اختلاف نظر بر سر چرایی پیشرفت کند بزرگراه میاندوآب- بوکان

سرویس آذربایجان غربی-در حالی که فرماندار بوکان «کمبود نقدینگی» را علت پیشرفت کند بزرگراه میاندوآب- بوکان می داند، مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی «آزادسازی و تملک اراضی» و «جابه جایی تاسیسات» را علت کندی پیشرفت این پروژه ده ساله دانسته است.

به گزارش خبرنگار کردپرس، تنها چند روز بعد از مرگ چهار عضو یک خانواده در تصادفی که در پیچ ملالر در جاده بوکان- میاندوآب رخ داد، برنامه تلویزیونی «توسعه در استان» که از صداوسیمای مرکز آذربایجان غربی با حضور «جمال خسروی» فرماندار شهرستان بوکان پخش شد به موضوع پیشرفت کند بزرگراه میاندوآب- بوکان پرداخت.

«ابراهیم مبارک قدم» مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی در تماس تلفنی با این برنامه گفت: جاده بوکان- میاندوآب، 52 کیلومتر طول دارد که 28 کیلومتر آن یعنی از میاندوآب تا ابتدای شهر سیمینه به بهره برداری رسیده است و به چهار خطه تبدیل شده است.

وی در ادامه پیشرفت فیزیکی این پروژه در حوزه شهرستان بوکان را 56 درصد عنوان کرد و افزود: ادامه پروژه از ابتدای شهر سیمینه تا ابتدای پروژه کنار گذر بوکان به طول 24 کیلومتر با تغییر مسیر جاده ادامه می پیدا می کند به همین دلیل نیاز به آزاد سازی اراضی و تملک و جابه جایی تاسیسات مانند فیرنوری، گاز و برق دارد.

وی در ادامه گفت:هم اکنون 7 کیلومتر از این مسیر آزاد سازی شده است و به پیمانکار دستور داده شده کار اجرایی آن را شروع کند اما جابه جایی تاسیسات سرعت کار را کند می کند و نیاز به توجه ویژه مسئولان دارد تا این پروژه ملی روی زمین نماند.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی در ادامه گفت وگوی خود «آزادسازی مسیر و تملک اراضی» را به عنوان دومین عامل کند شدن پیشرفت پروژه دوبانده کردن جاده بوکان- میاندوآب اعلام کرد و گفت: اعتبار در نظر گرفته شده برای آزاد سازی اراضی که در مسیر این پروژه قرار دارند به صورت اوراق اسناد خزانه است. این اوراق شبیه چک تضمینی است که سر رسید خاصی دارد و مورد استقبال مالکان اراضی قرار نگرفته است چرا که این مالکان تمایل به تهاتر نقدی دارند.

مبارک قدم در پایان گفت وگوی خود با صداوسیمای مرکز آذربایجان غربی تاکید کرد: در خصوص این پروژه مشکل مالی و اجرایی نداریم تنها باید ادارات ذیربط ر شهرستان نگاه ویژه ای به پروژه داشته باشند.

با پایان یافتن سخنان مبارک قدم، فرماندار بوکان ضمن آنکخ اعلام کرد که مشکل عمده کندی کار ناشی از «مطالبات پیمانکار» است.تصریح کرد: 18میلیارد تومان در بزرگراه میاندوآب- بوکان، هزینه شده و برای اتمام پروژه نیاز به 32 میلیارد تومان اعتبار داریم و در پروژه کنار گذر 15 میلیارد تومان هزینه شده و برای اتمام این پروژه به 20 میلیارد تومان اعتبارنیاز داریم.

جمال خسروی در ادامه ضمن انتقاد از فرآیند خرید اراضی، افزود: این پروژه ملی است و همه از آن نفع می برند. به همین دلیل کشاورزان و مالکان اراضی همکاری می کنند و اراضی نیز خریداری می شود اما روند ارزیابی و دریافت پول از وزارتخانه به سختی صورت می گیرد .

خسروی در پایان سخنان خود از انجام هماهنگی برای جابه جایی تاسیسات قرار گرفته در مسیر پروژه میاندوآب-بوکان خبر داد و گفت:در ابتدای این مسیر از بوکان به طرف ناچیت آمادگی داریم که جابه جایی تاسیسات را آغاز کنیم و اقدامات اولیه را انجام دادیم.

با پایان یافتن سخنان فرماندار بوکان، مدیرکل راه و شهرسازی بار دیگر بر سخنان خود تاکید کرد و «آزادسازی و تملک اراضی» و «جابه جایی تاسیسات» را علت کندی پیشرفت این پروژه ده ساله عنوان کرد.

وی ضمن اصرار بر اینکه کمبود نقدینگی برای اجرای این پروژه وجود ندارد، افزود: پیمانکار مطالباتی دارد اما مانع جدی برای اجرای این پروژه نیست چرا که از طریق اوراق اسناد خزانه بدهی پیمانکار پرداخت می شود و پیمانکار نیز قبول می کند که پرداخت مطالبات از طریق این اوراق باشد.

محور میاندوآب – بوکان در مسیر کریدور غرب کشور قرار گرفته است؛ کریدوری که از بازرگان شروع شده و به بندر امام خمینی (ره) در جنوب ختم می شود و از لحاظ ترافیک ترانزیتی اهمیتی ویژه دارد.

سال 87 پروژه تبدیل کردن این محور به یک بزرگراه در قالب بزرگراه میاندوآب- کرمانشاه آغاز شد و شهرستان میاندوآب تا سال 92، 20 کیلومتر حوزه استحفاظی خود را به یک بزرگراه چهار خطه تبدیل کرد و بوکان نیز 10 کیلومتر آن را سال گذشته به بزرگراه تبدیل کرد.

از ابتدای شهر سیمینه تا ورودی شهر بوکان به علت دو خطه بودن به قتلگاه شهروندان تبدیل شده است.سه حادثه تصادف در 55روز گذشته در این محور سبب مرگ پنج نفر و زخمی شدن هفت نفر دیگر شده است.

کد خبر 59524

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha