به گزارش کرد پرس، در ابتدای این جلسه جلال شریعتی رییس شورای شهر سنندج به بیان محورهای مورد انتظار شورای شهر از استانداری و مجموعه دولت برای رفع مشکلات پرداخت و در ادامه هم هر کدام از اعضای شورای اسلامی شهر سنندج برخی مسائل را بیان کردند.
رئیس شورای اسلامی شهر سنندج با بیان اینکه مراسمات نوروز شهر سنندج بی نظیر است لذا باید زمینه ای فراهم کنیم که این شهر به عنوان پایتخت موسیقی، دف و نوروز جهان معرفی شود، گفت: شهرداری حق و حقوق و طلبهایی نزد ادارات و مردم دارد که اگر در زمان خودش پرداخت میشد شاید اکنون با این حجم مشکلات در شهرداری مواجه نبودیم.
شریعتی تاکید کرد: در هیچ دورهای تا این اندازه مجموعه شورا با فرمانداری، شهرداری و استانداری تعامل نداشتهاند که امید است این رویه برای استفاده بهینه از امکانات در راستای رونق شهر سنندج بکارگیری شود.
شریعتی همچنین به نبود فرهنگسرا در شهر فرهنگی سنندج اشاره کرد و گفت: وقتی ادعا میکنیم که سنندج شهری فرهنگی و مرکز استان فرهنگی است فاقد فرهنگسراست اگر چه در بودجه سالانه شهرداری برای احداث فرهنگسرا اعتباراتی پیشبینی میشود اما به دلیل مشکلات مالی تحقق پیدا نمیکند لذا نیاز است که استانداری برای این امر مهم به شهرداری کمک کند.
وی یادآوری کرد: مراسمات نوروز شهر سنندج بینظیر است ضمن اینکه موسیقی و دف آن شهره است لذا باید زمینهای فراهم کنیم که این شهر به عنوان پایتخت موسیقی، دف و یا نوروز جهان معرفی شود.
رئیس شورای اسلامی شهر سنندج همچنین گفت: سرانه فضای سبز در شهر سنندج کم است و جوابگوی نیاز جمعیت این شهر نیست به گونهای که در فصل گرما، به ازای هر یک مترمربع از پارکهایی سنندج یک خانواده مینشینند.
موانع جذب سرمایه گذار در سنندج
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر سنندج هم با بیان اینکه این کمیسیون سیاستهای تشویقی جدیدی را نیز با هدف جذب سرمایهگذار تصویب کرده است، گفت: تلاش در راستای رفع موانع سرمایهگذاری بصورت عملی توسط کمیسیون در دستور کار قرار گرفته است.
ارسطو گویلی با بیان اینکه علاوه بر موانع داخلی که به عهده شهرداری است، موانع خارج و نگاه منفعتطلبانه نسبت به سرمایهگذاری وجود دارد که باید حل شود، گفت: فرهنگ سرمایهگذاری باید در تمام ادارات و ارگانهای مدیریتی و خدماترسان ایجاد شده و ارتقا پیدا کند تا شاهد تحقق سرمایهگذاری در این شهر باشیم.
گویلی تصریح کرد: کارگروه انرژی شورای شهر سنندج با حضور اساتید دانشگاه و نیروهای تخصصی شرکت توزیع برق، استانداری و بخش خصوصی و با هدف توسعه سرمایهگذاری در حوزه انرژی خورشیدی و بهینهسازی مصرف انرژی در شهر سنندج تشکیل شده و دستورالعملی در همین زمینه برای ادارات و دستگاههای مختلف ارسال و به زودی این طرح نهایی خواهد شد.
وی اظهار کرد: جذب سرمایهگذار در حوزه انرژی میتواند توسعه پایدار شهر سنندج و استان ا به دنبال داشته باشد.
گویلی اظهار داشت: انتقال صنوف آلاینده تاکنون توسط کمیسیون سرمایهگذاری، کارآفرینی و گردشگری به عنوان یکی از مهمترین کارها مورد توجه قرار گرفته است که برای شروع آن و پس از اعلام آمادگی اتحادیه نمایشگاه اتومبیلداران، واگذاری 9 هکتار زمین تحت تملک راه و شهرسازی نیاز است.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر سنندج با بیان اینکه پارک «هیلانه ههلو» سنندج میتواند یک جاذبه گردشگری جذاب برای گردشگران و همشهریان استانی باشد گفت: این تپه در حال حاضر دارای کاربری فضای سبز تحت تملک راه و شهرسازی است و باید به فضای مناسب تبدیل شود.
گویلی خاطرنشان کرد: یکی از بزرگترین مزیتهای شهر سنندج علاوه بر فرهنگ و تاریخ غنی و مردمان فرهنگدوست، وجود تپههای منحصر به فرد است که ساماندهی آنها منجر به سرمایهگذاری و جذب گردشگر میشود.
