اختلاف نظر بر سر چرایی کشتار اسبها در اشنویه

سرویس آذربایجان غربی- در حالی که فرماندار شهرستان اشنویه می گوید اسبهای قاچاقچیان مشروبات الکلی در تیراندازی بازدارنده نیروی انتظامی ناخواسته کشته می شوند، نماینده این شهرستان در مجلس معتقد است: در هر صورت کشتن اسب‌ها نمی‌تواند قابل قبول باشد و تنها پاک کردن صورت مساله است.

به گزارش خبرنگار کردپرس، 10 روز از انتشار فیلم کشتار اسبها در در نبردل‌هـای امیرآباد شهرستان اشنویه می گذرد. به گفته کریم علی‌زاده، فعال محیط زیست آذربایجان غربی این کشتار در یک ماه و در سه نوبت اتفاق افتاده است و هر نوبت دستکم 30 اسب باربر با شلیک گلوله از پای درآمده‌اند.

چرایی این کشتار به موضوع اختلاف نظر مسئولان شهرستان اشنویه تبدیل شده است.

در حالی که «عبدالکریم حسین زاده» نماینده مردم شهرستانهای نقده و اشنویه در توئیتر خود نوشته بود «مسئولان بایـد هر چه سریع‌تر از کشتن اسب‌هـای کوله بران دست بردارند.»، «اسعد خضری» فرماندار شهرستان اشنویه به خبرنگار کردپرس گفت که کشتن اسب کولبرها در اشنویه جو سازی است چرا که در اشنویه نه کولبر داریم و نه معبر مرزی.

به گفته خضری « قاچاقچیهای مشروبات الکی که ساکن شهرهای اطراف اشنویه هستند در قالب کاروانهای بزرگ اسب و قاطر مشروبات الکلی جابه جا می کنند و وقتی با کمین نیروی انتظامی روبه رو می شوند قاطرها را به مسیرهای مختلفی فراری می دهند. بعضی مواقع نیز نیروی انتظامی مجبور به تیراندازی بازدارنده می شود و متاسفانه در این گیرو دار گاها قاطرها و اسبهایی تلف می شوند.»

فرماندار اشنویه می گوید:« به علت شرایط توپوگرافی سخت منطقه و مسلح بودن تعدادی از این قاچاقچیها حوادثی مانند تلف شدن شدن حیوانات باربر اتفاق می افتد.»

نماینده شهرستانهای اشنویه و نقده معتقد است این اسب‌ها چه برای قاچاق استفاده شده باشد و چه توسط کوله‌بران، اما در هر دو صورت کشتن اسب‌ها نمی‌تواند قابل قبول باشد و تنها پاک کردن صورت مساله است.

حسین زاده در حالی که با خانه ملت گفت وگو می کرد، تصریح کرد: آنچه مسلم است کشته شدن اسب‌های کوله بران نه تنها مشکلاتی را برای این افراد ایجاد می‌کند، بلکه منطقه را نیز از ابعاد مختلف زیست محیطی، روانی و اقتصادی با مشکلاتی مواجه می‌سازد.

عضو هیات رئیسه فراکسیون محیط زیست مجلس معتقد از کشتار این اسبها مشکلات زیست محیطی، روانی و اقتصادی به همراه داد.

به گفته حسین زاده «بی‌تردید بعد از کشته شدن تعدادی از حیوانات، لاشه آنها در محیط رها می‌شود که این امر می‌تواند اثرات زیست محیطی مختلفی را از جمله آلوده کردن سفره‌های آب زیرزمینی و خاک که بیماری‌های متعددی را ایجاد می کنند، به همراه داشته باشد.»

وی معتقد است این کشتار فضای خشنی را در منطقه به نمایش می گذارد و از آنجا که این اسبها تامین‌کننده معیشت بخشی از مردم این منطقه از جمله کوله بران و افرادی است که این اسب‌ها را برای باربری استفاده می‌کنند، این کشتارها مشکلات اقتصادی نیز به همراه می آورد./

کد خبر 58647

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha