به گزارش کردپرس، تعدادی از شخصیت های فرهنگی مهاباد در تماس با خبرنگار کردپرس ضمن ابراز نگرانی از مخالفت شورای شهر مهاباد و هیئت امنای مقبره الشعرای این شهر با دفن پیکر دکتر محمد صالح ابراهیمی در مقبره الشعرای مهاباد، اعتراض شدید خود را به این اقدام اعلام کردند.
آنها افزودند: این اقدام شورای شهر ضربه ی بر چهره ی فرهنگی شهرستان مهاباد است که از دیر باز محل رشد و تعالی نویسندگان و هنرمندان و شاعران بزرگ بوده است .
شخصیت های علمی و فرهنگی هر شهرستان بخشی از تاریخ و گذشته و هویت یک شهر هستند که باید آنها را به عنوان الگو به مردم معرفی کرد یکی از این شخصیت های برجسته مهابادی مرحوم دکتر محمد صالح ابراهیمی (شهپۆل) است
دکتر محمد صالح ابراهیمی (شهپۆل) بعد از ظهر امروز شنبه 5 خرداد ماه دربیمارستانی در تهران درگذشت. وی در سن 85 سالگی و بعد از چهل روز به سر بردن در کما، درگذشت.
ماموستا شهپۆل از شخصیت های برجسته علمی و فرهنگی کردستان بود که از وی تاکنون تاکنون بیش از 19 عنوان کتاب و دهها مقاله به زبانهای فارسی و کردی منتشر شده است.
به دنبال درگذشت این شخصیت برجسته علمی و فرهنگی بیشتر شخصیت های سیاسی و فرهنگی و علمی در ایران و کردستان عراق پیام تسلیت صادر کردند.
گفته می شود مهمترین اثر ماندگار ابراهیمی ترجمه قرآن کریم به زبان کردی سورانی دانست. انتشار این ترجمه بازتاب زیادی در محافل فرهنگی داخلی و خارجی داشت.
دکتر شهباز محسنی استاد دانشگاه در خصوص مرحوم دکتر محمد صالح ابراهیمی می گوید اگر بخواهیم به کارنامه اش نگاهی بیندازیم علاوه بر حضور میدانی در مراسم ها و یادبودهای فراوان در تهران و شهرستانها، میراث قلمی پربرگ و قابل قبولی از وی برجای مانده در حد چهل جلد کتاب. عمدتا در معرفی شخصیتها و نام آوران عرصه ادب و دین و تاریخ کردستان؛ به عنوان یک ضرورت پژوهشی در زمان وی.
به گزارش کردپرس مقبره الشعرا مهاباد پیکر شاعران، نویسندگان و هنرمندانی چون هیمن، ههژار، حافظ مهابادی، مارف آقایی، محمد ماملی، قادر لطفیانی، محمد قاضی، جعفر قاضی، رحمان قاضی، سوران کردستانی، محمد مجدی، عبیداله ایوبیان مرکزی، احمد قاضی، احمد شریفی و... را در برگرفته است.
نظر شما