زنجیره های تولید در بخش کشاورزی باید در اولویت قرار بگیرد/ ضرورت تلاش برای افزایش کشت آبی در استان کردستان

سرویس کردستان- مراسم معارفه، مدیر سازمان تعاونی روستایی استان کردستان با حضور، مهندس قلفی، عضو هیات مدیره سازمان تعاون روستایی کشور، خالد جعفری، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، حسین فیروزی معاون اقتصادی استاندار کردستان و جمعی از مدیران و فعالان این عرصه برگزار شد و در این جلسه بر ضرورت تکمیل زنجیره های تولید کشاورزی در کشور و استان کردستان تاکید شد.

به گزارش کرد پرس، مهندس قلفی در این مراسم با اشاره به وجود نیروهای کارآمد در مجموعه سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان کردستان، گفت: خوشبختانه بخشی از این نیروها در بدنه وزارتخانه و سازمان های مرکزی هم جذب شده اند و منشاء خدمات مناسبی هستند.

وی با اشاره به اینکه، در مجموعه سازمان تعاون روستایی وظایف جدیدی علاوه بر وظایف قبلی تعریف شده است، گفت: در دوره جدید باید در حوزه نظام های بهره برداری و نظام صنفی و هویت بخشی به فعالیت های کشاورزی تلاش بیشتری انجام بگیرد.

وی با تاکید بر لزوم شکل گیری زنجیره های تولید در بخش کشاورزی گفت: باید این مسئله به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد و سازمان تعاون روستایی در خرید و فروش و بازسازی و بازار گردانی محصولات برای افزایش ارزش افزوده به نفع کشاورزان فعالیت کند و از مرحله کشت تا مرحله فروش نقش بازی کند.

ضرورت افزایش کشت آبی در استان کردستان

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کردستان هم در این مراسم با بیان اینکه از یک میلیون و ۳۰ هزار هکتار اراضی آبی و یک‌میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار اراضی در استان دیم است گفت: بیش از ۵۰۰ میلیمتر بارندگی سالانه در استان وجود دارد امیدواریم با وجود وضعیت خوب بارندگی بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان به اراضی آبی تبدیل شود.

خالد جعفری با بیان اینکه 27 درصد ارزش تولید ناخالص استان مربوط به بخش کشاورزی و حدود ۳۰ درصد اشتغال استان هم از این بخش تامین می‌شود، گفت: سالانه یک میلیون تن گندم در استان برداشت می‌شود، تصریح کرد: حدود ۸/۹ درصد تولید گندم کشور در استان کردستان تولید می‌شود.

جعفری با اشاره به اینکه در بخش محصولات دامی، کردستان میان استان‌های غرب کشور رتبه برتر را دارد، گفت: در زنجیره‌های مختلف در حوزه باغات، کاشت حبوبات و توت فرنگی جایگاه خوبی در کشور دارد و این مهم نشان از مزیت‌های خوبی برای جایگاه استان در کشور است.

وی از یک میلیون و ۳۰ هزار هکتار اراضی آبی و یک‌میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار اراضی دیم در استان خبرداد و گفت: بیش از ۵۰۰ میلیمتر بارندگی سالانه در استان وجود دارد امیدواریم با وجود وضعیت خوب بارندگی بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان به اراضی آبی تبدیل شود.

به گفته این مقام مسوول، یکی از مزیت‌های استان، تشکل‌های خصوصی در بخش کشاورزی است که در کشور جایگاه رفیعی دارد. سرمایه‌گذاری شبکه تعاون روستایی و شرکت‌های تعاونی در بخش خرید گندم در کشور رتبه سوم را به خود اختصاص داده‌اند که در بخش تعاون روستایی و همکاری خوب با شرکت بازرگانی غله و توسعه انبارها و خرید گندم نقش خوبی را ایفا کرده‌اند.

وی با بیان اینکه درآمد سرانه استان کردستان نصف میانگین کشور است، اذعان کرد: از لحاظ سرانه سرمایه ما رتبه سوم کشوری را داریم. جعفری از حضور یک‌هزار و ۱۰۰ نفر پرسنل در سازمان جهاد کشاورزی استان خبرد اد و گفت: بیش از ۸۰ درصد از کارکنان این سازمان تحصیلات دانشگاهی بالایی دارند.

مردمی کردن اقتصاد محور اصلی سیاست های اقتصاد مقاومتی

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان هم در این مراسم با بیان اینکه مردمی کردن اقتصاد که از جمله محورهای اساسی و اصلی سیاست های اقتصاد مقاومتی است از طریق گسترس فعالیت های سازمان هایی مانند سازمان تعاون روستایی محقق می شود، گفت: منابع مالی که برای اشتغال در طرح فراگیر و طرح اشتغال پایدار روستایی در نظر گرفته شده باید با دقت و تلاش مضاعف جذب شود.

حسین فیروزی با اشاره به اینکه، کردستان آماده تحول سازمانی در بخش کشاورزی است و امیدواریم ایده‌های جدید را در راستای تحول اداری در این استان شروع کنید، گفت: تحول اداری، تخصیص درست منابع، اجرای عدالت بین همکاران، ایجاد انگیزه کاری و آموزش‌های مستمر باید در اولویت مدیریت جدید قرار گیرد.

فیروزی با بیان اینکه در قوانین بالادستی کشور موضوع اجتماعی کردن و مردمی کردن اقتصاد به صراحت مورد تاکید قرار گرفته است، گفت: یکی از دستگاه‌هایی که در این راستا نقش مهمی می‌تواند، ایفا کند تعاون روستایی است.این دستگاه می تواند بستر توزیع عادلانه ثروت‌ها را فراهم سازد که این مهم در کردستان باید بیش از سایر نقاط کشور خود را نشان دهد.

کد خبر 59826

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha