هر فردی در جامعه می تواند ایده پرداز باشد

سرویس کردستان - در سال حمایت از کالای ایرانی و حرکت به سمت تولیدات با کیفیت باید ایده های جوانان حمایت شود تا در کنار تولیدات داخلی اشتغال و اقتصاد هم رونق بگیرد.

به گزارش کردپرس،« یوسف نادری» جوان دیواندره ای است که با تلاش در عرصه های مختلف موفقیت های را به دست آورده است و اینک با ثبت دهها ایده در جشنواره های مختلف درخشیده است. در ادامه گفت و گو با این ایده پرداز را خواهید خواند.

چطور شد به ایده پردازی روی آوردی و چه رتبه های کسب کردید؟

در سال ۹۵ از طرف پارک علم و فناوری مدیر مرکز نوآوری دیواندره انتخاب شدم و تقریبا تمرکز بر ایده های که داشتم بیشتر شد و انگیزه ای برا ورود به گود ایده پردازی شد طوری که در طول یک سال نزدیک شصت ایده قابل تجاری را ارایه دادم و برای اکثریت آنها پرونده ثبت اختراع تشکیل دادم.

به دلیل مشکلات انتقال محل کار همسرم مجبور شدم به مهاباد کوچ کنم و متاسفانه از فضای پارک علم وفناوری استان دور شدم با پیگیری ایده هایم و مشارکت آن در رویدادهای روشای اذربایجان غربی رتبه های اول دو رویداد را بدست آوردم.

ایده های که ارایه دادم مورد پذیرش داوران قرار گرفت در رویداد روشای خوی رتبه اول را با سه ایده بطری آب لگوی مخصوص مناطق زلزله زده ظرف غذای کودک و نان لواش میوه ای حایز رتبه اول و در روشای مهاباد با سه ایده تاریخ کوب نان برجسته، موزه عروسی، اسپری خود پاک شونده توانستم رتبه اول را مجددا کسب نمایم.

از تحصیلات و فعالیت های دیگرتان بگوئید.

در سه رشته تحصیلی مهندسی ایمنی مدیریت و مهندسی جوش در مقاطع مختلف درس خواندم شرکت فعالی در کارهای فرهنگی و اجتماعی داشتم که با اعتماد مردم زرینه سال ۹۲ شورای دور چهارم زرینه شدم.

نقطه عطف فعالیتهای اجتماعی و فرهنگیم در زمان شوا شدن بود و با ورود به عرصه خبرنگاری تعداد زیادی اثر خبری در روزنامه های سراسری و استانی و سایتهای خبری داشتم همین فعالیت ها پلی برای ورود به صدا و سیما مرکز کردستان شد و یک سال به عنوان کارشناس گزارشگر مَشغول شدم.

آیا ایده پردازی دانش خاصی می خواهد؟

ایده و ایده پردازی نیازی به دانش و سواد علمی بالا ندارد و هر فردی در جامعه می تواند با روش های خلاقیت مخصوصا ۴۰ اصل تریز ایده پرداز قوی شود متاسفانه افرادی با القاب و عناوین خود را نخبه خوانده و با آن به جامعه فخر فروشی می کنند از طرفی تابحال نتوانستند محصولی را حتی در حد ناچیز روانه بازار نمایند ایده و ایده پرداز بودن هیچ وقت باعث برتری بر یک جامعه نیست و در جامعه هم باید این مهم فرهنگ سازی شود که داشتن یک توانمندی موجب جدا شدن یک فرد نشود.

حمایت مسئولان از ایده پردازها در چه حدی است؟

متاسفانه تا امروز مسولین محترم هیچکدام حتی حمایت معنوی نسبت به مخترعین و ایده پردازها نداشته اند تنها مدیری که از بنده حمایت معنوی نمود معاون مدیرکل آموزش پرورش آذربایجان غربی دکتر شاوله بودند

اگر توجه کنیم‌ حمایت ها معنوی و نه مادی مسولین متمرکز قهرمانان و ورزشکاران آنهم نه در مسابقات رسمی و دارای مجوز بلکه مسابقات بی پایه اساس است که اکثرا فقط بروی مهارت ها یا قدرت بدنی که هیچ اثربخشی اجتماعی ندارد شامل می شود. یا شبکه استانی فقط بروی آواز خواندن و حمایت همه جانبه از آنها متمرکز است که باید این ضعف ها را برطرف و توجه خود را معطوف مسایل اصلی اجتماع که اشتغال است نمود .

