به گزارش کردپرس به نقل از سایت هریتیج، باستان شناسان دانشگاه توبینگن آلمان با مطالعه دقیق لوح های گلی که در سال 2017 در روستای باستکی در شمال اقلیم کردستان کشف شده بودند، مکان دقیق یکی از شهرهای قدیمی این منطقه را که تاریخ رونق آن به حدود 1250 سال قبل از میلاد مسیح بازمی گردد کشف کرده اند.
لوح های گلی کشف شده به 1250 قبل از میلاد باز می گردد و منطقه مذکور در آن زمان بخشی از امپراتوری آشوریان بوده است. باستان شناسان کشف کرده اند که در واقع، روستای کنونی باستکی در اقلیم کردستان روی خرابه های شهر باستانی و گم شده مردامان بنا شده است.
پروفسور پیتر فالزر سرپرست گروه باستان شناسی دانشگاه توبینگن آلمان در توضیح یافته های این گروه گفته است شهر مردامان بدون شک یکی از شهرهای تاثیرگذار و یک قلمرو پادشاهی بوده و دلیل آن قرار گرفتن در مسیر تجارت میان مزوپوتامیا، آناتولی و سوریه بوده است.
به گفته پروفسور فالزر، قلمرو مردامان در سالهای 1200 تا 1250 یکی از قلمروهای مهم آشوریان بوده است. کارشناسان برخی دانشگاه های دیگر مانند هیدلبرگ در بازنویسی و ترجمه نوشته های روی لوح های گلی همکاری داشته اند و انتظار می رود با برسی بیشتر لوح ها اطلاعات جدیدی از نحوه حکمرانی در این منطقه به دست آید.
به گفته کارشناسان، باستان شناسان از قبل می دانستند که شهری به نام مردامان وجود دارد اما مکان آن مشخص نبود. با ترجمه نوشته های روی لوح های گلی کشف شده معلوم شد روستای باستکی در شمال اقلیم کردستان در واقع روی خرابه های شهر مردامان بنا شده است.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما