«مصطفی شرفکندی» روز یک شنبه (6 خردادماه) درگفت وگو با خبرنگار کردپرس گفت: بنده معتقدم ادبا و نویسندگان کُرد که تمامی زندگی خود را صرف خدمت به ادب و فرهنگ کُرد کرده اند باید بعد از فوت به بهترین شیوه و در بهترین مکان ممکن به خاک سپرده شوند.
وی افزود: ماموستا شەپۆل نویسنده ای بزرگ است که 35 کتاب چاپ شده دارد و روابط صمیمی با ماموستا هژار داشت و باید به بهترین شیوه در حق وی ادای دین شود.
وی حواشی پیش آمده برای به خاکسپاری پیکر ماموستا شپول را در شان وی و شهر مهاباد ندانست و تصریح کرد: مخالفت با به خاکسپاری پیکر ماموستا شەپۆل در مقبره الشعرای مهاباد نشان از بی اخلاقی می دهد.
در همین ارتباط «ابراهیم کریمی» سخنگوی شورای اسلامی شهر مهاباد به کردپرس گفت که موافق تشییع پیکر ماموستا شپول در مقبره الشعرا هستند اما مقبره الشعرای شهر مهاباد توسط هیئت امنا آن مدیریت می شود و هیئت امنا به بررسی این موضوع پرداخته و با آن مخالفت کرده است.
صلاح پایانیانی از اعضای هیئت امنای مقبره الشعرای مهاباد نیز به کردپرس گفت: بنا بر مصوبە و صورتجلسەی هیئت امنای پیشین کە(اسناد آن موجود است)بە اتفاق کامل آرای اعضای آن مصوب نمودند مقبره الشعرای فاز یک مهاباد از لحاظ طراحی فضای و شمای کارکردی المان مقبره الشعرا فاز یک، سایت این بخش بسته شده و امکان خاکسپاری افراد دیگری در این بخش ممکن نیست.
وی افزود: شورا و شهرداری مهاباد هیچگونه مخالفتی با تدفین استاد ابراهیمی در مقبره الشعرا ندارند چون این مسئله به مصوبەی هیئت امنای مقبرة الشعرای فاز یک مهاباد مربوط می شود.
وی با اشاره به جایگاه ادبی و علمی جناب ابراهیمی گفت: شخصیت و جایگاه علمی ادبی و اجتماعی آقای ابراهیمی کاملاً مشهود است اما اصرار خانواده و دوستان مرحوم برای تدفین ایشان در مقبرةالشعرای فاز یک ممکن نیست زیرا سایت مقبرةالشعرا شمارە یک بسته شده و هیئت امنای پیشین اعلام کردند که با بستن این سایت امکان خاکسپاری افراد دیگری در این بخش ممکن نیست و طراحی آن بدین شیوه پایان یافته است.
پایانیانی اظهار داشت: در حال حاضر به خانواده جناب ابراهیمی پیشنهاد شده که در فاز ۲ ایشان را به خاک بسپارند اما خانواده آنها متوسل به اعضای پیشین هیأت امنای مقبرةالشعرای فاز یک شده اند کە منافی صورتجلسە و مصوبات موجود آن هیئت امناست.
وی ادامه داد: دیروز در شورای هیئت امنای مقبره الشعرای مهاباد تصویب شد که نام قطعه هنرمندان نیز به فاز دوم مقبرةالشعرای مهاباد تغییر یابد. بدین ترتیب در صورت خاکسپاری استاد ابراهیمی در فاز دوم ایشان اولین ادیب مهابادی خواهند بود که در کنار سایر هنرمندان مهابادی در فاز دوم به خاک سپرده شده اند.
دکتر محمد صالح ابراهیمی (شپول) بعد از ظهر روز شنبه 5 خرداد ماه دربیمارستانی در تهران درگذشت. وی در سن 85 سالگی و بعد از چهل روز به سر بردن در کما، درگذشت.
ماموستا شپول از شخصیت های برجسته علمی و فرهنگی کردستان بود که از وی تاکنون تاکنون بیش از 19 عنوان کتاب و دهها مقاله به زبانهای فارسی و کردی منتشر شده است.
به دنبال درگذشت این شخصیت برجسته علمی و فرهنگی بیشتر شخصیت های سیاسی و فرهنگی و علمی در ایران و کردستان عراق پیام تسلیت صادر کردند.
گفته می شود مهمترین اثر ماندگار ابراهیمی ترجمه قرآن کریم به زبان کردی سورانی دانست. انتشار این ترجمه بازتاب زیادی در محافل فرهنگی داخلی و خارجی داشت.
نظر شما