آیا بستر برای تبدیل ایده به محصول وجود دارد؟

اگر ما بتوانیم از مخترعین نخبگان ایده پرداز ها حمایت کنیم بدون شک آنها می تواند علاوه برخودشان برای ایجاد اشتغال و تولید موثر باشند و خدمت بیشتری ارایه دهد.

بنده به عنوان یک ایده پرداز قصد دارم که برای اجرا کردن وارد میدان کسب وکار شوم و از مسولین شهر استاندار، فرماندار، شهردار، اعضای شورا و سرمایه گذاران می خواهم حمایت کنند تا این محصولات را به تولید انبوه برسانم.

بنده هدفم این نیست دولت یا کسی ریسک کسب وکارهای ناشی از ایده هایم را بپذیرد فقط خواهان ایجاد بستر و حمایت مالی از طریق وام با مسولیت خود هستم. شک ندارم می توان با این ایده ها محصولی را ایجاد و به تبع آن جوانانی را شاغل نمود.

اگر بستر مناسب فراهم شود امکان ایجاد کسب و کار و اشتغال وجود دارد؟

امیدوارم مسولین برای ایجاد بستر ایده پردازی همت مضاعف داشته باشند چون شاهدیم هر روز کسب وکارهای زیادی در حال نابود شدن هستند و اگر ما در این دنیای رقابت نتوانیم سهمی از بازار و تولید داشته باشیم آینده خوبی منتظر ما نخواهد بود.

وقتی گفته می شود دولت کوچک است قصد استخدام ندارد حداقل از مخترعین ایده پردازهای اهل عمل نه حرف و عنوان حمایت مالی با مسولیت خودشان کنید تا آنها بستر اشتغال را فراهم کنند.

ما اگر خواهان توسعه هستیم باید برای آن گام برداریم و توسعه هر شهر و دیاری با انسانهای آن دیار کلید خواهد خورد وقتی در شهری چهار رسکت دانش بنیان نباشد فعالیت های مالی کاملا سنتی باشد قطعا توسعه رخ نخواهد داد

در مورد ایده های خود صحبت کنید.

ایده های تولید ظرف غذای لوله کودک که ظرفی لوله ای با رنگهای متنوع جایگزین ظرف های بزرگسالان برای کودکان می شود همانند خیلی از محصولات چینی قابلیت صادارت و گسترش را دارد. ایده اسپری خود پاک شونده که مخصوص تبلیغات است بعد از مدتی پاک و آثاری از آن باقی نمی ماند در انتخابات این محصول بیشتر کاربرد دارد.

ایدهای جوانان ایرانی اگر پرورش و به تولید برسند بدون شک باعث رشد و اعتلای این مرز و بوم است وقتی کوچکترین نیازهای ما توسط خارجیان تولید و آنها از طریق تولیداتشان از راه دور بازار ما را کنترل و به نوع سلطه بر بازار دارند باید با این ایده ها به جنگ آنها بریم.

وقتی با اقتدار و زحمات دلسوزان سلطه سیاسی رفع شده است باید بتوانیم این سلطه اقتصادی که همانند سایه ای بر ما پراکنده شده است را رفع کنیم و تنها راه ما همین ایده ها و ابتکارات است.

کالای ایرانی چطور می توانند جایگزین کالاهای وارداتی شود؟

کالای ایرانی تنها با تتوع می تواند جایگزین خارجی شود و تنوع هم یعنی ایده پردازی و پرورش آن باید هر مشکلی را ریشه ای حل کرد ما تنها با زدن ساخت ایران بر محصولات موفق نمی شویم باید هر روز ایده جدید و راهکار جدید بدهیم.

تولید کنندگان داخلی متاسفانه سنتی و اکثرا یک خط محصول را پیش می گیرند و تنوع را در کار خود لحاظ نمی کنند هرچند آنها حق دارند چون منابع مالی و برگشت سرمایه آنها دیر هنگام است اما درد ورشکستگی و حذف از بازار سنگین تر است لذا نیاز است تولید کنندگان با استفاده از ایده ها و درگیرکردن ایده پرداز آن از تنوع غفلت نورزند وگرنه آینده آنها تضمین نخواهد شد.

گفت و گو: هیوا محمدپور

کد خبر 59289

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha