به گزارش کردپرس، سومین سیلاب بوکان در چهار سال اخیر در سه روز آخر هفته ای که گذشت، رخ داد. «اسماعیل کامیاب نسب» رئیس اداره هواشناسی شهرستان بوکان به کردپرس گفت که سه ساعت و پنجاه دقیقه بارندگی در روزهای چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه سبب بارش 58 میلیمتر باران در این شهر شده است که در چند سال گذشته بی سابقه بوده است.
بارش باران در روز اول (چهارشنبه) که به گفته کامیاب نسب دو ساعت طول کشید، سبب جاری شدن سیلاب در روستاهای شرق شهرستان بوکان شد. در این روز سیل در روستاهای اینگیجه، دهکده دواب، گل بهی، کلتپه قورمیش و شهرک صنعتی اوچ تپه، جاری شد و با عبور از این روستاها به سرعت به مناطق مسکونی بوکان در شمال و جنوب این شهر رسید.
سیل در کوتاه ترین زمان ممکن به بلوار ساحلی، 30 متری اسلام آباد، کانی باقر، کوی اندیشه، قسمتی از عشایر ، کلتپه و منطقه مسجد نور رسید. در بعضی مناطق مانند مسجد نور آب به خانه های مردم راه پیدا کرد.
خارج کردن آب از منازل مردم توسط نیروهای شهرداری و آتش نشانی تا پاسی از شب ادامه پیدا کرد. «جمال خسروی» فرماندار شهرستان بوکان از آسیب دیدن 125منزل مسکونی و هفت هزار و 500 میلیون ریال خسارت خبر داد.
بارندگیهای رگباری در روزهای پنج شنبه و جمعه ادامه پیدا کرد. به گفته رئیس اداره هواشناسی بوکان در روز پنج شنبه یک ساعت و در روز جمعه در دو مقطع زمانی 25 دقیقه ای، باران بوکان را فراگرفت.
با این بارشهاريال بار دیگر سیل در روستای گول بهی خروشید و راه خود را به سمت منطقه نور و اسلام آباد باز کرد و بار دیگر این مناطق را با مشکل آبگرفتگی و ورود آب به منازل مردم روبه رو کرد.
«بابک رستم پور» شهردار بوکان که در این سه روز در زیرباران و به صورت مستقیم امداد رسانی به مناطق بحران زده را مدیریت کرد، به کردپرس گفت:در سه روز گذشته سیلاب و آبگرفتگی معابر در مناطق نور و اسلام آباد برای شهروندان مشکلاتی ایجاد کرد و در روز اول آب به منازل مردم در منطقه نور راه پیدا کرد و خساراتی به بار آورد.
وی افزود:منطقه مسجد نور در خط القعر مسیر آبریز روستاهای اینگیجه، میدان دواب و کوه نالشکینه قرار گرفته است و به همین دلیل به هنگام بارندگی، آب از این روستاها به منطقه نور می رسد و بخشی از آب روستای گول نیز به سمت انتهای 30 متری اسلام آباد و کانی باقر و کوی اندیش جاری می شود.
وی در خصوص راهکار حل مشکلات این مناطق بوکان به هنگام بارش باران گفت: با احداث کانال هدایت آبهای سطحی می توان معضل آبگرفتگی معابر اسلام آباد را حل کرد اما درخصوص منطقه نور، دو راهکار وجود دارد.
شهردار بوکان در ادامه افزود: راهکار اول جلوگیری از ورود آب از مناطق بالادست به داخل شهر و منطقه نور است و اگر این گزینه اجرایی نشود راهکار دوم احداث کانال هدایت آبهای سطح در منطقه نور است.
رستم پور تصریح کرد: حجم آبهای جاری که به هنگام بارندگی از بالادست وارد منطقه نور می شود بسیار زیاد است که مدیریت و مهار آن در داخل شهر سخت است و باید آبهای جاری را بالادست شهر هدایت کنیم.
وی افزود: در شرق بوکان دو حوزه آبریز وجود دارد که بعد از میدان دواب باهم تلاقی می شوند و آب این دو حوزه آبریز وارد منطقه نور می شود. روز دوشنبه مشاوری که پروژه های هدایت آبهای سطحی سیل بنده ارومیه را انجام داده است جهت انجام یک بازدید میدانی و تهیه گزارش اولیه به بوکان سفر می کند.
شهردار بوکان در ادامه به راهکار دوم پرداخت و گفت: اگر به هر دلیلی نتوانیم عمیات عمرانی ایجاد سیل بند در خارج از شهر را انجام دهیم باید در منطقه نور که به صورت غیرقانونی تفکیک شده و مطابق ضوابط شهری نیست کانال ایجاد کنیم و این کانال را به عشایر متصل کنیم.
سیلابی که بعد از خروشش در آبان سال 93 می توانست با اجرای یکی از دو راهکار شهردار بوکان مهار شود به سریالی چهار ساله تبدیل شده است که شاید این سریال امسال با اجرای یکی از دو راهکار شهردار بوکان پایان خوشی داشته باشد./
گزارش از حسن معروف پور
نظر شما