستایی در استان گفت: تا پایان اردیبهشت ماه، 175 هزار واحد مسکونی روستایی در استان تحت پوشش بیمه قرار خواهد گرفت.
نظر شما