به گزارش کرد پرس، خالد جعفری، در همایش ملی یافتههای پژوهشی کشاورزی در کردستان میزان تولید سالانه توت فرنگی در استان کردستان را 45 هزار تن عنوان کرد و گفت: در کردستان یک میلیون و 200 هزار هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که 130 هزار هکتار آن آبی و مابقی اراضی دیم است.
وی با بیان اینکه در کردستان به دلیل وضعیت مساعد آب و هوایی شرایط خوبی برای زراعت و باغبانی وجود دارد، گفت: میانگین بارندگی سالانه در کردستان بیش از 500 میلیمتر است لذا برنامه سازماتن جهاد کشاورزی، ارتقای اراضی آبی استان به ۳۵۰ هزار هکتار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان، با بیان اینکه 7 هزار و 500 هکتار به باغات استان اضافه میشود که بخش قابل توجهی از این میزان به کشت توتفرنگی اختصاص خواهد یافت، گفت: براساس آخرین آمار 27 درصد ارزش ناخالص داخلی در استان کردستان مربوط به بخش کشاورزی است، 30 درصد از اشتغال در استان نیز به همین بخش اختصاص دارد.
جعفری با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی مردم و توپوگرافی استان کردستان از دلایل مهم رسیدن استان به این جایگاه در بحث تولید توت فرنگی است، گفت: امروز به جایی رسیدهایم که در تولید گلخانهای و تولید باغی از سطح خوبی برخوردار هستیم.
وی با بیان اینکه زنجیره تولید محصولات کشاورزی مورد توجه قرار گرفته است، گفت: زنجیره در استان در حال ایجاد است بستر از طریق تعاونیهای تولید در اختیار کشاورزان قرار دادیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: در محصول توتفرنگی براساس برنامهریزی صورت گرفته قرار است امسال یک هزار تن از طریق تعاونی تولید خرید شود.
جعفری با بیان اینکه توسعه توت فرنگی و باغات میتوانیم حافظ خوبی برای خاک استان باشیم، گفت: در بحث فرسایش خاک کردستان جز نقاط با فرسایش بالا است میتوانیم با توسعه تولید توت فرنگی و باغات در راستای جلوگیری از فرسایش خاک تاثیرگذار باشیم.
نظر شما