تبدیل سنندج به پایتخت موسیقی زیر ساخت می خواهد
رئیس کمیسیون تلفیق شورای شهر سنندج هم با اشاره به اینکه ادعای تبدیل سنندج به پایتخت موسیقی را داریم اما یک سالن برای اجرای کنسرت و برنامههای فرهنگی نداریم، گفت: نابسامان بودن سایت اداری سنندج، کم بودن فضای سبز شهری و موازیکاری دستگاههای فرهنگی و معاونتهای فرهنگی سایر ادارات را از مشکلات مرکز استان فرهنگی کردستان ذکر کرد.
سیدانور رشیدی با بیان اینکه موازیکاری فرهنگی در ادارات فرهنگی استان همانند ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات و معاونتهای فرهنگی ادارات دیگر به وفور وجود دارد و این به دلیل نداشتن نقشه راه فرهنگی است، گفت: امیدواریم استاندار کردستان حمایت کنند حداقل فرهنگسرای شهرداری سنندج تحقق پیدا کند.
این عضو شورای اسلامی شهر سنندج از جانمایی برخی کلانتریها در سطح شهر سنندج انتقاد کرد و گفت: اگر چه فرمانده انتظامی کردستان انسانی مدبر و دلسوز است اما باید با تعامل، نسبت به جابجایی چندین مورد از این کلانتریها در سطح این شهر اقدام کرد.
وجود نیروهای مازاد مشکل مهم شهرداری سنندج
شهردار سنندج نیز نیروی مازاد بر نیاز را یکی از مشکلات جدی این شهرداری دانست و گفت: به ازای هر پست اداری 5 تا 10 نفر نیرو وجود دارد. شهرداری سنندج در گذشته به بحث سرمایهگذاری ورود نکرده و درآمدهای آن تنها متکی به عوارض و کمیسیونهای ماده 5، ماده 100 و ماده 77 است.
صیدی اظهار داشت: سرمایهگذاری اکنون به عنوان یکی از برنامههای اولویتدار شهرداری سنندج مطرح است گرچه چنین اقداماتی زمانبر است.
وی با اشاره به کسب 113 میلیارد تومانی درآمد شهرداری سنندج در سال گذشته، گفت: 38 میلیارد تومان آن تا پایان آبان ماه اخذ شد اما بعد از انتصاب بنده و در چهار ماهه آخر سال، درآمد شهرداری به ۷۵ میلیارد تومان رسید.شهردار سنندج یادآوری کرد: بودجه این شهرداری در سال گذشته 130 میلیارد تومان بود که برای سال جاری 150 میلیارد تومان بودجه مصوب شده است.
وی خاطرنشان کرد: در قبل از تصدی بنده به عنوان شهردار سنندج، به صورت غیرقانونی 170 ساعت اضافهکار به نیروهای کارمند پرداخت میشد که ما این رقم را به سقف قانونی کاهش دادیم هر چند با انتقاداتی روبرو شدیم.
شهردار سنندج ادامه داد: حدود 140 نفر از افراد جوان و تحصیلکرده در قالب نیروهای حجمی با شهرداری کار میکنند که جز دریافتی 500 تا 700 هزار تومان در ماه، از هیچ مزایایی برخوردار نیستند لذا نیاز است که برای این افراد هم اقدامی صورت گیرد.
حمل و نقل عمومی را باید جدی گرفت
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان هم با بیان اینکه برای رفع مشکل ترافیک شهر سنندج باید ناوگان حمل و نقل عمومی و از جمله اتوبوسرانی تقویت شود که میتوان از ظرفیتهای استانی و پتانسیلهای سازمان شهرداریها در راستای تحقق این مهم استفاده کرد، گفت: حمل و نقل عمومی و رفع مشکلات ترافیکی یکی از اصلیترین دغدغهها و نیازهای شهر سنندج است که کار مطالعات حمل و نقل و ساماندهی حلقه مرکزی سنندج انجام شده است.
امیر قادری با اشاره به اینکه برای انجام این اقدامات کارهای اساسی و وقت و زمان زیادی صرف شده است، گفت: در زمان سفر رئیس جمهور به استان بحث مترو را برای رفع مشکل ترافیک شهر سنندج مطرح کرده ایم که البته این موضوع طرحی کلان است که تحقق آن درازمدت خواهد بود.
وی تصریح کرد: برای رفع مشکل ترافیک شهر سنندج در گام نخست باید ناوگان حمل و نقل عمومی و از جمله اتوبوسرانی تقویت شود. با توجه به توپوگرافی شهر سنندج بحث قطار شهری در یک افق 10 ساله قابل تحقق است.
