سرقت انرژی در ایلام 15 درصد کاهش داشته است

سرویس ایلام – مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام در اولین نشست هم‌اندیشی با اصحاب رسانه استان گفت: با وجود کاهش 15 درصدی سرقت انرژی، سرقت تجهیزات و انرژی برق عامل اصلی خاموشی‌های ایلام است.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، دکتر هادی شیرخانی گفت: در حالی که ارزان‌ترین برق جهان را در اختیار مردم می‌گذاریم، ولی باز شاهد سرقت انرژی از سوی مردم هستیم که این موضوع دارای دلایل فرهنگی است.

او گفت: امروز کف قیمت برق در جهان برای هر کیلووات 50 سِنت است در حالی که ما در ایران به قیمت 3 سنت آن را عرضه می‌کنیم ولی با این حال باز هم شاهد سرقت انرژی از سوی عده‌ای در جامعه هستیم.

شیرخانی با اعلام این‌که کسانی سرقت انرژی کرده‌اند که درآمدشان از سطح عموم مردم بالاتر بوده و دارای تحصیلات عالی نیز هستند، عنوان کرد: قبلاً آمار تلفات برق در استان ایلام زیاد بود و حدود یک چهارم برق خریداری شده به سرقت می‌رفت (25 درصد).

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام افزود: با رویکرد جدید شرکت و اتخاذ تدابیر مهندسی برای کاهش سرقت، آمار سرقت انرژی در استان 10 درصد کاهش داشته و به 15 درصد رسیده است.

هادی شیرخانی توضیح داد: تولید برق، انتقال برق و توزیع برق سه حلقه‌ی مهم صنعت برق هستند و ما باید برق مورد نیاز استان ایلام را از قسمت تولید برق به صورت نقدی از بازار بورس و بازار انرژی خریداری کنیم. برای میزان برقی که لازم داریم آیتم‌های مختلفی را در نظر می‌گیریم ولی با سرقت برق، بار اضافی بر تجهیزات ما تحمیل می‌شود و باعث وارد شدن خسارت بر شبکه و ایجاد خاموشی می‌شود.

او گفت: سرقت انرژی علاوه بر خسارت به بیت‌المال، باعث ایجاد نارضایتی اجتماعی نیز می‌شود که این پدیده نشان از وجود یک نوع بیماری و ضعف آموزشی دارد.

تولید برق استان ایلام فقط از طریق سد سیمره است

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان در مورد توانایی‌های ایلام در حوزه‌ی تولید برق، عنوان کرد: تولید برق استان فقط از طریق سد سیمره است. این سد اگر چه ظرفیت اسمی آن 480 مگاوات تولید آبی با سه واحد 160 مگاواتی است، اما نمی‌توانیم از تمام ظرفیت آن برای تولید برق استان استفاده کنیم.

هادی شیرخانی افزود: سد سیمره سه توربین دارد و اگر ما بخواهیم از تمام ظرفیت آن استفاده کنیم در قسمت‌های پایین دست سد، سیل خواهد آمد چرا که سد تنظیمی پایین دست سد سیمره به دلایلی احداث نشده است.

او گفت: ما فقط می‌توانیم 160 مگاوات آن هم در ساعات پیک و کنترل فرکانس شبکه از این سد برق تولید کنیم و تا زمانی که سد تنظیمی پایین دست آن ساخته نشود نمی‌شود از همه‌ی ظرفیت آن بهره برد.

وی به موضوع احداث نیروگاه هزار مگاواتی تولید برق مهران که چندی پیش کلنگ آن بر زمین کوبیده شد نیز پرداخت و آن را حرکتی سیاسی دانست تا اجرایی. شیرخانی گفت: پیک مصرف برق استان ایلام 200 هزار مگاوات است و من تنها این سؤال را مطرح کردم که برق تولیدی مازاد را که لاجرم باید به جای دیگری فروخته شود، از چه طریقی انتقال می‌دهید در حالی که ما در استان ظرفیت انتقال برق را نداریم؟ البته کسی به این سؤال پاسخی نداد.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، در این نشست دکتر حمید حیدرپناه به عنوان مشاور مطبوعات و امور رسانه‌ی شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام معرفی شد. وی در سخنان کوتاهی از ایجاد دبیرخانه‌ی دائمی جشنواره‌ی صنعت برق و رسانه در استان ایلام خبر داد و از اهالی رسانه‌ی استان ایلام خواست که در موضوع مدیریت بهینه‌ی مصرف برق و سرقت انرژی به کمک شرکت برق استان بیایند.

کد خبر 59340

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha