سعید احمدپناه در گفت و گو با خبرنگار کُردپرس اظهار داشت: تورم و افزایش قیمت چند برابری نهاده های کشاورزی مانند سم و کود، امکان حضور نهاده های بی کیفیت و گاهی تقلبی را به بازار فراهم می کند به دلیل اینکه کشاورز از عهده تهیه برند اصلی کود یا سم بر نمی آید بنابراین برندی که کیفیت پایین تری دارد و قیمت آن کمتر است را خریداری می کند و یا اینکه افرادی به تولید محصول تقلبی با برند اصلی می پردازند و به قیمت کمتر آن را به فروش می رسانند که تمام این مسائل سلامت و امنیت غذایی مردم را به خطر می اندازد.
او افزایش 4 تا 5 برابری قیمت نهاده های کشاورزی را یکی از بزرگترین مشکلات کشاورزان استان کردستان عنوان کرد و گفت: یکی از بزرگترین مشکلات کشاورزان این است که نهاده هایی مانند سم و کود نسبت به سال گذشته بسیار گران شده و این باعث شده است برای کشاورزان به ویژه باغداران مشکلات بسیاری ایجاد شود. از آنجا که درآمد مردم کردستان کمتر است این مسئله برای کشاورزانی کردستانی مشکلات بیشتری ایجاد کرده است بنابراین امسال یا به طورکلی از خرید سم منصرف شده و سم پاشی زمستانه درختان را انجام نمی دهند و یا اینکه با کمترین دُز انجام می دهند و آن مقداری که باید مصرف شود، مصرف نمی شود.
او افزود: مشکل دیگر در حوزه کشاورزی این است که شرکت های وارد کننده تکنیکال سم، محصولات خود را با ارز 4200 تومانی خریداری و از خارج وارد کرده اند اما از زمانی که دولت اعلام کرد که دیگر این ارز تمام شده و وجود ندارد و باید از ارز نیمایی استفاده شود این شرکت ها بلافاصله تغییر قیمت دادند و با قیمت ارز نیمایی، محصول خود را به فروش رساندند
احمدپناه ادامه داد: این شرکت های خصوصی که برخی از آنها هم به برخی از نهادها وابسته هستند، باعث شده اند بلبشویی در قیمت نهاده های کشاورزی در کشور ایجاد شود که به طور کلی هم به لحاظ اقتصادی در کشور مشکلاتی ایجاد کرده اند و هم باعث ضرر و آسیب های مالی به کشاورزان شده است. این شرکت ها، در واقع کود و سمومی که قبلا با ارز رسمی ۴۲۰۰ تومانی به کشور وارد کرده اند اکنون با افزایش ۱۰ برابری به فروش می رسد، که این خیانت بزرگی است. آنها همچنین قوطی های سمومی که گاها تاریخ مصرف آنها 8 سال است و از گذشته به جای مانده است با قیمت جدید به فروش می رسانند و هیچگونه نظارتی بر روی آن وجود ندارد.
رئیس خانه کشاورز کردستان خاطرنشان کرد: با افزایش قیمت نهاده ها، قیمت تمام شده میوه هم برای کشاورز بسیار بالا است اما وقتی وارد بازار می شود مردم با توجه به شرایط اقتصادی نمی توانند از عهده خرید ان بر آیند بنابراین تقاضا کم می شود و در نتیجه قیمت کاهش پیدا می کند و باز هم کشاورز در این میان متضرر می شود.
او خواستار ورود نهادهای نظارتی به موضوع شرکت های وارد کننده سموم کشاورزی شد و خطاب به نمایندگان مجلس گفت: با این اوضاع و بلبشویی که در شرکت های وارد کننده سم برای کشاورزان ایجاد کرده اند سوال اینجاست که نمایندگان مردم در مجلس چرا به این موضوع ورود نمی کنند در حالیکه آنها باید به عنوان نماینده مردم این موضوع را به صحن علنی مجلس ببرند چرا که این مسئله بسیار کشاورزان را متضرر کرده به ویژه در استانی مانند کردستان که به لحاظ درآمدی وضعیت مناسبی ندارند.
نظر شما