قادری تاکید کرد: اگر در زمینه مشکل ترافیک سنندج اقدام اساسی انجام نشود با مشکل جدی مواجه خواهیم شد چون در این شهر نقاط کور ترافیکی زیادی وجود دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان همچنین گفت: باید از ظرفیتهای استانی و پتانسیلهای سازمان شهرداریها به منظور اجرای پروژهها و طرحهای لازم در زمینه رفع مشکل ترافیک در مرکز استان استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: ساماندهی صنوف مزاحم از دیگر مباحث مورد نیاز در مرکز استان کردستان است که باید در راستای تحقق اهداف در این حوزه به صورت ویژه ورود کرد.
قادری گفت: 9.5 هکتار زمین دولتی در ضلع شرقی کمربندی بهشت محمدی سنندج وجود دارد که باید برای ساماندهی نمایشگاههای خودرو در اختیار شهرداری و اتحادیه مربوطه قرار گیرد. معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان ، جابجایی کلانتری تکیه و چمن و پارک کشاورز را ضروری دانست.
نبود برنامه ریزی برای تولید ثروت از پتانسیل های شهر سنندج
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان هم در این جلسه با بیان اینکه برخی اماکن گردشگری استان کردستان اگر در جایی دیگر قرار داشت از آن درآمد کسب میکردند در حالی که مهارت ما در تولید ثروت از آبیدر «هیچ» است، گفت: شهر سنندج مرکز کردستان و به اصلاح پیشانی استان است از این رو انجام اقدامات زیربنایی و جدی در آن ضروری است.
بهرام نصراللهیزاده با بیان اینکه بودجه دولت محدود است و منابع پایدار برای شهرداریها باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد، گفت: از تمام ظرفیتها و امکانات در این راستا باید استفاده شود و ما نیز در این زمینه کمک خواهیم کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان خاطرنشان کرد: سال مالی 95 تا شهریور 96 از محل تبصره 26 اعتباری بالغ بر 28 میلیارد تومان در بحث مطالبات شهرداریها به دستگاههای اجرایی در اختیار داشتیم که 18 میلیارد تومان آن به شهرداری سنندج اختصاص دادیم.
وی اضافه کرد: در سال مالی امسال 6 تا 7 درصد بیشتر از سایر بخشها به شهرداری سنندج تخصیص داده شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان گفت: در شهر سنندج دو فضای بدون معارض آماده برای واگذاری به سرمایهگذاران نداریم هر چند متاسفانه این مشکل در اکثر شهرهای استان وجود دارد.
نصراللهیزاده افزود: ما حاضریم از منابع دولتی اعتباری بگذاریم که شهرداری سنندج 20 قطعه زمین را شناسایی و رفع معارض کند تا در زمان نیاز در اختیار سرمایهگذاران قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر شهر سنندج به لحاظ ترافیک قفل است و با این وجود، ظرفیت ایجاد چند پارکینگ طبقاتی با توجیه اقتصادی مناسب را دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان تصریح کرد: در حوزه سرمایهگذاری و ایجاد درآمدهای پایدار باید در استان تمهیدات لازم اندیشیده شود، مقدمات سرمایهگذاری برای جذب سرمایهگذاران فراهم کنیم چرا که با منابع دولتی نمیتوان اقدامات اساسی انجام داد.
وی افزود: برخی اماکن گردشگری استان کردستان اگر در جایی دیگر قرار داشت از آن درآمد کسب میکردند در حالی که مهارت ما در تولید ثروت از آبیدر «هیچ» است این در حالی است که سایر استانها میتوانند از ظرفیتهای گردشگری خود ثروتهای بسیار مناسبی کسب کنند، اما ما در این زمینه ناتوان عمل میکنیم.
وی تاکید کرد: بخشی از فضای توریستی سنندج را میتوان به سمت روستاهای اطراف شهر سوق داد لذا تشکیل ستاد و یا کمیتهای برای ارائه راهکار و برنامه در راستای جذب سرمایهگذار برای شهر سنندج ضروری است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان اظهار داشت: اگرچه اختصاص اعتبارات دولتی به شهرداری سنندج نسبت به سایر شهرداریهای استان قابل توجه است اما با این اعتبارات کارهای اساسی و مورد انجام نمیشود.
نصراللهی گفت: روند احداث سالن 6 هزار نفری سنندج مطلوب است و براساس برنامهریزی صورت گرفته امسال به بهرهبرداری خواهد رسید. پروژه تالار فرهنگ هم امسال به پروژه ملی استانیشده تغییر پیدا کرده و 8.5 میلیارد تومان هم برای ادامه آن اختصاص پیدا کرده است.
نظر شما