به گزارش کردپرس، مناسب سازی معابر علاوه بر جانبازان، معلولان ویلچری وجسمی حرکتی برای افراد سالمند، مادارن باردار، ماداران دارای کالسکه بچه، بچه ها و خیلی های دیگر لازم است در کل بیش از 25 درصد جامعه از مناسب سازی استفاده می کنند. شهر دیواندره با اینکه سال ها کارهای عمرانی در آن صورت گرفته بود اما تا چند سال قبل خبری از مناسب سازی در این شهر مشاهده نمی شد که با پیگیری چند تن از معلولان فعال این وضعیت تغییر و به سرعت معابر این شهر در حال مناسب سازی است. « جمال احمدی» یکی از این معلولان است که بخش یادی از وقت خود را برای مناسب سازی معابر شهر اختصاص داده است. گفت و گویی کردپرس با احمدی را در ادامه می خوانید.
چه اتفاقی افتاد که مناسب سازی معابر برایتان اهمیت پیدا کرد؟
خودم معلول ضایع نخاعی گردنی هستم که در سال 88 با سقوط از یک ساختمان در حین کارگری این اتفاق برایم افتاد. تا قبل از حادثه هیچ چیزی از مناسب سازی نمی دانستم تا اینکه این اتفاق برایم افتاد و ویلچر نشین شدم. ممکن است این اتفاق برای هر کسی بیفتد.
در دوسال اول فقط دنبال بهبودی بودم و به هر دکتری و شهری سر زدم تا اینکه فهمیدم که چاره ای جز قبول کردن وضعیتم را ندارم و قبل از هر چیز باید روحیه ام خوب شود چون من قبلا سالم بودم آن روحیات را داشتم که با مردم برخورد داشته باشم و در اجتماع حاضر شوم.
بعد از اینکه ویلچر برقی گرفتم با تردد در شهر متوجه شدم مناسب سازی وجود ندارد و تردد برای افراد ویلچری خیلی بد هست و اکثرا به شهرداری و ساختمان شورا سر میزدم که شهر را مناسب سازی کنید و اینکه نمی دانم تا آن موقع یا جلسه مناسب سازی نمی گذاشتند یا ما خبر نداشتیم و حتی از انجمن معلولین حکمت هم نامه بردم ولی جوابی نگرفتم.
پیگیری هایت چطوری به نتیجه رسید؟
اطلاع چندانی از ماده و تبصره مناسب سازی نمی دانستم اوایل زیاد هم فشار نمی آوردم البته دست تنها هم بودم و کسی من را همراهی نمی کرد. تا اینکه رئیس بهزیستی عوض شد و اعضای هیئت انجمن مدیره هم تغییر کرد و من در جلسه از وضعیت مناسب سازی گفتم و گله کردم و پیشنهاد دادم که جلسه مناسب سازی برگزار شود.
گفتم خودم تمام مکان ها را می شناسم و می دانم چه نقاطی مناسب سازی لازم دارد و بعد از اولین جلسه که برگزار شد خروجی کمی داشت ولی باز هم خوب بود و کم کم جلسه ها برگزار شد و من هم کانال تلگرامی مناسب سازی را راه اندازی کردم و شاید به جرات بگویم اولین کانال تلگرامی منطقه یا ایران را راه اندازی کردم وچون نمی توانستم در جلسات حضور داشته باشم پیشنهادات و انتقادات وتشکرها را توسط دوستان به جلسه می فرستادم.
شهردار جدید مناسب سازی را در فصل عمرانی در دستور کار قرار داد و از پیشنهادات وانتقادات ما استقبال کرد که اولین جلسه در سال96 برگزار شد ما پیشنهاد موزاییک نابینایان ((خط بریل))را دادیم که بعد از جلسه فورا در پیاده روهایی که در حال بازسازی بود انجام شد.
برای رسیدن به اهدافتان چه برنامه های دارید؟
در سال های گذشته افراد فنی زیاد به مناسب سازی و شیب اصولی توجه نمی کردند در بیشتر جاهای که از مناسب سازی مطرح می شد یک رمپ با شیب غیر استاندار ساخته می شد که غیر قابل استفاده برای معلولان بود. اینکه اداره یا یکی از مکان های عمومی اظهار نظر کند که هیچ معلولی تا بحال به اینجا نیامده و ما مناسب سازی نمی کنیم اصلا قابل قبول نیست چون همانگونه که هر مکانی نیاز به پله و درب دارد به مناسب سازی هم نیاز دارد.
چه پیشنهاد های برای مناسب سازی در شهر دارید؟
دوستان شورای دوره پنجم و شهرداری محترم جهت احترام به معلولان نماد ویلچر را در شهر یا یکی از پارک ها یا میدان ها نصب کنند. مسئولان ارشد ادارات و نهادها یک روز را تعین کنند و یک ساعت روی ویلچر در شهر بگردند تا معلولان را درک کنند.
فرهنگ سازی برای استفاده از مناسب سازی در برنامه ها قرار گیرد چون مردم واقعا رعایت نمی کنند و زیر تابلو معلولان و یا پل های عابر پیاده در سطح شهر نصب شده خودرو خود را پارک می کنند و این تعرض به حق و حقوق آنهاست.
برای این فرهنگ سازی کاری که انجام داده ام یک برگه کوچک چاپ کرده ام و آن را جلو شیشه خودرو های که در محل تردد معلولان توقف می کنند می گذارم که متن آن به این شرح است.
"راننده گرامی جایی که شما پارک نموده اید محل عبور ویلچری ها، جانبازان عزیز، سالمندان، مادران باردار و یا زیر تابلو ویژه معلولین پارک نموده اید لطفا از این به بعد دقت بیشتری بفرمایید تا فرهنگ سازی شود"
خبرنگاران روزنامه و تصویری و شنیداری و سایت ها و کانال های تلگرامی می توانند در این امر مهم خیلی موثر باشند.
جاهایی که مناسب سازی اصولی شده با آرم مخصوص معلولین رنگ آمیزی بشه تا همه متوجه شوند
با فعالیت های شما چه مکان های مناسب سازی شد؟
بعد از شرکت در جلسات و برقراری ارتباط با مسئولان موفق شدیم با ارائه پیشنهاد مسیر ورودی اکثر ادارات، پیاده روهای در حال بازسازی، مکان های عمومی را مناسب سازی کنیم در حال حاضر مسیرهای بیشتری نیازمند مناسب سازی هستند که امیدواریم با همت ادارات مربوطه مناسب سازی های اصولی و کارشناسی شده انجام شود.
از رئیس اداره بهزیستی دیواندره، فرماندار و شهردار محترم و همچنین شما که بارها با گزارش و گفت و گو همراه معلولان بوده اید تشکر می نمایم.
نظر شما