گزارش کردپرس از عملیات 2 ماه اخیر ارتش ترکیه در شمال عراق

سرویس ترکیه - ارتش ترکیه از آغاز عملیات های خود در شمال عراق در مدت 2 ماه و نیم توانسته است بخش هایی از مرزهای خود از حکاری تا شرناخ در آن سوی مرزها را به کنترل خود درآورده و بعد از پیشروی در امتداد منطقه آوشین و زاپ به منطقه هاکورک دست پیدا کند.

نیروهای مسلح ترکیه یک هفته قبل از آن که در 18 مارس 2018 وارد مرکز عفرین شده و آنجا را به تصرف خود درآورند علمیات نظامی علیه مواضع PKK در مناطق شمالی عراق را آغاز کرده بودند. اگر چه این عملیات ها در آن برهه به دلیل حساسیت های موجود پیرامون عملیات عفرین در سایه مانده و توجهی به آن صورت نگرفت ولی این عملیات ها بسیار مهم هستند و شاید ارتش ترکیه از روی عمد تاریخ 10 مارس 2018 را برای آغاز این عملیات ها انتخاب کرده باشد تا بتواند زمانی که تمام نگاه ها به شمال سوریه و عملیات عفرین دوخته شده است سیاست های خود در شمال عراق را با کمترین حساسیت جهانی در سایه پوشش ضعیف رسانه ای پیش ببرد.

به هر حال اکنون 2 ماه و نیم از عملیات های زمینی و هوایی ارتش ترکیه در شمال عراق علیه مواضع PKK گذشته است و ارتش ترکیه توانسته در سایه ابتدا عملیات های عفرین، بعد انتخابات حساس عراق و بعد از آن نیز انتخابات زودهنگام خود این عملیات ها را در 2 ماه و نیم با کمترین حساسیت جوامع بین المللی، رسانه ای و حتی کشورهای همسایه خود پیش ببرد.

بر اساس اطلاعات به دست آمده از منابع امنیتی ترکیه، در یک هفته اخیر عملیات های ارتش ترکیه در شمال عراق بیشتر در منطقه هاکورک متمرکز شده و نیروی هوایی ارتش ترکیه در هفته گذشته 22 موضع PKK در این منطقه را هدف قرار داده است. منابع امنیتی دلیل تمرکز ارتش ترکیه در منطقه هاکورک را تخلیه نیروهای PKK از قرارگاه اصلی خود در قندیل به این منطقه اعلام کرده اند.

عملیاتی که ارتش ترکیه در 10 مارس 2018 با بمباران گسترده F-16 های خود آغاز کرده و بیش از 2 ماه است که به آن ادامه می دهد یک تفاوت اساسی با تمام عملیات هایی دارد که ارتش این کشور پیش از این علیه مواضع PKK در شمال عراق اتخاذ کرده است. در واقع ارتش ترکیه پیش از این هر گونه عملیاتی که علیه مواضع PKK در شمال عراق ترتیب می داد بعد از اتمام عملیات ها به قرارگاه های خود در داخل ترکیه و مرزهای عراق باز می گشتند ولی در این عملیات ها که دو ماه و نیم است از آن می گذرد، نیروهای ارتش ترکیه در منطقه مستقر شده و بازگشت به داخل ترکیه در این عملیات ها مطرح نیست.

ارتش ترکیه در این مدت از عملیات های خود توانسته است بخش های مهمی از امتداد مرزهای خود از حکاری – شرناخ در آن سوی مرزها را به کنترل خود درآورده و بعد از پیشروی در امتداد منطقه آوشین و زاپ به منطقه هاکورک دست پیدا کند. حتی خبرهای منتشر شده از منابع امنیتی حاکی از تاسیس پایگاه های دائمی نظامی توسط ارتش ترکیه در مناطق مذکور است. از همین رو PKK برای جلوگیری از حضور دائمی و ماندگار نیروهای ارتش ترکیه در منطقه هاکورک اقدام به اعزام نیرو از قرارگاه های قندیل به هاکورک کرده و درگیری های گسترده ای در این منطقه میان دو طرف گزارش شده است. در پی کسب این اطلاعات توسط سرویس های جاسوسی ترکیه در یک هفته اخیر حملات هوایی ارتش ترکیه به منطقه هاکورک افزایش پیدا کرده است. حتی منابع امنیتی ترکیه تاسیس پایگاه های نظامی دائمی از مرزهای ترکیه تا منطقه هاکورک در داخل شمال عراق را تایید کرده اند. ولی هنوز تا این لحظه استقرار و کنترل کامل هاکورک میسر نشده است.

یکی دیگر از ویژگی ها مهمی که هاکورک دارد مسیر مواصلاتی این منطقه به قندیل است. در واقع نیروهای مسلح ترکیه عملیات به هاکورک را دروازه ورود نیروهای زمینی ارتش ترکیه به قندیل به حساب می آورند.

خبرگزاری کردپرس/ سرویس ترکیه / محمد شریفی کرجان

کد خبرنگار: 30102

کد خبر 59999

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha