به گزارش کردپرس؛ معتادین متجاهر معتادینی هستند که در کف خیابانها بوده، پرسه زدن در اماکن عمومی با ظاهر نامناسب، زباله گردی، کارتن خوابی، ایجاد مزاحمت در پارک ها و کوچه ها، سرقت های خرد، فروش مال غیر و...از جمله مشکلاتی است که در این رابطه دیده می شود.
یکی از راهکارهای مناسب برای حل این مشکل، جمع آوری معتادین و انتقال آنها به مراکز درمانی و بازپروری است، اما این مساله با خلا و مشکلاتی مواجه است. اعضای شورای مبارزه با موادمخدر با حضور ده ها نهاد دولتی و غیردولتی در این رابطه مسئولیت هایی دارند، اما گاها هیچ نهادی خود را متولی اصلی کار نمی داند.
براساس اعلام وزیر کشور در اسفندماه ۹۵، جمع آوری معتادین تابلو و انتقال و نگهداری آنان در کمپ ها از وظایف بهزیستی با همکاری شهرداری و شورای مبارزه با موادمخدر بوده و در صورت لزوم می توانند از پشتیبانی و کمک پلیس و دستگاه قضایی هم استفاده کنند.
یکی از مهمترین مشکلات این حوزه کمبود اعتبارات، کمبود مراکز ترک یا بازپروری پیشرفته و مناسب برای معتادین است که این مساله باید بطور جدی مورد ارزیابی قرار بگیرد. در کنار جمع اوری معتادین، تقویت برنامه های آموزشی، فرهنگی و درمانی نیز امری ضروریست که باید بصورت ساختاری، جامعه محور و فراگیر انجام شود.
در کنار این موارد، مردم همواره از نیروهای مبارزه با موادمخدر انتظار دارند با سوداگران مرگ و سرشاخه های تهیه و توزیع موادمخدر برخورد جدی و هدفمند داشته باشند. موادمخدر و اعتیاد، بشدت جوانان، بنیان خانواده ها و انسجام اجتماعی را مورد تهدید قرار می دهد همه ما برای مقابله با این تهدید خاموش باید نقش فعالی در اطلاع رسانی و آگاهی بخشی داشته باشیم.
نظر شما